fbpx
pantai peranginan kelulut kemaman

Pantai Peranginan Kelulut

Pantai Peranginan Kelulut terkenal dengan tempat makan malam dan tempat lepak yang best. Terletak kira2 5 km dari bandar Marang dan kalau korang dari Kemaman menuju ke K Terengganu korang akan berjumpa dengan pantai ni sebelah kanan. Satu destinasi untuk makan makan yang menarik di sini. Jom tengok apa yang menarik di Pantai Kelulut ni. Kalau waktu malam, …

Baca LagiPantai Peranginan Kelulut

mandi manda pantai pandak

Pantai Pandak

Pantai Pandak atau juga dikenali sebagai Pantai Chendering ni merupakan salah satu destinasi perkelahan di mana korang boleh mandi di pantai kalau nak. Seperti yang tersedia maklum, kebanyakan pantai di Terengganu ni memang tak boleh mandi sebab permukaan dasar pantai yang tak sesuai utk mandi. Namun, ada juga satu port pantai yg korang boleh mandi dengan …

Baca LagiPantai Pandak

tempat menarik dungun paka

Pantai Paka

Pantai Paka merupakan salah satu tempat rekreasi yang best. Kalau korang nak melepak dan berkelah makan tepi pantai boleh lah datang sini. Terletak dalam Daerah Dungun dan dekat je dengan sempadan Daerah Kemaman. Dari Pantai Paka ni, korang boleh nampak Bukit Bauk yang terletak di Dungun. Bukit Bauk ni port orang berjogging. Kawasan kat sini memang cantik dan bersih. Di …

Baca LagiPantai Paka

pantai kemasik kertih kemaman

Pantai Kemasik

Pantai Kemasik memang best kalau nak melepak dan hirup udara yang segar. Pantai ini tidak lah sebesar Pantai Batu Buruk. Terletak berdekatan dengan Kertih dan kira-kira 28 km dari bandar terdekat iaitu Kemaman. Kalau nak lepak di area Bandar Kertih, kat sinilah antara destinasinya. Ada juga gerai-gerai kecil kat sini kalau nak makan-makan. Walaubagaimana pun tempat yang terbaik nak …

Baca LagiPantai Kemasik

rekreasi pantai chendor kemaman

Pantai Chendor

Pantai Chendor ni terletak antara sempadan Pahang dan Terengganu dan berdekatan dengan bandar Kemaman. Salah satu port nak berkelah dan beriadah yang terbaik dari ladang :) Kalau nak diikutkan Chendor ni terletak dalam kawasan Padang, tapi tengok dalam Google Map, dalam negeri Terengganu pulak.Kalau korang dari Kuantan – Kemaman, simpang masuk terletak di sebelah kanan selepas …

Baca LagiPantai Chendor

tempat mandi pantai best besut

Pantai Bukit Keluang

Pantai Bukit Keluang merupakan salah satu destinasi Pantai di Terengganu yang bagi aku sangat best. Sebabnya? Kebanyakan Pantai di Terengganu memang tak selamat nak mandi sebab ombak yang kuat. Jadi selain Pantai Pandak di Kuala Terengganu, Pantai Bukit Kluang ni adalah destinasi yang boleh korang mandi di Pantai. Perjalanan ke sini mengambil masa kira2 10 minit je …

Baca LagiPantai Bukit Keluang