Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

10 Klinik Gigi Terbaik Yang Anda Perlu Tahu di Kuala Lumpur!

Pemeriksaan pergigian yang kerap adalah penting untuk mengekalkan kesihatan gigi dan gusi. Ramai pakar gigi telah berkata bahawa lawatan ke klinik gigi seharusnya dilakukan sekurang-kurangnya dua kali setahun kerana ia dapat menghalang pelbagai masalah berkaitan mulut. Jadi, kami telah senaraikan 10 klinik gigi terbaik di Kuala Lumpur yang patut anda lawati untuk rawatan pergigian yang berbaloi!

Dengan mengetahui isu lebih awal, anda dapat mengelak rawatan yang lebih mahal pada masa akan datang. Bak kata pepatah, lebih baik cegah sebelum merawat. Jadi, teruskan membaca untuk mendapatkan rawatan pergigian daripada klinik gigi yang terbaik di Kuala Lumpur!

10 Klinik Gigi di Kuala Lumpur


1. Lau Dental Clinic & Surgery – Cosmetic & Dental Implant, Sri Petaling

Lau Dental Clinic & Surgery - Cosmetic & Dental Implant, Sri Petaling

Lau Dental Clinic & Surgery ditubuhkan oleh Dr Lau Han Wei pada 2018. Sebagai salah satu klinik gigi terbaik di Kuala Lumpur, klinik ini adalah sebuah penyedia perkhidmatan penjagaan pergigian yang menawarkan segala keperluan untuk gigi anda.

Klinik Pergigian Lau juga menyediakan kaedah pemulihan intensif seperti implan pergigian, venir, ubah suai senyuman, pembinaan semula mulut penuh dengan mahkota dan jambatan, dan rawatan ortodontik.

Dengan rating 5.0 bintang, ramai pesakit dari klinik ini telah memberikan ulasan positif dan mengesyorkan klinik ini. Hal ini kerana mereka mempunyai persekitaran yang bagus dan bersih, kerja yang cantik, perkhidmatan profesional dan harga yang berpatutan.

Alamat: 75 & 65-1, Jalan Radin Tengah, Bandar Baru Sri Petaling, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: Isnin & Rabu – Jumaat (9.00 am – 9.00 pm), Selasa, Sabtu & Ahad (9.00 am – 6.00 pm)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Pelanggan | Telefon: 018-919 1433

WhatsApp Lau Dental


2. Malaysia Cosmetic Dentist, Bangsar

alaysia Cosmetic Dentist, Bangsar

Malaysia Cosmetic Dentist adalah klinik gigi di Kuala Lumpur yang fokus kepada pergigian estetik dan peningkatan kecantikan wajah anda. Klinik pergigian ini bertujuan untuk membantu pesakit mereka mengatasi rasa insecure dengan gigi mereka dan mengembalikan senyuman di wajah mereka.

Klinik gigi ini menawarkan implan pergigian, venir, reka bentuk senyuman, campur tangan kosmetik, terapi saluran akar, rawatan gusi dan pemutihan gigi. Jika anda tidak pasti tentang perkhidmatan dan proses mereka, anda boleh menghubungi mereka dan meminta konsultasi secara percuma! Menarik, kan?

Menurut ulasan pelanggan, rawatan akan dilakukan dalam suasana yang sangat menyenangkan. Staf di klinik ini juga sopan dan sedia untuk membantu pesakit dengan segera.

Alamat: 43, 1, Jalan Telawi 3, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: Selasa – Sabtu (9.00 am – 5.00 pm), Ahad (9.00 am – 2.00 pm), Isnin (Tutup)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Pelanggan | Telefon: 1-800-81-8847

WhatsApp Malaysia Cosmetic Dentist


3. Dentalpro – Dental Specialist Centre, Damansara Heights

Dentalpro - Dental Specialist Centre, Damansara Heights

Dengan moto “A Perfect Smile for Everyone”, klinik gigi Dentalpro ditubuhkan untuk menjadi pakar utama dalam penjagaan kesihatan pergigian di peringkat tempatan dan antarabangsa. Dentalpro sering dipuji kualiti perkhidmatan mereka yang komited untuk memberikan pengalaman pergigian yang terbaik kepada pesakit mereka.

