Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

Top 5 Kedai Basikal Kota Bharu yg Patut Dikunjungi

Terdapat pelbagai alasan yang baik untuk anda memilih menunggang basikal sebagai hobi terbaharu anda. Bagi mereka yang sudah menjadi sebahagian daripada dunia berbasikal, faedahnya sudah pasti jelas, tetapi bagi sesiapa yang memerlukan alasan untuk keluar dengan basikal inilah beberapa faedah yang anda akan dapat. Yang pertama, aktiviti berbasikal dapat meningkatkan mood anda. Mengapa memilih basikal? Selain itu, berbasikal ke tempat kerja dapat mengurangkan masa perjalanan anda, dan membebaskan anda dari had bas dan kereta api yang diserang kuman. Apabila anda berbasikal, anda akan membakar kalori. Tambahan pula, jika anda makan dengan baik, anda juga akan menurunkan berat badan. Aktiviti berbasikal juga menjadi lebih cekap dan selesa dengan kasut, sarung tangan, dan seluar pendek khas. 

Di samping itu, menjaga basikal amat penting bagi mereka yang meminati aktiviti berbasikal. Menjaga basikal juga sebenarnya lebih mudah daripada yang anda fikirkan, tentu saja, dilengkapi dengan alat yang betul. Anda tidak memerlukan banyak alat yang terdapat di sekitar, anda hanya memerlukan alat yang betul dan anda akan dapat memperbaiki apa sahaja. Ini adalah kemajuan yang tidak dapat dielakkan bagi penunggang basikal untuk mula menggunakan basikal mereka di rumah. Terdapat beberapa alat basikal penting yang anda perlukan untuk menyelenggara atau membaiki basikal anda di rumah, terutamanya semasa pandemik ini. Anda boleh membeli kotak alat basikal yang telah dibuat sebelumnya atau anda dapat mengumpulkan alat yang betul seperti yang diperlukan. Sekiranya anda memilih untuk membeli kotak alat yang besar, hal ini sangat bagus kerana ia dilengkapi dengan semua yang anda perlukan dan mungkin lebih banyak tetapi harganya agak mahal. Oleh kerana harganya, anda membayar alat yang tidak akan pernah anda gunakan, jadi kadangkala membeli beberapa alat penting sekaligus adalah pilihan yang lebih baik.

Berikut adalah beberapa pilihan kedai basikal yang terbaik untuk anda di Kelantan. Oleh sebab itu, jika anda tertanya-tanya di manakah kedai basikal terbaik di Kota Bharu, anda datang ke tempat yang betul! Kedai basikal Kota Bharu yang menyediakan basikal dengan harga yang berpatutan dan murah. Kedai basikal Kota Bharu yang patut dikunjungi. Kedai basikal murah Kota Bharu ini juga menjual basikal kanak-kanak untuk anda.

 

Kedai Basikal Kota Bharu


1. Wan’S Cycle Shop, Bandar Satelit Islam Pasir Tumbuh

kedai basikal Kota Bharu

Antara kedai basikal profesional dan terkemuka di Kelantan. Wan’S Cycle Shop menjual pelbagai jenama basikal terkenal seperti Pardus, Raleigh, Cervelo, Cannondale, Ploygon, Specialize, Marine, Giant dan sebagainya. Perkhidmatan yang diberikan oleh pekerja di sini sangat profesional dan memuaskan. Harga basikal juga berpatutan dan sesuai dengan apa yang anda inginkan. Walaupun kedai ini mempunyai banyak pilihan, tetapi anda tidak perlu risau kerana kakitangan Wan’S Cycle Shop akan membantu anda. Kedudukan kedai basikal ini juga mudah ditemui kerana berdekatan farmasi Fareehan dan butik Primavalet.  Perkhidmatan pembaikan yang bagus dan mempunyai banyak pilihan produk termasuklah bahagian basikal. Basikal kanak-kanak, basikal lipat, e-bike, touring bike, tandem, mountain bike, dan road bike antara pilihan basikal yang ada di sini. Selain itu, bahagian basikal, pakaian berbasikal, dan aksesori basikal juga ada di sini. Wan’S Cycle Shop merupakan tempat yang terbaik untuk peminat basikal di Kelantan.

Alamat: No. Lot 7998, Bandar Satelit Islam Pasir Tumbuh, 15200 Kota Bharu, Kelantan

Waktu Operasi: Jumaat (tutup), sabtu – khamis: 10.00am – 7.00pm

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 013-9212900

Whatsapp Wan’S Cycle Shop

 

2. Kedai Basikal Lie Cycle, Pengkalan Chepa

Kedai basikal Lie Cycle

Kedai basikal Lie Cycle berdekatan kedai tayar basikal Rosli Omar dan Dieyla Kids Shoppe. Antara basikal yang di jual ialah Twitter, E-Bike Dohiker, TRS Rover, TRS Mtb, Giant Talon, Camp Hydes, Crossmac, Polygon lain-lain lagi. Pelbagai pilihan basikal ini dapat memenuhi ciri-ciri basikal yang anda inginkan. Kedai basikal ini juga menyediakan perkhidmatan penghantaran ke semenanjung Malaysia dan termasuk Sabah serta Sarawak. Kos penghantaran bagi semenanjung ialah RM100 dan Sabah/ Sarawak pula RM300. Harga e-bike juga ditawarkan dengan harga RM2250 sehingga RM2450. Sekiranya anda berminat, anda boleh datang ke kedai basikal Lie Cycle dan cuba menunggang basikal yang ada di sini. Kedai basikal Lie Cycle merupakan pusat sehenti basikal buat mereka yang mencari basikal dengan harga yang berpatutan dan kualiti terjamin. Kedai basikal murah Kota Bharu ini pilihan terbaik anda.

