Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

Top 10 Kereta Sewa Kuching yg Best

Percutian di Sarawak tidak akan sempurna tanpa anda mengelilingi bandaraya Kuching. Anda akan lebih menjimatkan masa dan dapat menerokai banyak tempat menarik di Kuching dengan memandu kereta anda sendiri. Antara tempat yang anda boleh kunjungi ialah Fairy Cave, Wind Cave, Taman Sahabat, Tasik Biru dan lain-lain lagi. Namun begitu, jika anda tiada kenderaan sendiri, anda boleh juga menyewa kereta di agensi tertentu. Anda usah khuatir kami anda penyelesaian untuk anda. Sebelum menyewa, bandingkan kereta sewa dalam talian termasuk dari segi harga, rating, jenis kereta dan faktor-faktor lain termasuk faedah lain yang anda boleh dapat dari menyewa di agensi tersebut. Melalui pemiihan yang tepat, anda juga dapat menyewa kereta dengan harga yang murah dan kualiti kereta juga bagus. Di sini kami senaraikan agensi kereta sewa yang terbaik untuk rujukan anda.

 

Kereta Sewa di Kuching


1. Kuching Car Rental | Car4Rent, Jalan Lapangan Terbang

kereta sewa

Syarikat ini telah beroperasi lebih daripada 5 tahun dalam industri kereta sewa di Kuching.  Selain itu, mereka juga mempunyai kumpulan kenderaan baharu dalam segmen ekonomi dan mewah. Antara perkhidmatan lain selain penyewaan kereta termasuk perkhidmatan pemandu dan pajakan jangka panjang untuk individu dan korporat. Mereka juga menitikberatkan keselamatan dan kebersihan kereta. Penyewaan kereta mampu milik ini berbaloi untuk wang anda dan mereka juga menyediakan tempat duduk bayi untuk pelanggan mereka.

Alamat: Jalan Lapangan Terbang, 93250 Kuching, Sarawak

Waktu Operasi: Setiap hari: 24 jam

Lokasi | Laman Web | Ulasan Bisnes | Phone: 013-8552525

Whatsapp Kuching Car Rental | Car4Rent

 

2. FRAC Low-Cost Car Rental Kuching, Jalan Abell

kereta sewa 2

Agensi pinjaman kereta ini bertindak balas dengan pantas dan tidak mengambil sebarang deposit. Semua proses tempahan juga dilakukan melalui WhatsApp. Semua kereta sewa juga dilengkapi dengan pemegang telefon untuk kemudahan dan keselamatan pemanduan penyewa. Pemegang telefon ini juga sesuai untuk kebanyakan jenis telefon. Selain itu, mereka juga menyediakan pengecas mudah alih kereta Remax Aliens 4.2A yang berkualiti tinggi beserta kabel juga. Kerusi kanak-kanak Koopers Lambada juga ditawarkan dengan hanya RM20 add-on setiap sewa. Pelanggan juga ditawarkan penghantaran percuma ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching. Harga sewa yang rendah dan pelanggan juga akan gembira dengan perkhidmatan mereka.

Alamat: Jalan Abell, 93100 Kuching, Sarawak

Waktu Operasi: Setiap hari: 24 jam

Lokasi | Laman Web | Ulasan Bisnes | Phone: 019-8883409

Whatsapp FRAC Low-Cost Car Rental Kuching

 

3. TJ Kuching Car Rental & Service, Kuching International Airport

kereta sewa 3

Perkhidmatan pelanggan yang terbaik dan mudah berurusan. Syarikat ini juga sentiasa memberikan yang terbaik untuk memenuhi keperluan pelanggan mereka. Perkhidmatan yang bagus dan hebat dari syarikat kereta sewa Kuching ini. Perkhidmatan mereka disyorkan kepada semua yang sedang mencari kereta untuk disewa dengan harga mampu milik. TJ Kuching Car Rental menyediakan perkhidmatan kereta sewa yang sangat terbaik di Kuching. Apabila anda datang ke kereta sewa TJ kuching dan mendapatkan khidmat bimbingan, anda akan dapat apa yang anda cari. Pekerja mereka akan bekerjasama dengan anda untuk memilih kereta sewa mengikut bajet yang sesuai dengan anda. Mereka juga menepati masa dan boleh dipercayai. Keseluruhan kereta sewa dan servis yang terbaik untuk pelanggan di Kuching, Sarawak.

