fbpx
Utama Tempat Makan Menarik Tempat Makan Best Kuala Lumpur

Tempat Makan Best Kuala Lumpur

Baru-baru ni sebelum melayan Sate Willy di Sungai Ramal, saya ada singgah melepas gian di Sate Kajang Haji Samuri di Taman Melati. Ni salah satu cawangan dia yang terdekat dari rumah saya selain di Kajang sendiri. Lokasi kedai terletak berdekatan dengan...
Hari ni nk cerita pasal satu kedai makan yang dah masuk 5 atau 6 kali saya pergi tahun ni iaitu di Restaurant Paradise atau nama Melayunya restoran syurga. Restoren ini menyediakan masakan dari Pakistan dan tauke serta konco-konco dia pun...
Kuala Lumpur merupakan merupakan syurga makanan untuk pelancong kerana boleh dikatakan kesemua makanan popular di negeri Malaysia boleh didapati di sini. Bahkan pilihan restoran kalau nak makan menu popular negara lain juga banyak. Sekiranya anda bercuti ke Kuala Lumpur,...
Ramai artis-artis di Malaysia ini bukan sahaja melibat diri dalam seni hiburan, malah turut tidak ketinggalan untuk menceburkan diri dalam cabang perniagaan. Salah satu yang menarik ialah dalam industri restoran dan makanan. Mari kita lihat beberapa kedai makan artis...
Kebanyakan orang Melayu yang beragama Islam memang agak ragu-ragu nak masuk restoran cina sebab was-was dengan kehalalan masakan mereka. Seperti jugak CD dulu-dulu, memang agak susah nak pergi restoran masakan cina sebab takut !! Salah satu kedai yang menyediakan masakan...
Malam ni CD menyinggah pula di warung Nasi Lemak Antarabangsa yang popular dan selalu disebut-sebut tu. Terletak kat Kampung Baru di Kuala Lumpur. Sampai kat area sini dalam pukul 9 malam dan memang banyak restoran-restoran yang agak menarik terdapat di sini...