Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

5 Kedai Basikal Taiping & Kuala Kangsar yg Best

Berbasikal adalah aktiviti yang dapat dilakukan oleh seluruh keluarga bersama. Sama ada untuk meningkatkan kecergasan, kesihatan atau keseimbangan badan, atau pilihan persekitaran, menunggang basikal boleh menjadi salah satu keputusan terbaik yang pernah anda buat. Kajian mendapati bahawa, tidak menghairankan, anak-anak dipengaruhi oleh pilihan latihan ibu bapa mereka. Ringkasnya, jika anak-anak anda melihat anda berkuda dengan kerap, mereka menganggapnya normal dan ingin mengikuti teladan anda. Sebagai penunggang basikal, kita mempunyai kecenderungan untuk terlibat dalam sukan yang sangat kita gemari dan hidup dan bernafas dengan dua roda. Kita sering ditanya mengenai aktiviti berbasikal yang sangat kita gemari. Ramai di antara kita menetapkan cabaran untuk menunggang kita, baik itu menakluki kecerunan yang lebih curam dan lebih lama, mencapai kelajuan yang lebih tinggi atau berbasikal dengan jarak yang lebih jauh. Apabila anda semakin yakin dan berjaya mengatasi cabaran peribadi anda, perasaan pencapaiannya sungguh hebat.

Umumnya, berbasikal dewasa menggunakan 10 kali oksigen yang mereka perlukan untuk duduk di hadapan TV untuk tempoh yang sama. Lebih baik lagi, berbasikal secara berkala akan membantu menguatkan sistem kardiovaskular anda dari masa ke masa, membolehkan jantung dan paru-paru anda bekerja dengan lebih berkesan dan mendapatkan lebih banyak oksigen di mana ia diperlukan lebih cepat. Ini bermakna anda boleh melakukan lebih banyak latihan untuk usaha yang lebih sedikit. Walaupun anda sengsara ketika anda sedang bersantai, mengayuh basikal akan menaikkan semangat anda. Senaman ini akan melepaskan endorfin yang terasa semula jadi yang akan membantu mengatasi tekanan dan membuat anda bahagia. Di samping itu, banyak penunggang basikal mengubah kesihatan, keteguhan dan tekad mereka menjadi usaha menggalakan dana bagi mereka yang kurang bernasib baik. Mereka mengikuti pertandingan tertentu dan menggunakan hadiah yang dimenangi untuk memberikan sumbangan kepada yang memerlukan. Terdapat rasa kebebasan yang nyata ketika anda menaiki basikal, anda boleh pergi ke mana sahaja anda mahu; ini adalah anda, basikal dan jalan terbuka, dan perasaan yang sangat hebat adalah bertanggungjawab atas nasib anda sendiri untuk masa anda sedang dalam perjalanan.

Kedai basikal Taiping dan Kuala Kangsar yang best untuk peminat basikal. Anda boleh datang ke kedai basikal Taiping dan Kuala Kangsar ini untuk mencari basikal yang sesuai dengan apa yang anda impikan. Harga juga berpatutan dan tidak membebankan pengguna.

 

Kedai Basikal Taiping


1. Giant Bicycles Taiping, Jalan Taming Sari

Giant Bicycles Taiping

Giant Bicycles Taiping ini bersebelahan dengan Kedai Sukan Weng dan Pusat Kecantikan Henna Bridal. Kedai basikal ini mengedar dan menjual basikal jenama antarabangsa termasuklah Giant, Gusto, Polygon, Camp, dan Twitter. Selain itu, Giant Bicycles Taiping juga menyediakan pemasangan basikal khusus, pembaikan basikal, basuh basikal dan perkhidmatan lain-lain. Mereka juga menjual semua jenis aksesori dan kelengkapan basikal termasuklah tayar jalan, Fizik Infinito Knit Carbon Road Shoe, dan lain-lain lagi. Harga basikal yang berpatutan dan mekanik basikal yang mesra. Salah seorang pelanggan mereka juga sanggup datang dari Ipoh hanya untuk mendapatkan perkhidmatan dari Giant Bicycle. 

Alamat: 95, 97, Jalan Taming Sari, 34000 Taiping, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – sabtu: 10.30am – 7.30pm

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 016-5638296

Whatsapp Giant Bicycles Taiping

 

2. Billy Bike Shop, Jalan Lim Tee Hooi

Billy Bike Shop

Billy Bike Shop terletak di Bandar Warisan yang indah yang dipanggil Taiping. Hubungi nombor yang tertera untuk mendapatkan lebih info mengenai kedai ini. Billy Bike Shop juga menjual basikal touring dan basikal lipat. Mereka juga menjual bahagian dan aksesori basikal mengikut keperluan pengguna. Anda juga boleh membeli-belah dalam talian melalui akaun Shopee Billy Bike Shop. Kedai basikal Taiping ini juga mempunyai pengikut yang ramai di Shopee iaitu sehingga 2.2K dan bilangan produk yang mereka jual ialah 233 produk. Billy Bike Shop antara kedai basikal terbaik untuk anda yang berada di Taiping. Sekiranya anda mencari basikal dengan harga bajet, anda boleh berkunjung ke kedai basikal ini.