Alamat: Lot No. L1, Domestic Arrival Hall, Kuching International Airport, 93722 Kuching, Sarawak

Waktu Operasi: Setiap hari: 8.00am – 10.00pm

Lokasi | Laman Web | Ulasan Bisnes | Phone: 016-8689517

Whatsapp TJ Kuching Car Rental & Service

 

4. Iman Transport & Services, Petra Jaya

kereta sewa 4

Iman Transportation & Services telah ditubuhkan sejak tahun 2013. Syarikat ini menyediakan perkhidmatan kereta sewa yang termurah di Kuching, Sarawak. Bantuan kerosakan 24 jam juga ada bagi kawasan Kuching & Kota Samarahan. Selain kereta sewa, mereka juga menawarkan perkhidmatan homestay, perjalanan dan pelancongan. Tambahan pula, Iman Transport & Services juga mempunyai beberapa tawaran sewa kereta yang hebat. Tawaran lain juga ditawarkan untuk anda termasuklah perkhidmatan jemput kereta sewa dan perkhidmatan pergi balik percuma di lapangan terbang Kuching.

Alamat: 63, Jalan Astana, Petra Jaya, 93050 Kuching, Sarawak

Waktu Operasi: Setiap hari: 24 jam

Lokasi | Laman Web | Ulasan Bisnes | Phone: 019-7585978

Whatsapp Iman Transport & Services

 

5. Kereta Sewa Kuching – ikramtransports, Jalan Lapangan Terbang

kereta sewa 5

Perkhidmatan kereta sewa yang baik dan syarikat juga sangat cekap. Kereta sewa dan kakitangan yang bagus. Salah seorang pelanggan juga mengulas bahawa pekerja dari syarikat ini juga menghantar kereta yang disewa dari lapangan terbang ke Hotel Hilton pada waktu malam tanpa dikenakan sebarang bayaran tambahan. Selain itu, kad kredit juga diterima dan pembayaran boleh dibuat setelah anda menerima kereta sewa berkenaan. Kakitangan yang sangat sopan dan profesional dengan kerja mereka juga. Bayaran sewa yang berpatutan dan pilihan kereta boleh dirundingkan mengikut keperluan anda. Sangat disyorkan kepada anda yang ingin menyewa kereta untuk perjalanan dan pelancongan.

Alamat: Kuching International Airport, Jalan Lapangan Terbang, 93250 Kuching, Sarawak

Waktu Operasi: Setiap hari: 24 jam

Lokasi | Laman Web | Ulasan Bisnes | Phone: 019-9853904

Whatsapp Kereta Sewa Kuching – ikramtransports

 

6. Kuching Car Rental Airport, Kuching

kereta sewa 6

Anda boleh menyewa kereta di sini dan mulakan perjalanan anda sama ada ke Sarawak, Sabah atau Brunei. Proses tempahan yang cepat dan pantas dalam masa sejam sehingga 12 jam. Deposit tidak dikenakan dan bayaran penuh boleh dibuat apabila anda tiba di Kuching. Syarikat ini juga berlesen secara sah. Sekiranya berlaku sesuatu pada kereta sewa anda, anda boleh menukar kereta sewa tersebut. Selain itu, anda juga boleh memilih untuk sama ada ingin menggunakan GPS Garmin atau diberikan tempat duduk bayi. Anda boleh menempah di laman web Kuching Car Rental.

Alamat: Kuching International Airport Terminal, L103 – L106, 900B, Kuching, 93250 Kuching, Sarawak

Waktu Operasi: Setiap hari: 8.00am – 10.00pm

Lokasi | Laman Web | Ulasan Bisnes 

 

7. TransRezqey Travel & Tours Sdn Bhd, Jalan Tiya Vista

kereta sewa 7

Perkhidmatan kereta sewa ini dikendalikan oleh syarikat Transrezqey Travel & Tours Sdn Bhd. Syarikat ini menawarkan perkhidmatan sewa kereta terdiri daripada kereta compact, sedan, Mpv, Suv, van dan kereta mewah dengan harga yang berpatutan. Kereta sewa mereka juga sentiasa dijaga dan diselenggara dengan baik. Penghantaran dan pemulangan kereta di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching juga secara percuma. Bagi mereka yang berkeluarga boleh memohon untuk stroller dengan bayi atau seat kereta untuk kanak-kanak. Anda juga boleh menempah kereta sewa Kuching ini di laman mereka.

