Disclaimer

Terbitan: 11/11/2013, Dikemaskini: 11/12/2018

Luangkan Masa 1 Minit untuk Baca Ini Dahulu Sebelum Layari CariDestinasi


Segala informasi di sini ditulis oleh editor CariDestinasi berdasarkan pengalaman dan research kami sendiri. Sebelum pembaca menggunakan & melayari blog ini, sila baca Disclaimer / Pengakuan / Penafian di bawah ini untuk elakkan kekeliruan semua pihak& supaya anda tahu status informasi yang ada di CariDestinasi.com Para pelawat yang menggunakan informasi di blog ini secara automatik dianggap bersetuju & sudah memahami Disclaimer, Privacy Policy & Term of Use blog ini.

#1 Kami TIDAK JAMIN Ketepatan Informasi Yang Dikongsikan

Pihak CariDestinasi.com TIDAK menjamin ketepatan informasi yang dikongsi di dalam artikel-artikel di sini adalah 100% tepat.Ianya banyak bergantung kepada peredaran masa & ketepatan informasi senantiasa berubah dengan pantas. Malah, sumber yang kami rujuk juga seperti website rasmi, facebook page, google business profile destinasi/perniagaan yang dikongsikan, kadang-kadang tidak mengemaskini maklumat mereka sendiri. Sila buat research sendiri untuk mengesahkan ketepatan informasi yang anda dapatkan di website ini. Sila hubungi destinasi menarik itu sendiri untuk pengesahan. Contoh informasi yang perlu anda semak sendiri:

  • lesen perniagaan
  • harga produk/servis/tiket/pakej/hotel dan sebagainya
  • waktu operasi
  • lokasi destinasi
  • jadual perjalanan
  • nombor telefon
  • & sebagainya

Sekiranya ada yang tersalah, kami alu-alukan untuk email kami atau komen di setiap ruangan artikel untuk pihak kami rujuk semula.

#2 Kami TIDAK Wakili Mana-Mana Organisasi Kerajaan & NGO

CariDestinasi.com TIDAK mewakili mana-mana jabatan pelancongan Malaysia, Tourism Malaysia, organisasi, badan berkanun, parti politik, NGO & sebagainya. Kami juga TIDAK wakili mana-mana destinasi menarik yang dikongsikan. Kami sekadar berkongsi destinasi menarik berdasarkan pengalaman & research kami sendiri dalam misi menggalakkan industri pelancongan & perniagaan SME dalam negara tercinta, Malaysia.

Segala informasi & penulisan di sini adalah pendapat editor sahaja serta tidak dipengaruhi oleh sesiapa & tidak dipengaruhi oleh iklan berbayar/advertorial. Informasi di sini hanya untuk rujukan umum sahaja & BUKANNYA rujukan profesional yang boleh anda jadikan isi maklumat rasmi untuk tesis & kerja rumah. Sila rujuk buku di perpustakaan & sumber yang ada authority.

#3 Komentar Pembaca

Komen yang dikongsi oleh pelawat adalah dalam pengawasan kami. Kami alu-alukan komen-komen yang positif, tips percutian dan kritikan yang membina baik untuk artikel terbitan kami atau apa-apa yang berkaitan. Komen yang di luar topik dan tiada faedah langsung seperti cacian, makian, kata-kata kesat dan seangkatan dengannya akan dipadamkan tanpa segan silu.

#4 Kesahihan Komentar Pembaca

Walaupun komentar pembaca akan disemak oleh kami sebelum diterbitkan, kami tidak jamin akan kesahihan informasi yang dikongsikan oleh pelawat di ruangan komen. Jadi, sila semak kesahihannya & fikirlah secara rasional.

#5 Free Ownership Right Media

Segala media seperti gambar, video dll yang dirujuk dan digunakan di dalam blog ini adalah sebahagiannya milik kami sendiri dan ada sebahagiannya yang diambil dari laman web lain yang berstatuskan ‘free ownership right’ dan bukannya diambil secara sembrono sahaja. Sila semak pautan yang dirujuk pada setiap media yang telah disediakan. Sekiranya ada media seperti gambar dll yang melanggar hak cipta anda atau siapa-siapa, sila email dan kami akan baiki sekiranya tuntutan anda sah.

#6 Pengiklanan

Blog ini juga ada ruangan iklan seperti Google Adsense dan juga pautan affiliate. Jika anda klik kami mungkin akan mendapat komisyen yang boleh digunakan untuk membangunkan lagi blog ini.

#7 Risiko Penggunaan Maklumat

Pihak CariDestinasi.com tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas sebarang kerugian, kerosakan & apa-apa yang bersifat negatif yang disebabkan oleh penggunaan maklumat di laman web ini ATAU dari laman web yang terpaut dari laman web ini.


Kenali website ini => CariDestinasi

Sekian,

Wassalam
Admin