Alamat: 3, Jalan Lim Tee Hooi, 34000 Taiping, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup) & isnin – sabtu: 11.00am – 6.00pm

Lokasi | Shopee | Ulasan Bisnes | Phone: 012-4355000

Whatsapp Billy Bike Shop

 

3. Kedai Basikal Zul, Taman Panglima

Kedai basikal Zul

Kedai basikal Zul menjual pelbagai jenis basikal baru dengan harga yang berpatutan, membaik pulih dan menjual aksesori penunggang basikal dan banyak lagi. Antara basikal yang dijual ialah basikal lipat saiz 26, basikal Shimano, Mtb dan basikal bersaiz 16 untuk kanak-kanak. Kedai basikal ini memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada setiap pelanggan. Menurut ulasan, beberapa pelanggan yang telah berkunjung ke kedai basikal Zul amat berpuas hati dengan kedai basikal pilihan ramai yang berada di Taiping ini. Kedai basikal ini disyorkan untuk anda terutama peminat basikal.

Alamat: 473-535, Jalan 5, Taman Panglima, 34000 Taiping, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – sabtu: 9.30am – 7.00pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 016-9055052

Whatsapp Kedai Basikal Zul

 

4. Fitness Concept, AEON Taiping

Fitness Concept

Selain dari basikal, peralatan sukan dan gym juga boleh didapati di sini. Peralatan yang ditawarkan sangat berguna untuk kesihatan keluarga. Selain itu, treadmill juga ada dan sesuai untuk kegunaan rumah. Anda juga boleh mengubah treadmill tersebut mengikut kelajuan dan ada function naik bukit, serta ada roda untuk relocation bagi keselesaan pengguna. Treadmill ini disyorkan untuk pengguna 170cm ke bawah. Basikal lipat jenama Norditrack merupakan salah satu jenama basikal yang dijual untuk pelanggan. Kebanyakan pengunjung yang datang ke sini berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan.

Alamat: 1st Floor, Aeon Mall Taiping, Lot F-03, Jalan Kamunting, 34000, Taiping, Perak, 34000 Taiping

Waktu Operasi: Setiap hari: 10.00am – 9.00pm

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 05-8048881

Whatsapp Fitness Concept

 

Kedai Basikal Kuala Kangsar


5. Perniagaan Mewah Jaya, Taman Tasek Jaya

PMJ Bike

Perniagaan Mewah Jaya atau dikenali juga sebagai PMJ Bike menawarkan perkhidmatan pelanggan yang bagus. Banyak pilihan pilihan basikal dari basikal harga rendah, Mtb Polygon yang berkualiti, dan basikal jalan raya. Tempat yang bagus untuk pelumba. Walaupun pilihan basikal yang terhad tetapi bagi mereka yang ingin mencari aksesori, ini adalah tempat yang sesuai untuk anda. Jenama basikal yang ada di kedai basikal Kuala Kangsar ini ialah Polygon, Wilier Triestina, Shimano, Marin Touring Bike, dan lain-lain. Ceramic Speed dan Shimano Cycling Shoes juga ada untuk anda.

Alamat: 737, Jalan Kuala Kangsar, Taman Tasek Jaya, 31400 Ipoh, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup) & isnin – sabtu: 9.30am – 7.30pm

Lokasi | Facebook | Shopee | Ulasan Bisnes | Phone: 05-5469899

 


Kesimpulannya, perkara yang hebat dalam menunggang basikal adalah hakikat bahawa ia membawa anda keluar dan meneroka tempat baru sama ada di kawasan tempatan atau lebih jauh, yang kebanyakan anda mungkin tidak pernah tahu wujud sekiranya anda tidak menerokai mereka dengan dua roda. Sungguh mengagumkan bahawa banyak orang mengatakan bahawa mereka telah menemui tempat-tempat baru yang indah yang sangat dekat dengan kediaman mereka ketika berbasikal yang mereka tidak pernah mempunyai alasan untuk tersandung sebelumnya. Akhir sekali, berbasikal bukan sahaja baik untuk badan anda, tetapi juga bagus untuk minda anda. Keluar ke udara segar, berbasikal dengan rakan-rakan, bersenam, merasakan cahaya matahari pada kulit kita dan mendapati pencapaian dalam menunggang basikal semuanya hebat untuk kesihatan mental kita. Mari kita bersama-sama mengamalkan gaya hidup sihat dengan aktiviti berbasikal. Pilihan ini sangat bagus dan memberikan kesan positif serta manfaat yang tidak dapat disangka bagi setiap individu.

Rate this post

Anda Mungkin Berminat

10 Kedai Basikal Best di Ipoh

Setelah sekian lama terperap di rumah oleh sebab tempoh PKP yang tidak berkesudahan, kami pasti ramai daripada anda teringin untuk kembali menyertai aktiviti riadah...

Top 5 Kedai Basikal Teluk Intan yg Best & Murah

Berbasikal bukan sahaja menyenangkan, ia juga merupakan bentuk latihan yang luar biasa membakar lebih dari 500 kalori dalam satu jam dan memberi anda kekuatan...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x