Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

Top 5 Kedai Basikal Muar yg Best & Murah

Sama ada anda penunggang basikal baru atau penunggang berpengalaman, memeriksa basikal sebelum menunggang adalah idea yang baik. Hal ini memang bagus kerana dapat memastikan sama ada basikal berfungsi dengan baik atau sebaliknya. Beberapa perkara seperti angin tayar, brek basikal dan rantai mesti diperiksa sebelum setiap perjalanan, yang lain mungkin lebih kerap diperiksa. Sekiranya anda belum pernah menggunakan basikal anda untuk sementara waktu atau anda melihat masalah tertentu, bawa ke kedai basikal untuk penyesuaian. Terdapat pelbagai jenis basikal iaitu basikal Mountain (MTB), Road, Hybrid, Cyclocross, Crosstrail & Folding yang terdapat di pasaran. Basikal manakah yang menjadi pilihan anda? Jenis basikal yang berbeza ini berfungsi dengan tujuan yang berbeza mengikut kehendak anda. Gaya menunggang yang berbeza memerlukan gaya basikal yang berbeza, jadi pertimbangan pertama anda adalah di mana dan bagaimana anda merancang untuk menunggang. Tambahan pula, melalui pemilihan basikal yang tepat, basikal akan memenuhi tujuan anda. Anda ingin mencari basikal baru? Kadang-kadang basikal gunung sedikit menakutkan. Adakah anda bersetuju dengan pendapat ini? Berita baiknya ialah anda tidak perlu fasih berbual untuk memutuskan basikal mana yang terbaik untuk pengembaraan roda dua anda. Kami membantu anda dengan menguraikan perkara yang perlu dipertimbangkan ketika anda memilih basikal.

Proses membeli basikal boleh disusun mengikut tiga langkah tersebut:

  • Ketahui jenis basikal anda – Basikal yang sesuai untuk anda bergantung pada tempat dan bagaimana anda merancang untuk menunggang. Kami memberi anda kategori basikal untuk membantu anda mempersempit pilihan anda.
  • Faktor prestasi dan kos – Basikal dalam kategori dan julat harga tertentu biasanya mempunyai jenis komponen yang serupa. Namun begitu, segelintir penunggang basikal terpaksa membayar lebih banyak untuk setiap komponen yang berprestasi tinggi,  memiliki keistimewaan tertentu atau kerana bahan karbonnya. Semakin tinggi kualiti karbon, semakin tinggi kos sumber dari pengilang.
  • Pastikan basikal anda sesuai – Basikal terdapat dalam pelbagai ukuran, jadi mulailah dengan mencari ukuran bingkai yang tepat berdasarkan ketinggian anda. Akhir sekali, pastikan basikal anda sesuai dengan anda.

Kedai basikal Muar yang best ini antara pilihan yang tepat untuk anda yang tinggal di Johor. Harga dijamin berpatutan dan rating kedai juga bagus. Adakah anda ingin mencari basikal lain tetapi bukan di Muar? Jika ya, ayuh kita bersama-sama menyemak artikel kedai best di Johor Bharu. Mana tau ada kedai basikal ini yang membuatkan anda tertarik dan ingin membelinya.

 

Kedai Basikal Muar


1. S2hcycle (M) Sdn Bhd, Pekan Muar

S2hcycle (M) Sdn Bhd

Kedai basikal Muar ini merupakan pengedar sah pelbagai jenama, antaranya Shimano, Vicino, Beto, Monticello, XB, XB Pro, VG Sports, Qplus, Rhino dan Litepro Products. Mekanik kedai basikal ini dengan mudah membetulkan basikal pelanggan dan menjelaskan secara terperinci apa yang salah dengan basikal itu. Selain itu, kategori basikal yang ditawarkan untuk anda ialah basikal BMX, basikal bandar & hibrid, basikal elektrik, fatbikes, folding & mini Velo, basikal kanak-kanak, basikal gunung, dan basikal jalan raya. Perkhidmatan yang sangat profesional dari pemilik kedai basikal Muar ini. Hanya memberi anda perkhidmatan yang terbaik dan kedai basikal yang amat disyorkan. S2H telah memfokuskan sumbernya dalam mengimport basikal dan alat ganti berkualiti tinggi dari Jepun, Taiwan, Itali, China dan menjual kepada sekitar 150 kedai basikal di seluruh Malaysia. S2H adalah satu-satunya syarikat borong basikal di Muar yang mempunyai kemampuan teknikal untuk mengembangkan bahagian basikal baru mengikut keperluan pasaran.

