fbpx
Kelantan memang cukup terkenal dengan makanan-makanan dan kuih muih yang sedap-sedap. Lauk pauknya juga tidak kurang menariknya sehingga berkembang ke negeri-negeri lain. Kalau bercuti ke Kelantan, jangan lupa untuk mencuba makanan tradisional Kelantan yang namanya banyak yang pelik dan...
Dalam entri yang lalu saya ada kongsikan beberapa tempat menarik di Kelantan untuk pengunjung yang bercuti ke Kelantan dan seperti yang dijanjikan hari ini saya akan kongsikan pula tempat makan best di Kelantan yang menjadi pilihan rancangan Jalan Jalan Cari...
Baru-baru ni sambil menunggu guest datang kat KLCC, saya sempat ke Kg Baru untuk lunch dan duk usyar-usyar kedai makan best di KL ni, terjumpa lah satu kedai masakan Kelantan dan yang paling menarik minat saya ialah nasi dagang...
Kali ni CD mencuba satu lagi destinasi makan-makan yang popular di Kota Bharu iaitu nasi berlauk Mek Wok. Kedai ini dibuka seawal pagi hari dan sampai tengahari. Ramai rakan-rakan yang dari KB cakap dan rekemen kedai makan ni best. Was was...
Kota Bharu sememangnya destinasi percutian yang mempunyai banyak tempat yang sangat unik. Salah satu destinasi yang jarang-jarang kita jumpa ialah di Warung Pok Loh Milo Tunggeng. Apa yang menunggeng? :p Nama kedai macam ntah hapa-hapa je tapi unik. Apa-apa pun terpulang kepada...
Nasi Ayam Kampung Chabang 4 merupakan salah satu destinasi sarapan pagi yang agak popular di Daerah/Jajahan Tumpat. Lokasi kedai ini terletak kira-kira 10 minit dari bandar Kota Bharu. Dah banyak kali lalu kat sini, asal pagi je ramai orang, asal...