Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

Top 5 Kedai Basikal Sungai Besi & Serdang yg Best & Murah

Jika anda perasan lebih ramai orang berbasikal di bandar sepanjang satu atau dua tahun lalu, ia bukan sahaja di kepala anda. Adakah anda ingin membeli basikal? Jika ya, anda boleh ke kedai basikal di Sungai Besi dan Serdang yang best ini serta kedai basikal ini mendapat rating yang bagus. Berbasikal telah meletup semasa pandemik, dengan orang ramai mula mengemari aktiviti berbasikal. Walaupun begitu, utamakan keselamatan anda terlebih dahulu sebelum melakukan aktivti berbasikal. Malahan, berbasikal juga berbeza mengikut tujuan, menjadikannya sesuai untuk semua peringkat. Anda boleh berbasikal sebagai mod pengangkutan atau untuk aktiviti santai. Berbasikal ialah senaman yang menarik yang membuatkan anda sentiasa aktif. Ia boleh membantu membentuk gaya hidup sihat, baik dari segi fizikal mahupun mental. Tambahan pula, berbasikal juga termasuk dalam kategori senaman kardio. Anda akan membakar kira-kira 400 kalori sejam. Selain itu, aktiviti berbasikal menguatkan bahagian bawah badan anda, termasuk kaki dan pinggul anda. Jika anda mahukan senaman yang lembut di belakang, pinggul, lutut dan buku lali, ini adalah pilihan yang bagus. Anda boleh membuat pilihan untuk berbasikal sama ada di jalan raya, laluan basikal atau denai gunung. Di dalam rumah, anda boleh melakukan senaman anda dengan basikal pegun. Jika anda seorang pemula, kami ingin menasihatkan anda untuk memilih laluan basikal rata atau jalan raya. Jika anda bersedia untuk senaman yang lebih sukar yang turut melibatkan bahagian atas badan dan teras anda, cubalah berbasikal di gunung. Ia juga dipanggil berbasikal luar jalan. Anda boleh melakukannya di laluan dan pelbagai jenis rupa bumi yang kasar. Namun begitu, berbasikal gunung adalah lebih rumit kerana anda perlu mengemudi bukit dan permukaan, jadi bahagian atas badan dan teras anda akan masuk ke gear. Ia lebih kepada senaman keseluruhan badan berbanding berbasikal di jalan raya, yang kebanyakannya adalah senaman kardio bahagian bawah badan. Anda boleh merancang untuk menaiki basikal anda dan menunggang selama 30-60 minit untuk tempoh masa 3-5 hari seminggu. Di samping itu, anda boleh mulakan setiap perjalanan dengan memanaskan badan. Kayuh pada kadar yang perlahan dan mudah selama 5-10 minit. Kemudian, tingkatkan kelajuan anda supaya anda mula berpeluh. Jika anda menunggang basikal pegun, cuma tukar tetapan untuk kadar yang lebih pantas. Apabila anda sudah bersedia untuk menyelesaikan sesuatu, luangkan masa 5 minit tambahan untuk menyejukkan badan dengan berbasikal pada kadar yang lebih perlahan. Anda boleh berkunjung ke kedai basikal di Sungai Besi dan Serdang yang murah ini. Kedai basikal di Sungai Besi dan Serdang ini menawarkan basikal sesuai mengikut bajet kewangan anda.

 

Kedai Basikal Sg Besi


1. Koon Kee Bicycle Shop, Pekan Sungai Besi

Koon Kee Bicycle Shop

Kedai basikal ini kelihatan seperti kedai sekolah lama di mana anda boleh mendapatkan apa sahaja untuk basikal anda. Pemilik kedai yang peramah, sangat berpengetahuan, dan berpengalaman tentang basikal. Selain itu, pemilik kedai juga menasihati pelanggan mengenai bahagian basikal tertentu yang boleh digunakan semula dan pelanggan tidak perlu menukar yang baharu. Kedai basikal Sg Besi ini menjual basikal standard. Tambahan pula, mereka menyediakan perkhidmatan penyelenggaraan dan membaiki basikal.

Alamat: Jalan Suasa 3, Pekan Sungai Besi, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – sabtu: 9.00am – 3.00pm

Lokasi | Ulasan Bisnes | Phone: 016-3074813

Whatsapp Koon Kee Bicycle Shop

 

Kedai Basikal Serdang


2. Serdang Bicycle Shop, Serdang Jaya

Serdang Bicycle Shop

Menurut salah seorang pelanggan, dia gembira dengan basikal lipat yang dibelinya di sini. Harga basikal yang berpatutan. Kakitangan juga sangat ramah, cekap dan membantu pelanggan dalam membuat pilihan. Peminat basikal sejati dan sangat mengutamakan pelanggan. Pelbagai produk boleh dipilih, antaranya basikal dari jenama Hulda, Twitter, Trek Marlin 7, Fox 32, Cronus folding bike, GT folding bike, dan seagainya. Kakitangan juga membantu pelanggan dengan memilih alat ganti terpakai pada harga yang sangat berpatutan. Kedai basikal terbaik di Serdang dan amat disyorkan untuk anda. Anda boleh melihat reaksi pelbagai pelanggan yang telah membeli basikal di sini melalui laman facebook mereka. Namun begitu, tempat letak kereta agak rumit danĀ  mempunyai dua lot kedai. Salah satu memenuhi keperluan penunggang Mtb, Rb dan satu lagi adalah kedai basikal keluarga tradisional.