Klinik ini menyediakan rawatan pergigian am, estetik dan pakar seperti ortodontik, periodontik, pembedahan mulut, implan dan penjagaan pergigian pediatrik. Mereka mempunyai pakar bedah pergigian, pakar pergigian dan customer service yang berpengalaman serta suasana yang selesa dan selesa.

Alamat: 12, Jalan Sri Semantan 1, Damansara Heights, 50490 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: Isnin – Jumaat (9.00 am – 6.00 pm), Sabtu (9.00 am – 5.00 pm), Ahad (Tutup)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Pelanggan | Telefon: 03-2094 3333

WhatsApp Dentalpro


4. Dutamas Dental Clinic, Solaris Dutamas

Dutamas Dental Clinic, Solaris Dutamas

Klinik Dutamas Dental komited untuk membantu mengekalkan gigi dan gusi anda dalam keadaan yang terbaik. Dilengkapi dengan semua teknologi pergigian terkini, mereka menyediakan perkhidmatan penjagaan pergigian holistik kepada pesakit pelbagai peringkat umur, daripada kanak-kanak hingga warga emas.

Dr Alex Yee Ji Ziang, salah seorang doktor gigi di klinik ini, sentiasa menyambut pesakitnya dengan senyuman. Beliau juga membenarkan pesakit beliau menerangkan lebih lanjut tentang kesakitan dan ketidakselesaan mereka. Hal ini supaya doktor dan jururawat boleh merawat mereka dengan baik dan elakkan kesakitan.

Alamat: A3-1-8, Publika, Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: Isnin – Jumaat (9.00 am – 7.00 pm), Sabtu (9.00 am – 5.00 pm), Ahad (9.00 am – 3.00 pm)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Pelanggan | Telefon: 019-244 0653

WhatsApp Dutamas Dental


5. We Smile Dental Clinic, Taman Desa

We Smile Dental Clinic, Taman Desa

We Smile Dental Clinic merupakan sebuah klinik gigi swasta di Kuala Lumpur yang menggunakan peralatan moden. Sebagai salah satu klinik gigi terbaik di Kuala Lumpur, We Smile sering dipuji kerana persekitaran mereka yang selesa dan cantik.

Matlamat mereka adalah untuk menawarkan pesakit mereka rawatan pergigian berkualiti terbaik yang mungkin. Malah, klinik ini telah disyorkan oleh ramai pelanggan. Dengan perkhidmatan yang disediakan bagus, harga yang berpatutan, doktor yang profesional, serta prosedur yang tidak menyakitkan, tidak hairanlah klinik ini popular.

Alamat: 7-1-4, Jalan 3/109f, Danau Business Centre, Taman Danau Desa, 58100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: Isnin – Jumaat (9.00 am – 8.00 pm), Sabtu & Ahad (9.00 am – 6.00 pm)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Pelanggan | Telefon: 012-511 0714

WhatsApp We Smile


6. Klinik Pergigian TIHO, Wisma Lau Chung

Klinik Gigi TIHO, Wisma Lau Chung, Kuala Lumpur

Klinik Pergigian TIHO Kuala Lumpur merupakan cawangan pertama Klinik Pergigian Ti-Ho (Taipei) di Malaysia. TIHO berikrar untuk menawarkan mereka penjagaan pergigian yang terbaik dan merawat setiap pesakit dengan kemesraan, pertimbangan, dan profesionalisme yang sama yang mereka akan tunjukkan kepada ahli keluarga mereka sendiri.

Antara perkhidmatan popular di sini ialah rawatan akar. Prosedur ini melibatkan pembuangan kawasan gigi yang rosak (pulpa), membersihkan, membasmi kuman, dan kemudian mengisi kekal gigi. 