Alamat: Lot 631, Simpang 3, Pengkalan Chepa, 16100 Kota Bharu, Kelantan

Waktu Operasi: Jumaat (tutup), sabtu – khamis: 10.00am – 7.00pm

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 019-9066363

Whatsapp Kedai Basikal Lie Cycle

 

3. FDN Pro Bike, Kubang Kerian

menjual basikal yang berkualiti

Kedai basikal ini berdekatan Petronas Kota Bharu. Selain menjual basikal yang berkualiti, kedai ini turut menawarkan perkhidmatan membaiki basikal. Sekiranya basikal anda mengalami kerosakan anda boleh membawa basikal anda ke sini dan mendapatkan nasihat dari mereka. Mereka juga menjual pelbagai basikal yang sesuai dengan mereka yang berumur 10 tahun sehingga dewasa. Basikal lipat 20 inchi juga dijual dengan harga serendah RM569 yang boleh menampung berat sehingga 85 Kg. Bagi anda yang mencari tricycle push car, anda boleh dapatkan basikal tersebut dengan harga serendah RM99 sahaja. Tambahan pula, basikal ini dilengkapi dengan tempat letak botol air dan sesuai untuk anak anda yang berumur 2-6 tahun. Pelbagai pilihan warna iaitu merah, pink, hijau dan biru. Sesuai untuk mereka yang ingin menjadikan basikal ini hadiah hari jadi untuk anak-anak. Adakah anda mempunyai pertanyaan? Jika ya, anda boleh datang ke kedai basikal FDN Pro Bike.

Alamat: No. 25/Pt 293, Jalan Hospital USM, Kubang Kerian, 16150 Kota Bharu, Kelantan

Waktu Operasi: Jumaat (tutup), sabtu – khamis: 11.00am – 7.00pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 011-10093181

Whatsapp FDN Pro Bike

 

4. Kedai Basikal Adi, Jalan Pasar Lama

Kedai basikal Adi

Kedai basikal Adi terletak berdekatan Masjid Wakaf Bharu. Selain dari basikal, kedai ini juga menjual pakaian berbasikal, topi keledar, wheelset, dan aksesori untuk basikal. Antara jenama basikal yang ada di sini ialah Trs Blizza, Matrix, Mtb dan lain-lain. Anda boleh menghubungi kedai basikal ini atau terus datang ke kedai basikal Adi ini. Pelanggan juga berpuas hati dengan kedai basikal Kota Bharu ini yang menjual basikal dengan harga berpatutan.

Alamat: Jalan Pasar Lama, 16210 Wakaf Bharu, Kelantan

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 010-8681201

Whatsapp Kedai Basikal Adi

 

5. Fitness Concept, Kota Bharu Mall

Cawangan utama Fitness Concept

Cawangan utama Fitness Concept terletak di Subang Jaya, Selangor. Kedai ini hanya menjual basikal lipat yang terdiri daripada jenama Nordictrack. Selain dari basikal, kedai ini juga menjadi pusat sehenti bagi anda yang ingin mencari peralatan untuk melakukan senaman. Antara peralatan lain yang dijual di sini ialah Dque Ultimate Runner, treadmill, training mat, Fc Studio Cycle, Max Multi Function Bench, dan sebagainya. Di samping itu, untuk anda yang ingin membeli Trampoline, anda boleh dapat Trampoline di Fitness Concept. Malahan, kelengkapan untuk senaman seperti tali pinggang, sarung tangan, aksesori, plat berat, dumbbell, dan rak juga ada. Antara jenama yang ada untuk anda ialah Proform, Reebok, Schwinn, Inspire, Sole, Maxx, RunTech, Cybex, dan lain-lain. Kakitangan Fitness Concept yang sangat berpengetahuan dan akan membantu anda dalam membuat pilihan yang terbaik mengikut kemahuan anda. Bagi anda yang mencari basikal dan peralatan kecergasan untuk melakukan senaman ringan, anda seharusnya mengunjungi kedai ini yang berada di Kota Bharu Mall.

Alamat: Lt 1.21, 1st Floor Kota Bharu Mall, Jalan Hamzah, 15050 Kota Bharu, Kelantan

Waktu Operasi: Setiap hari: 10.00am – 8.00pm

Lokasi | Laman Web | Ulasan Bisnes | Phone: 09-7478781

 

5/5 - (1 vote)

Anda Mungkin Berminat

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x