Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

Top 5 Kedai Basikal Batu Pahat & Parit Raja yg Best

Berapa kerapkah anda memberi komen kepada rakan bahawa anda pandai aspek berbasikal, tetapi tidak baik pada yang lain? Mungkin anda pelari pecut yang hebat, tetapi berjuang dengan bukit. Walaupun terdapat sumbangan genetik yang kuat terhadap potensi kita, kualiti seperti itu tidak ditentukan sebelumnya dan berterusan. Semuanya sangat mudah diperbaiki dengan latihan yang fokus. Lebih kerap daripada tidak, anda akan dapati apa yang anda nikmati kerana anda lebih banyak mengamalkannya. Oleh sebab itu, kemahiran berbasikal anda terus meningkat. Bagi anda yang mencari basikal, boleh cuba ke kedai basikal Parit Raja dan Batu Pahat ini. Jika anda inginkan basikal lain boleh semak artikel basikal best di Johor Bharu.

Kami ingin kongsikan petua untuk menjadi pelumba basikal yang lebih sihat. Yang pertama, tingkatkan diet anda. Namun, jangan mengurangkan lemak sepenuhnya dari diet anda. Minum air dengan secukupnya untuk mengekalkan kemampuan tubuh anda untuk membakar lemak, menyingkirkan racun, dan menyerap nutrien dari makanan. Selain itu, cubalah makan lebih banyak protein seperti kacang setiap hari. Rancang waktu makanan ringan anda supaya anda tidak memerlukan makanan atau minuman lebih lama daripada empat jam. Kacang-kacangan, buah, yoghurt dan daging kering adalah pertaruhan yang baik. Peraturan praktis yang baik adalah melihat apa yang akan anda makan dan bertanya pada diri sendiri, “Seberapa banyak kandungan protein, lemak, dan kandungan gula dalam makanan tersebut?”

Yang kedua, kembangkan kekuatan dan kecergasan anda. Meningkatkan kecergasan berbasikal anda membawa sejumlah faedah yang utama iaitu anda akan menikmati perjalanan yang lebih banyak, anda akan melihat tempat baru kerana anda dapat melangkah lebih jauh, dan anda tidak akan menjadi yang terakhir di atas bukit. Menunggang jalan di lumpur mengajar anda untuk berputar dalam bulatan yang sempurna dan cara menarik roda depan anda melalui rintangan. Ini pasti untuk meningkatkan kecergasan umum anda dan membantu anda belajar untuk meningkatkan usaha intensiti tinggi anda. Dapatkan monitor degupan jantung dan pelajari zon anda
Ini merangkumi kardio penuh anda dari berehat di sofa menonton TV hingga lari cepat.

Sekarang untuk tahap tiga, beri peluang kepada tubuh dan fikiran anda untuk memperbaiki diri setelah pelbagai tekanan yang anda lalui. Ini dapat dilakukan dengan beberapa cara, antaranya dapatkan tidur dengan secukupnya adalah yang paling penting. Lapan atau sembilan jam setiap malam adalah yang ideal, jika anda berlatih dengan bersungguh-sungguh. Di samping itu, elakkan makan besar sebelum tidur. Hal ini boleh membuatkan anda tidak tidur nyenyak dan anda tidak akan bangun dengan rasa segar.

Semestinya anda memperoleh sesuatu bukan? Jika ya, baguslah anda sudah bersedia untuk menunggang basikal. Anda boleh menyemak senarai kedai basikal Parit Raja dan Batu Pahat ini. Kedai basikal Parit Raja dan Batu Pahat yang best untuk dikunjungi. Anda yang berada di Johor boleh cuba meninjau kedai basikal ini dan jangan lupa kongsikan ulasan google anda.

 

Kedai Basikal Parit Raja


1. Kedai Basikal Chuan An Cycles & Parts Enterprise, Parit Raja

Chuan An Cycles

Satu-satunya kedai basikal yang bagus di Parit Raja. Namun begitu, lokasi kedai basikal Parit Raja ini agak susah untuk ditemui dan anda boleh bertanyakan langsung di nombor tertera. Kedai basikal Chuan An Cycles & Parts Enterprise juga menjual beberapa jenis basikal dan menawarkan perkhidmatan membaiki basikal. Melihat keadaan kedai tersebut, kedai basikal ini telah lama menjalankan perniagaan mereka dan pemilik kedai basikal Parit Raja yang sangat berpengalaman.

Alamat: 86400 Parit Raja, Johor

Waktu Operasi: Jumaat – ahad (tutup), Isnin – sabtu: 11.00am – 6.30pm

Lokasi | Ulasan Bisnes | Phone: 012-7884577

Whatsapp Kedai Basikal Chuan An Cycles & Parts Enterprise

 

Kedai Basikal Batu Pahat


2. Haro Lian Trading, Taman Bukit Pasir

basikal lipat MTB

Haro Lian Trading berdekatan dengan Hup Car Air-Cond Service dan Dewarta Auto. Kedai basikal ini menjual pelbagai basikal mengikut keperluan pengguna. Antara jenama basikal yang ada ialah basikal lipat MTB, Camp Pro, Camp Maven, Twitter, Sram, TRS, dan lain-lain. Seramai 4,334 orang menyukai halaman facebook mereka dan anda boleh melihat pelanggan yang telah membeli basikal di kedai ini. Kebanyakan pelanggan berpuas hati dan gembira dengan perkhidmatan kedai basikal Haro Lian Trading. 