Namun begitu, perkhidmatan tampalan gigi, pendakap gigi, membersihkan dan mengkilap gigi, implan gigi, pembedahan minor mencabut gigi geraham dan pelbagai lagi turut ditawarkan di sini. Semua rawatan ini dilakukan menggunakan teknologi digital pergigian yang terkini (CBCT & OPG).

Alamat: Wisma Lau Chung, 11 & 13, 2nd Floor, Jalan Tun Perak, 50050 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: Isnin – Ahad (10.00 am – 8.00 pm)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Pelanggan | Telefon: 010-258 1285

WhatsApp TIHO Dental


7. Klinik Pergigian Kheng, Jalan Tun HS Lee

Klinik Gigi Kheng, Jalan Tun HS Lee, Kuala Lumpur

Klinik Pergigian Kheng telah menawarkan perkhidmatan dan pelan rawatan pergigian terbaik pada kadar yang sangat berpatutan sejak 30 tahun yang lalu. Legasi mereka yang berpanjangan dan doktor berpengalaman adalah bukti kekuatan klinik pergigian ini.

Moto utama Klinik Pergigian Kheng adalah untuk membantu pesakit dari semua latar belakang, dan menyediakan pergigian yang berpatutan tanpa mengimbangi kualiti. Jika anda mencari rawatan pergigian yang berpatutan, klinik ini adalah jawapannya. 

Perkhidmatan pendakap gigi merupakan perkhidmatan popular yang ditawarkan di sini. Klinik ini mempunyai pelbagai kes pendakap gigi yang menarik dan terkini. Antara perkhidmatan lain yang ditawarkan di sini ialah gigi palsu, implan, jambatan gigi, pemutih gigi, scaling, crown dan pelbagai lagi. 

Alamat: 138, 1st Floor, Jalan Tun HS Lee, City Center 50000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: Isnin – Jumaat (9.00 am – 6.00 pm), Sabtu & Ahad (9.00 am – 5.00 pm)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Pelanggan | Telefon: 03-2078 4028

WhatsApp Kheng Dental


8. Klinik Pergigian Pakar Beverly Wilshire, Jalan Tun Razak

Klinik Gigi Pakar Beverly Wilshire, Kuala Lumpur

Klinik Pergigian Pakar Beverly Wilshire terletak di Kuala Lumpur dan dilesenkan sepenuhnya oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Klinik gigi ini ditubuhkan pada 2014 dan menyediakan perkhidmatan pergigian oleh pakar pergigian di Kuala Lumpur yang berkemahiran tinggi dan berpengalaman.

Klinik gigi di Kuala Lumpur ini bukan sahaja menawarkan penjagaan pergigian, mereka turut menawarkan pembedahan pergigian juga. Antara rawatan yang terkenal di sini ialah perkhidmatan venir, implan pergigian, tampalan gigi, gigi palsu, pendakap gigi, cabutan gigi, gigi palsu, pemutih gigi dan banyak lagi. 

Apa yang menarik lagi, klinik ini banyak menerima anugerah antarabangsa dan tempatan untuk kecemerlangan dalam pergigian. Jadi, anda tak perlu ragu-ragu untuk mendapatkan rawatan pergigian di sini!

Alamat: Level 9, Kenanga Tower, 237, Jalan Tun Razak, 50400 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu operasi: Isnin – Jumaat (9.30 am – 5.30 pm), Sabtu (9.30 am – 1.30 pm), Ahad (Tutup)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Pelanggan | Telefon: 018-230 2888

WhatsApp Beverly Wilshire Dental


9. Serene Smile Dental Clinic, Puchong

Serene Smile Dental Clinic, Puchong

Klinik Pergigian Serene Smile ialah klinik pergigian yang agak terkenal di Puchong. Klinik gigi ini menyediakan perkhidmatan pergigian am dan kosmetik secara eksklusif buat pelanggan mereka. Jika anda berdekatan dengan Puchong, anda bolehlah datang ke sini.

Mereka menawarkan pelbagai perkhidmatan, daripada pemeriksaan pergigian asas kepada rawatan kosmetik yang kompleks seperti implan pergigian, kerja estetik, pendakap gigi, penjajar jelas, venir, reka bentuk senyuman digital, rawatan saluran akar, cantuman tulang dan pembedahan angkat sinus. 