Alamat: Kuching International Airport 1A1 Taman, Jalan Tiya Vista, 93250 Kuching, Sarawak

Waktu Operasi: Setiap hari: 8.00am – 10.00pm

Lokasi | Laman Web | FacebookUlasan Bisnes | Phone: 012-6249441 

Whatsapp TransRezqey Travel & Tours Sdn Bhd

 

8. EasyGoRentCar.com, Kuching International Airport

kereta sewa 8

Kakitangan syarikat ini menghantar kereta tepat pada masanya ke depan pintu anda. Selain itu, syarikat ini menyediakan perkhidmatan sewa kereta 5 bintang di Kuching. Pelanggan bebas menentukan tempat pengambilan dan tempat pulang kereta di destinasi yang pelanggan inginkan. Anda boleh menempah kereta sewa sekarang dan bayar kemudian melalui tempahan dalam talian. Sokongan 24 jam disediakan untuk pelanggan. Pelanggan juga sangat menyukai perkhidmatan syarikat sewa kereta Kuching ini.

Alamat: Kuching International Airport, 93250 Kuching, Sarawak

Waktu Operasi: Setiap hari: 24 jam

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 011-10658586

Whatsapp EasyGoRentCar.com

 

9. AHE Car Rental, Kuching International Airport

kereta sewa 9

Perkhidmatan yang sangat bagus daripada agensi pinjaman kereta ini. Mudah untuk berurusan dan mereka akan menyediakan kereta yang bagus untuk anda. Antara kereta sewa yang disediakan untuk pelanggan ialah kereta Myvi auto, Alza, Kelisa, Bezza, dan van Hiace. Seramai 1,970 orang menyukai laman facebook kereta sewa murah Kuching Sarawak ini. Anda boleh melihat muka gembira pelanggan yang telah menyewa di agensi ini di lama facebook mereka. Pada 6 december yang lalu, mereka telah menghantar 8 unit kenderaan kepada pelanggan. Agensi menyewa kereta yang sangat dipercayai pelancong yang berkunjung ke Sarawak.

Alamat: Kuching International Airport, Jalan Airport, 93250 Kuching, Sarawak

Waktu Operasi: Setiap hari: 8.00am – 11.30pm

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 011-10991046

Whatsapp AHE Car Rental

 

10. Petrajaya Car Rental, Petra Jaya

kereta sewa 10

Pelanggan boleh memilih pelbagai jenis kereta bermula dari harga Rm70 sehari hingga Rm1200 sehari. Setiap kereta sewa juga dibersihkan sepenuhnya sebelum penghantaran kepada pelanggan. Selain menyediakan perkhidmatan menyewa kenderaan, mereka turut menawarkan homestay untuk pelancong yang berkunjung ke Kuching. Homestay Petrajaya terletak 9 km dari Waterfront di Petrajaya, Kuching. Petrajaya Car Rental juga menyediakan perkhidmatan sewa kereta dan van termurah di Kuching, Sarawak. Mereka juga menghantar dan mengambil kereta sewa anda secara percuma di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching.

Alamat: 132, Jalan Semariang, Petra Jaya, 93050 Kuching, Sarawak

Waktu Operasi: Setiap hari: 24 jam

Lokasi | Laman Web | Ulasan Bisnes | Phone: 010-9697171

Whatsapp Petrajaya Car Rental

 

4/5 - (4 votes)

Anda Mungkin Berminat

10 Homestay TERBAIK Di Kuching yg Murah & Best

Melancong di dalam Semenanjung Malaysia memanglah menyeronokkan tapi tahukah anda, di Sarawak juga mempunyai banyak destinasi pelancongan. Sarawak merupakan salah satu destinasi pelancongan yang...

45+ Tempat Menarik di Kuching Paling Popular Untuk Pelancong Terokai

Sudahkah anda bersedia untuk merentasi Laut China Selatan menuju ke sebuah bandaraya yang terkenal dengan khazanah warisan budaya pelbagai etnik ? Jika ya, ayuh...

Tempat Makan BEST di Kuching Sarawak

Seperti semua orang lain kita semestinya mencari kedai dan tempat makan best di Kuching yang menyediakan makanan tradisi yang popular di Sarawak seperti Mee Kolok, Nasi...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x