Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

Top 5 Kedai Basikal Teluk Intan yg Best & Murah

Berbasikal bukan sahaja menyenangkan, ia juga merupakan bentuk latihan yang luar biasa membakar lebih dari 500 kalori dalam satu jam dan memberi anda kekuatan baru, membina otot, meningkatkan kecergasan kardiovaskular, dan memperkuat tulang. Selain itu, berbasikal berimpak rendah pada badan dan boleh dinikmati oleh hampir semua orang. Berbasikal melibatkan pelbagai anggota badan dan memasuki sistem tenaga yang berlainan seiring dengan perubahan jangka masa dan usaha. Kedai basikal Teluk Intan yang best dan murah ini mungkin salah satu pilihan yang bagus buat anda dalam mencari kedai basikal di Perak. Inginkan kedai basikal lain di Perak iaitu di daerah Ipoh, jom baca sini. Tahukah anda ciri penunggang basikal yang baik? Penunggang basikal yang baik dapat menggabungkan kekuatan pecut yang baik, kemampuan untuk menggali jauh untuk beberapa pendakian bukit yang sukar dan dapat bertahan dalam perjalanan panjang beberapa jam. Ini semua berkat mempunyai asas aerobik dan anaerobik yang kuat.

Yang pertama biasanya digunakan untuk aktiviti kardio jarak jauh dan melihat tubuh memaksimumkan jumlah oksigen yang dapat sampai ke otot dengan meningkatkan pernafasan dan degupan jantung. Yang terakhir digunakan untuk usaha intensiti tinggi di mana oksigen tidak dapat sampai ke otot dengan cepat; tenaga diperoleh daripada pemecahan glukosa yang tersimpan di dalam badan. Kami juga ingin berkongsi 10 cara untuk anda berlatih seperti penunggang basikal elit.

7 cara untuk berlatih seperti penunggang basikal elit:

  1. Anda harus mengoptimumkan aerodinamik anda. Malahan, anda harus belajar mengatasi rintangan udara. Tipnya, anda harus menunggang dengan lengan bawah rata dan tangan di tudung tuas kerana cara ini telah terbukti menjadi posisi terpantas di bahagian hendal. Dengan sedikit latihan yang berterusan, latihan ini akan menjadikan anda sangat selesa.
  2. Sekiranya anda sedang dalam perjalanan jauh, jangan tunggu sehingga anda merasa habis untuk menambah karbohidrat dan minuman bertenaga. Anda akan berasa lebih berjaga-jaga dan lebih mampu menumpukan perhatian pada perjalanan tersebut dan beberapa kafein akan mengurangkan keletihan otot.
  3. Dapatkan kedudukan menunggang yang betul. Hal ini bukan sahaja membuatkan anda lebih selesa, tetapi juga membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya kekuatan anda.
    Jika anda memiliki meter daya, gunakan untuk melihat bagaimana tweak pada posisi mempengaruhi daya anda.
  4. Lakukan regangan selepas anda selesai menunggang perjalanan. Anda mungkin ingin berhenti melakukan regangan sebelum perjalanan, kerana banyak kajian menunjukkan bahawa regangan pra-latihan sebenarnya menyebabkan otot berehat, mengurangkan daya dan daya anda lebih lama daripada satu jam.
  5. Jangan hanya melintas jalan. Anda harus melakukan HIIT di trek iaitu sesi pendek latihan mingguan intensiti tinggi (HIIT) mingguan. Latihan ini akan meningkatkan daya tahan anda dan membantu anda mengekalkan kelajuan tinggi lebih lama. Malahan, latihan HIIT juga mengajar tubuh anda untuk memasuki simpanan lemak anda untuk mengisi minyak, menjadikannya pembakar lemak yang lebih cekap.
  6. Sekiranya anda memerlukan kombinasi kepantasan dan daya tahan, pastikan anda makan makanan yang kaya dengan vitamin B, seperti bijirin yang diperkaya, Marmite, biji-bijian atau sayur-sayuran hijau gelap. Tambahan pula, kekurangan vitamin B juga akan menyukarkan tubuh anda membina otot dan tidak dapat menghasilkan sel darah merah yang membawa oksigen.
  7. Beri diri anda lompatan iaitu latihan plyometrics (terdiri daripada melompat dan melompat letupan). Latihan ini menyebabkan otot anda dapat bergerak berdasarkan permintaan dan untuk mengembangkan kekuatan dengan cepat. Di samping itu, ia memberi anda lebih banyak kekuatan untuk beralih ke kelajuan.

Anda dapat maklumat yang baru bukan dari pembacaan di atas? Ya, maklumat mengenai cara untuk berlatih seperti penunggang basikal elit. Buat anda yang ingin menjadikan aktiviti berbasikal sebagai salah satu hobi baru, anda boleh cuba melatih panduan tersebut.

