fbpx
pantai kemasik kertih kemaman

Pantai Kemasik

Pantai Kemasik memang best kalau nak melepak dan hirup udara yang segar. Pantai ini tidak lah sebesar Pantai Batu Buruk. Terletak berdekatan dengan Kertih dan kira-kira 28 km dari bandar terdekat iaitu Kemaman. Kalau nak lepak di area Bandar Kertih, kat sinilah antara destinasinya. Ada juga gerai-gerai kecil kat sini kalau nak makan-makan. Walaubagaimana pun tempat yang terbaik nak …

Baca LagiPantai Kemasik

tempat mandi pantai best besut

Pantai Bukit Keluang

Pantai Bukit Keluang merupakan salah satu destinasi Pantai di Terengganu yang bagi aku sangat best. Sebabnya? Kebanyakan Pantai di Terengganu memang tak selamat nak mandi sebab ombak yang kuat. Jadi selain Pantai Pandak di Kuala Terengganu, Pantai Bukit Kluang ni adalah destinasi yang boleh korang mandi di Pantai. Perjalanan ke sini mengambil masa kira2 10 minit je …

Baca LagiPantai Bukit Keluang

cuti ke kuala terengganu pantai

Pantai Batu Buruk

Terengganu memang sudah dikenali sebagai bandaraya warisan pesisir pantai dan kalau mari ke bandar Kuala Terengganu, tak sah kalau tak singgah melepak di Pantai Batu Buruk. Pantai nilah yang paling popular di bandar KT. Duk tengah bandar pulak tu. Kebetulan time kami datang kat sini, cuaca cantik, cerah dan berangin. Memang best duk sini. Ramai orang …

Baca LagiPantai Batu Buruk

pantai air tawar terengganu

Pantai Air Tawar

Pantai Air Tawar yang terletak di Besut ini merupakan salah satu tempat rekreasi tepi pantai yang agak menarik untuk dikunjungi kalau anda melalui Jalan Pantai Terengganu-Kelantan. Walaupun nama pantainya ‘Air Tawar’ namun tidak bermakna air lautnya tawar, masih juga masin seperti di pantai lain. Simpang masuknya terletak di tepi jalan jer. Kalau anda on the way melalui …

Baca LagiPantai Air Tawar