Alamat: Jalan Raya 5, Serdang Jaya, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi: Selasa – sabtu: 10.30am – 7.30pm, ahad: 10.30am – 5.00pm & isnin: 10.30am – 7.00pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 03-89413481

Whatsapp Serdang Bicycle Shop

 

3. K&L Partners, Taman Sri Serdang

K&L Partners

Menurut salah seorang pelanggan, dia membaiki isu BB basikalnya dalam beberapa jam sahaja, anda hanya perlu bertenang dan bersabar sehingga mereka melayani anda. Mereka mempunyai ramai pelanggan yang masuk dan berulang kali datang ke sini. Di samping itu, mereka juga mempunyai pelbagai jenis basikal mengikut bajet pelanggan. Anda juga boleh berbincang banyak kali sebelum anda membeli barang di kedai ini. Antara basikal yang ada ialah Gusto, Elves Quendi, Pardus Spark, Shimano, Camp, Pardus Robin, dan lain-lain lagi. Lebih-lebih lagi, basikal yang dijual juga datang dengan diskaun yang menarik, jadi kedai basikal ini adalah tempat yang bagus untuk pelanggan mencari basikal. Sangat disyorkan untuk anda. Kedai basikal Serdang ini juga mempunyai pelbagai jenis basikal, komponen dan basikal binaan tersuai yang sepadan dengan keperluan belanjawan anda. Anda hanya perlu sebutkan sahaja jenis basikal yang anda inginkan dan dia akan memilih unit yang sesuai untuk anda sambil cuba menerangkannya lebih lanjut kepada anda tentang perkara teknikal dan perkara baik mengenainya. Harga juga agak mesra bajet (untuk sesetengah unit) jika anda lebih suka mendapatkan basikal yang berbaloi dengan wang anda. Perkhidmatan dan kakitangan yang baik di sini.

Alamat: 3255, Jalan 18/37, Taman Sri Serdang, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – sabtu: 11.30am – 7.30pm

Lokasi | Laman web | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 012-9041211

Whatsapp K&L Partners

 

4. Kedai Basikal Foo Hing, Taman Sri Serdang

Kedai Basikal Foo Hing

Penjual yang sangat baik dan sudi membimbing pembeli dalam membuat pilihan. Pelanggan boleh membuat rundingan dengan harga yang rendah. Walaupun diskaun yang dierikan tak banyak tapi diskaun yang diberikan juga berbaloi. Kedai basikal ini sesuai untuk membaiki masalah kecil dan tidak sesuai untuk kategori basikal mewah atau perkhidmatan utama. Perniagaan ini dijalankan oleh keluarga dan caj yang ditawarkan adalah adil. Salah seorang pelanggan juga pernah pergi membeli basikal untuk anak lelakinya yang berusia 8 tahun. Pemilik kedai basikal Serdang ini sangat baik dan memberi nasihat yang berguna kepadanya kerana pelanggan ini ingin melampirkan bakul. Namun begitu, mereka tidak bersetuju kerana basikal yang dibeli adalah untuk kanak-kanak lelaki. Dia mendengar nasihat mereka dan ternyata anaknya tidak suka bakul melekat bersama basikal tersebut. Harga juga lebih murah iaitu hanya pada rm220 untuk basikal asas. Kedai ini disyorkan untuk penduduk yang menetap di Taman Sri Serdang.

Alamat: No. 3371, Jalan 18/31, Taman Sri Serdang, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi: Ahad: 12.00pm – 5.00pm, Isnin – sabtu: 10.30am – 8.00pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 012-3230605

Whatsapp Kedai Basikal Foo Hing

 

5. Lion Bike Studio, Taman Lestari Perdana

Lion Bike Studio1

Salah seorang pelanggan menyatakan bahawa dia berpuas hati dengan perkhidmatan kedai ini. Dia hanya setting MTB dan tidak dikenakan sebarang bayaran. Kedai basikal ini terletak berdekatan dengan Alchemy Apparel dan Hanamilia Beauty Care. Halaman facebook mereka disukai orang ramai sehingga mendapat 1,330 like. Stok baru basikal jenama Alcott Daytona 27.5 ditawarkan dengan harga RM3200. Pelanggan juga boleh memuat pembayaran secara ansuran melalui perkhidmatan kad kredit Aeon sehingga 36 bulan. Selain itu, pelanggan juga boleh membayar secara ansuran kad kredit Maybank sehingga 24 bulan, manakala ansuran kad kredit CIMB Sehingga 12 bulan.

Alamat: 27, Jalan LP 1A/2, Taman Lestari Perdana, 43000 Seri Kembangan, Serdang, 43300, Selangor

Waktu Operasi: Isnin (tutup), selasa – sabtu: 10.00am – 6.00pm & ahad: 10.00am – 3.30pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 017-5110115

Whatsapp Lion Bike Studio

 

Rate this post

Anda Mungkin Berminat

10 Kedai Basikal Best di Kuala Lumpur

Berbasikal merupakan salah satu kaedah aktiviti fizikal yang sangat sesuai dijalankan secara mudah sebagai sebahagian daripada kehidupan seharian. Tahukah anda bahawa Pertubuhan Kesihatan Dunia...

10 Gym di Kuala Lumpur dengan Kemudahan Terbaik Untuk Bersenam

Ramai yang inginkan melakukan perubahan kepada bentuk badan fizikal mereka untuk menampakkan diri jadi lebih kuat ataupun hanya untuk kekal sihat. Namun, tidak semua...

6 Pusat Bowling di Kuala Lumpur Untuk Aktiviti Hiburan Anda

Sedang mencari aktiviti untuk dilakukan pada hujung minggu? Mahu mencari sukan yang seronok dan santai? Jangan risau! Di sini kami senaraikan 6 pusat bowling...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x