 

Kedai Basikal Teluk Intan


1. JTC Bike Centre, Pekan Teluk Intan

Cawangan utama JTC Bike Centre

Cawangan utama JTC Bike Centre terletak di Batu Caves, Selangor. Pengedar yang sah untuk jenama RITTE, Enigma Bike, Conima, Cervelo, Polygon, Sram, Endura, dan lain-lain lagi. Selain itu, pusat jualan dan perkhidmatan Shimano yang diperakui. Selain basikal, kedai basikal ini juga mempunyai pelbagai jenis produk termasuk kerangka, komponen, komponen, roda, pakaian, dan lain-lain. Antara perkhidmatan lain yang ditawarkan ialah binaan basikal tersuai, geometri basikal tersuai, pemasangan basikal, servis & pembaikan basikal, penalaan basikal, bangunan roda, rundingan pembelian basikal baru, dan pesanan ukuran basikal khas. Matlamat JTC Bike Centre adalah untuk membantu anda mencari basikal terbaik untuk keperluan dan anggaran anda. Pemain basikal berpengalaman kami akan membantu anda mendapatkan ukuran yang tepat supaya pengguna dapat menunggang basikal dengan lebih pantas dan selesa. Hubungi atau kunjungi salah satu kedai basikal Teluk Intan yang best ini untuk mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai basikal yang dijual.

Alamat: Jalan Mahkamah, Pekan Teluk Intan, 36000 Teluk Intan, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup) & isnin – sabtu: 10.00am – 7.00pm

Lokasi | Laman Web | Facebook | Instagram | Ulasan Bisnes | Phone: 05-6229740

 

2. NIT Bike Garage, Taman Melor

NIT Bike Garage

NIT Bike Garage terletak berhadapan dengan Mr Diy dan balai polis baru Teluk Intan. Kakitangan mereka akan memberi banyak petua dan nasihat mengenai cara menguruskan basikal dengan betul. Kedai basikal ini menfokuskan penjualan basikal gunung dan basikal jalan raya. Antara basikal yang dijual termasuklah jenama Twitter dan Shimano. Kedai basikal ini pilihan yang bagus untuk anda yang menetap di Teluk Intan.

Alamat: No 43 1, 3, Jalan Melor, Taman Melor, 36000 Teluk Intan, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup) & isnin – sabtu: 9.00am – 7.00pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 010-3760666

Whatsapp NIT Bike Garage

 

3. Hock Lean Seng Cyclist Club, Pekan Teluk Intan

kedai basikal Perak

Kedai basikal ini berdekatan dengan Ston Bike. Kedai ini tidak beberapa aktif di halaman Facebook dan kedai ini sudah ditubuhkan sejak tahun 2014. Pelbagai basikal dijual dengan harga yang berpatutan dan anda boleh langsung berkunjung ke kedai ini. Tambahan pula, kedai basikal ini juga hanya menjalankan perniagaan di Pekan Teluk Intan.

Alamat: 1069G, Jalan Sekolah, Pekan Teluk Intan, 36000 Teluk Intan, Perak

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 016-9208938

Whatsapp Hock Lean Seng Cyclist Club

 

4. Hup Hong Co, Taman Timur

Kedai basikal Hup Hong Co

Kedai basikal Hup Hong Co menawarkan perkhidmatan membaiki basikal. Selain itu, kedai ini merupakan kedai basikal yang tertua berhampiran bandar Teluk Intan. Sekiranya basikal anda mengalami kerosakan dan perlukan individu yang mahir untuk membaiki basikal, kedai basikal Teluk Intan ini ada untuk anda. Harga untuk perkhidmatan pembaikan basikal juga tidak terlalu mahal dan berpatutan.

Alamat: Jalan Sungai Nibong, Taman Timur, 36000 Teluk Intan, Perak

Lokasi | Ulasan Bisnes 

 

5. Hock Hin Leong, Pekan Baru

Kedai basikal Hock Hin Leong

Kedai basikal Hock Hin Leong telah lama bertapak di Teluk Intan. Pemilik kedai basikal juga banyak mebuat pengiklanan di laman web mereka. Kedai basikal Teluk Intan ini juga menjual basikal jenama Argon18, Vision, Topeak, Cateye, Shimano dan lain-lain lagi. Selain dari basikal, kedai ini juga menjual peralatan dan kelengkapan berbasikal, antaranya WTB Pure V Race Saddle, FSA Gossamer Seatpost, Velo performance saddles, dan sebagainya.

Alamat: 471, Lorong Emas L2/14, Pekan Baru, 36000 Teluk Intan, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup) & isnin – sabtu: 8.30am – 7.00pm

Lokasi | Laman Web | Ulasan Bisnes | Phone: 012-5729321

Whatsapp Hock Hin Leong

 

Rate this post

Anda Mungkin Berminat

5 Kedai Basikal Taiping & Kuala Kangsar yg Best

Berbasikal adalah aktiviti yang dapat dilakukan oleh seluruh keluarga bersama. Sama ada untuk meningkatkan kecergasan, kesihatan atau keseimbangan badan, atau pilihan persekitaran, menunggang basikal...

10 Kedai Basikal Best di Ipoh

Setelah sekian lama terperap di rumah oleh sebab tempoh PKP yang tidak berkesudahan, kami pasti ramai daripada anda teringin untuk kembali menyertai aktiviti riadah...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x