Staf di Serene Smile rajin membantu pesakit dalam memberi cadangkan pelan pilihan rawatan. Tambahan, persekitaran klinik gigi ini juga amat cantik dan ceria bagi menyenangkan hati pesakit yang datang. 

Jika anda mencari klinik pergigian yang boleh dipercayai, berpatutan dan moden di kawasan ini, jangan lepaskan peluang untuk ke Serene Smile!

Alamat: 46-1, First Floor, Jalan Putra Impiana 1, Taman Putra Impiana, 47100 Puchong Selangor

Waktu operasi: Isnin – Jumaat (9.00 am – 9.00 pm), Sabtu & Ahad (9.00 am – 6.00pm), Khamis (Tutup)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Pelanggan | Telefon: 011-6258 6880

WhatsApp Serene Smile Dental Clinic


10. Stellar Dental, Kota Damansara

Stellar Dental, Kota Damansara

Stellar Dental merupakan salah satu klinik pergigian yang terkemuka di Malaysia. Cawangan mereka terletak di 2 lokasi, iaitu di Kota Damansara dan Setia Alam. Buat penduduk Kuala Lumpur, anda boleh mendapatkan rawatan pergigian di klinik gigi mereka jika anda duduk berdekatan. 

Klinik ini terkenal kerana mempunyai set perkhidmatan yang lengkap daripada pergigian am dan pergigian kosmetik kepada pergigian ortodontik dan pemulihan. Dengan lebih 20 perkhidmatan berbeza dalam bidang penjagaan pergigian, mereka telah mengumpulkan doktor gigi, pakar dan jururawat berpengalaman yang boleh memenuhi keperluan anda. 

Terdapat dua servis pergigian di sini, iaitu pergigian am dan pergigian kosmetik. Servis pergigian am mereka termasuk penskalaan & penggilap, pengekstrakan gigi, penyingkiran wisdom teeth, pelindung mulut/malam, fluorida topikal, dan pengedap rekahan. Manakala, perkhidmatan pergigian kosmetik mereka pula adalah venir pergigian, pemutihan gigi, dan rawatan ICON dan pendakap gigi. 

Alamat: 46-1, PJU 5/10, Dataran Sunway, Kota Damansara, 47810, Petaling Jaya, Selangor

Waktu operasi: Isnin – Ahad (11.00 am – 8.00 pm)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Pelanggan | Telefon: 011-3905 8505 

WhatsApp Stellar Dental


Kami berharap senarai ini dapat membantu anda untuk mendapatkan rawatan gigi daripada klinik gigi yang terbaik di Kuala Lumpur. Jika salah satu klinik gigi ini merupakan pilihan anda, jangan lupa tempah janji-temu anda ataupun terus kunjungi di klinik pilihan anda di Kuala Lumpur! 

Kami sarankan anda mengambil tindakan untuk masalah gigi anda sebelum ia menjadi teruk. Namun, mencegah itu lebih baik daripada merawat! Jadi, kami juga sarankan anda membuat appointment dengan pakar gigi yang berdekatan dengan anda untuk pemeriksaan gigi.

Jika anda merupakan warga Kota Damansara, kami juga telah menyenaraikan 10 Klinik Gigi “Best” di Kota Damansara untuk Gigi Anda. Semoga bermanfaat!

 

5/5 - (4 votes)

Anda Mungkin Berminat

Klinik Gigi Bangsar 10 Yg TERBAIK

Kesihatan gigi dan mulut memainkan peranan penting dalam penjagaan kesihatan secara keseluruhan, sama seperti penjagaan kesihatan tubuh yang lain. Oleh itu, selain daripada usaha...

TOP 12 Klinik Gigi Ampang Terbaik

Ampang, sebagai satu daripada kawasan yang terkenal di Kuala Lumpur, menjadi tumpuan utama bagi mereka yang mencari perkhidmatan pergigian yang berkualiti. Dalam usaha untuk...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x