pantai teluk mak nik kemaman

Senarai Pantai di Terengganu – Yang BEST dan TIDAK !

Terengganu memang tidak dapat dipisahkan dengan pantai. Dan memang banyak pantai-pantai di Terengganu yang menarik dan ada juga yang biasa-biasa je. Terpulang kepada anda apa yang nak anda lakukan. Sebagai orang Terengganu, saya dah pergi ke semua pantai dari Kemaman sehinggalah ke Besut. Dan ini merupakan pendapat saya mengenai tarikan di Pantai-Pantai ini. >> Jom …

Baca LagiSenarai Pantai di Terengganu – Yang BEST dan TIDAK !

tempat beli lemang popular kemaman

Gerai Gerai Lemang Kijal

Deretan gerai-gerai menjual lemang. Jangan lupa singgah kalau korang melalui jalan dari Kemaman ke Kuala Terengganu.Tak kira hari raya atau tidak, gerai-gerai lemang di sini sentiasa buka sepanjang tahun, bukan 2 atau 5 gerai, lebih 10 gerai menjual lemang. Di sinilah tempat membeli lemang yang popular di Kemaman. Orang kemaman mesti tahu punya. Kalau korang dari …

Baca LagiGerai Gerai Lemang Kijal

pantai dungun menarik terengganu

Pantai Teluk Lipat

Pantai Teluk Lipat ni terletak di peisir Bandar Dungun. Pantai juga bersambung terus dengan kawasan Rekreasi di Teluk Gadong. Seperti biasalah, pantai di Terengganu ni memang lawa. Pantai Teluk Lipat ni tak kurang cantiknya…airnya tenang dan kebersihan di sini terjaga..difahamkan banyak aktiviti pembersihan yang dilakukan oleh institusi pendidikan berdekatan seperti UiTM.Terbaik !! Di sekitar Pantai Teluk Lipat …

Baca LagiPantai Teluk Lipat

pantai teluk ketapang lepak

Pantai Teluk Ketapang

Pantai Teluk Ketapang ni terletak dekat dengan Airport Telaga Batin (Airport Sultan Mahmud), Kuala Terengganu. Kalau di bandar KT ada Pantai Batu Buruk yang juga merupakan salah satu destinasi pantai yang popular. Di sini pula tak kurang popularnya, juga sangat best kalau melepak dan makan-makan pun menarik ! Perjalanan ke sini dari bandar KT memerlukan korang melalui …

Baca LagiPantai Teluk Ketapang

pantai peranginan kelulut kemaman

Pantai Peranginan Kelulut

Pantai Peranginan Kelulut terkenal dengan tempat makan malam dan tempat lepak yang best. Terletak kira2 5 km dari bandar Marang dan kalau korang dari Kemaman menuju ke K Terengganu korang akan berjumpa dengan pantai ni sebelah kanan. Satu destinasi untuk makan makan yang menarik di sini. Jom tengok apa yang menarik di Pantai Kelulut ni. Kalau waktu malam, …

Baca LagiPantai Peranginan Kelulut

mandi manda pantai pandak

Pantai Pandak

Pantai Pandak atau juga dikenali sebagai Pantai Chendering ni merupakan salah satu destinasi perkelahan di mana korang boleh mandi di pantai kalau nak. Seperti yang tersedia maklum, kebanyakan pantai di Terengganu ni memang tak boleh mandi sebab permukaan dasar pantai yang tak sesuai utk mandi. Namun, ada juga satu port pantai yg korang boleh mandi dengan …

Baca LagiPantai Pandak