Alamat: No.20&21, Jalan Kundang 13, Taman Bukit Pasir, 83000 Batu Pahat, Johor

Waktu Operasi: Ahad (tutup) & isnin – sabtu: 10.00am – 7.00pm

Lokasi | Laman WebFacebook | Ulasan Bisnes | Phone: 012-5118871

Whatsapp Haro Lian Trading

 

3. Kedai Basikal Tai Seng, Kampung Pegawai

Kedai Basikal Tai Seng

Kedai basikal ini berdekatan dengan kedai emas Fue Kue dan kedai emas Happy. Anda boleh mendapatkan basikal baru untuk kanak-kanak dan orang dewasa dengan harga yang berpatutan di sini. Pemilik kedai juga sangat baik dan suka membantu pelanggan yang datang ke sini. Penyimpanan basikal yang mudah. Skuter kanak-kanak juga ada dan sesuai untuk kanak-kanak berumur 3 tahun ke atas. Antara basikal yang ada di kedai basikal Tai Seng ialah basikal lipat GTA, Fixie, basikal gunung Mongoose Alloy, RL200 Road Bike, MTB, Veego Folding Bike, basikal gunung KMGPRO7 dan lain-lain lagi. 

Alamat: 150-3, Jalan Rahmat, Kampung Pegawai, 83000 Batu Pahat, Johor

Waktu Operasi: Isnin – sabtu: 9.00am – 5.30pm & ahad: 9.00am – 2.00pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 010-6687725

Whatsapp Kedai Basikal Tai Seng

 

4. StonBike Batu Pahat, Kampung Pegawai

Stonbike

Stonbike adalah pembekal basikal elektrik yang berpusat di Batu Pahat. Stonbike telah ditubuhkan selama 5 tahun. Selain di Batu Pahat, Stonbike juga mempunyai beberapa lokasi lain termasuklah di Melaka, Kuala Lumpur, Perak, Sarawak, dan Sabah. Tahap awal penubuhannya adalah mengedarkan basikal elektrik ke kedai basikal dan kedai motosikal. Stonbike telah membuka bilik pameran di jalan utama di pusat bandar Batu Pahat pada bulan Mac 2018, dengan mempamerkan pelbagai jenis basikal elektrik, menyediakan perkhidmatan dan penyelenggaraan profesional dan menjual bateri dan pengecas. Kilang mereka terletak di Sungai Suloh, di dalam kilang mereka mempunyai pasukan pakar dalam memasang dan memperbaiki basikal elektrik. Mereka mempromosikan industri ebike di Malaysia untuk membolehkan basikal elektrik dipopularkan di bandar dan luar bandar. Motif Stonbike adalah untuk menjadikan persekitaran bebas rokok dan bebas rokok untuk Malaysia. Selain dari basikal elektrik, basikal bandar, basikal gunung, basikal lipat, basikal 3 roda, kerusi roda, dan aksesori basikal antara barangan lain yang dijual di kedai basikal Batu Pahat ini. Sekiranya anda mencari basikal elektrik dan berminat untuk mendapatkan basikal tersebut, anda boleh datang ke StonBike. Basikal buatan Malaysia dan 1 tahun jaminan. Basikal dijamin berkualiti dan penghantaran disediakan.

Alamat: Ground Floor, No.104, Jalan Rahmat, Kampung Pegawai, 83000 Batu Pahat, Johor

Waktu Operasi: Isnin – jumaat: 10.00am – 8.00pm, Sabtu & ahad: 10.00am – 6.00pm

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 013-7736217

Whatsapp StonBike Batu Pahat

 

5. Kedai Basikal Kiat Heng, Jalan Bistari Utama

Kedai Basikal Kiat Heng

Kedai Basikal Kiat Heng berdekatan dengan Tongkang Aquarium & Pet Shop. Selain menjual basikal, kedai basikal ini juga menawarkan perkhidmatan membaiki basikal dan menjual alat ganti basikal. Harga basikal juga berpatutan dan anda boleh melihat berita terkini mengenai kedai basikal Batu Pahat ini di halaman Facebook mereka. Basikal jenama Doms Odessy dan Chronus antara basikal yang anda boleh dapatkan di sini. Bagi yang mencari basikal kanak-kanak, anda juga boleh dapatkan basikal tersebut di sini dengan harga yang tidak membebankan.

Alamat: 11, Jalan Bistari Utama, Taman Bistari, Tongkang Pecah, 83010 Batu Pahat, Johor

Waktu Operasi: Jumaat (tutup) & sabtu – khamis: 11.30am – 6.00pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 011-10685488

Whatsapp Kedai Basikal Kiat Heng

 

Rate this post

Anda Mungkin Berminat

Top 5 Kedai Basikal Pasir Gudang yg Best & Murah

Berbasikal penuh dengan pengembaraan, kemahiran, kepantasan, berani, berfikir cepat dan kadang-kadang kerja berpasukan untuk menjadikannya salah satu sukan rekreasi terbaik di dunia moden. Sama...

10 Kedai Basikal Best di Johor Bahru

Berbasikal merupakan senaman berimpak rendah yang sihat, menyeronokkan, dan dapat dinikmati oleh semua orang tanpa mengira peringkat usia. Golongan kanak-kanak yang masih di bangku...

Top 5 Kedai Basikal Muar yg Best & Murah

Sama ada anda penunggang basikal baru atau penunggang berpengalaman, memeriksa basikal sebelum menunggang adalah idea yang baik. Hal ini memang bagus kerana dapat memastikan...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x