Alamat: No14, Jalan Abdullah, Pekan Muar, 84000 Muar, Johor

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – sabtu: 10.00am – 6.00pm

Lokasi | Laman Web | Facebook | Shopee | Ulasan Bisnes | Phone: 016-3301697

Whatsapp S2hcycle (M) Sdn Bhd

 

2. Newline Cycles Trading, Taman Sungai Abong Permai

kedai basikal otai

Newline Cycles Trading merupakan salah satu kedai basikal otai di Muar. Kedai ini juga merupakan pengedar sah di bawah basikal SLM. SLM Bicycle adalah pengedar tunggal Trek Bikes, Supacaz, Ride 100%, Rolf Prima Wheel Systems, ABUS Cycling, FSA, Vittoria dan Atlas Sports di Malaysia. Newline Cycles Trading menjual basikal dan menawarkan perkhidmatan menaik taraf basikal. Selain itu, kedai basikal ini juga menjadi pilihan orang ramai terutama penduduk sekitar Muar. Salah seorang pelanggan tetap kedai ini juga telah memborong sehingga 5 buah basikal. Pusat basikal yang boleh dipercayai di kalangan penunggang basikal. Di samping itu, kedai ini menghormati semua tahap kemampuan dan berusaha untuk meningkatkan pengalaman berbasikal setiap pelanggan. Mereka juga ingin meningkatkan kesedaran berbasikal dan penyertaan berbasikal di kalangan masyarakat.

Alamat: No. 14, Jalan Kasawari 1, Taman Sungai Abong Permai, 84000 Muar, Johor

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – sabtu: 10.00am – 7.30pm

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 06-9515031

Whatsapp Newline Cycles Trading

 

3. Kedai Basikal Eng Hin, Taman Sri Cempaka

Kedai basikal Eng Hin

Kedai basikal Eng Hin menawarkan banyak alat ganti untuk basikal dan membaiki pelbagai jenis basikal dengan harga berpatutan. Tambahan pula, mereka juga menjual basikal yang berkualiti dan murah. Antara basikal yang ditawarkan merangkumi moutain bike, basikal lipat, road bike, city bike, basikal kanak-kanak, kereta mainan dan lain-lain lagi. Anda disarankan untuk membeli basikal di sini. Namun begitu, kedai basikal ini tidak mempunyai papan tanda yang khusus dan berhadapan jalan raya. Kemudahan parking percuma juga ada untuk pengunjung.

Alamat: Jalan Cempaka Sari 6, Taman Sri Cempaka, 84000 Muar, Johor

Waktu Operasi: Isnin – sabtu: 8.00am – 6.00pm & ahad: 8.00am – 4.00pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 017-2232138

Whatsapp Kedai Basikal Eng Hin

 

4. Yong Kiang Bike, Taman Utama Satu

Yong Kiang Bike

Yong Kiang Bike juga lebih dikenali sebagai kedai rasmi MASSTEK. Kedai ini lebih menfokuskan kepada perniagaan dalam talian. Antara produk yang terdapat di sini ialah basikal profesional, jersi berbasikal, aksesori penunggang basikal dan komponen basikal.  Selain itu, kedai ini mempunyai gudang di Johor dan pejabat cawangan di China Guangdong. Mereka juga mempunyai banyak stok produk siap sedia dan boleh menerima pembayaran untuk produk preorder. Kedai basikal ini mempunyai pengikut yang ramai terutama di e-dagang Shopee iaitu 12.3k. Anda boleh whatsapp untuk mendapatkan maklumat lebih terperinci.

Alamat: Lrg Saamah, Taman Utama Satu, 84000 Muar, Johor

Waktu Operasi: Setiap hari: 9.00am – 9.00pm

Lokasi | Facebook | Shopee | Ulasan Bisnes | Phone: 016-6434422

Whatsapp Yong Kiang Bike

 

5. Fitness Concept, Wetex Parade

pengedar sah untuk jenama terkenal

Menurut salah seorang pelanggan, beliau menyatakan bahawa kakitangan Fitness Concept peramah dan mudah didekati. Beliau juga membeli beberapa peralatan kecergasan di sini. Bagi mereka yang ingin mencapai matlamat untuk gaya hidup yang lebih sihat, anda boleh membuat pilihan sendiri dengan lebih tepat. Fitness Concept terletak di pusat bandar. Fitness Concept juga pengedar sah untuk jenama terkenal di dunia seperti Adidas, Nautilus, Schwinn, NordicTrack, Reebok, ProForm, Cybex, Bodysolid, Inspire, LifeFitness, Polar, Garmin dan banyak lagi di Malaysia. Selain dari basikal, anda boleh mendapatkan semua yang anda perlukan untuk aksesori dan mesin kecergasan anda. Peralatan kesihatan dan kecergasan terdiri dari treadmill yang berteknologi tinggi, basikal latihan, sistem latihan kekuatan pelbagai stesen, bangku latihan berat, aksesori kecergasan dan aerobik, produk penjagaan kesihatan, makanan tambahan dan banyak lagi. Fitness Concept menawarkan pengalaman membeli-belah luar talian & dalam talian di Malaysia dengan pelbagai produk dengan harga yang berpatutan. Perkhidmatan terbaik disediakan untuk setiap pelanggan dan masyarakat yang menetap sekitar Muar wajib mengunjungi outlet ini. 

Alamat: Lot 1-26, 1st Floor Wetex Parade, No. 69, Jalan Ali , 84000 Muar, Johor

Waktu Operasi: Setiap hari: 10.00am – 10.00pm

Lokasi | Laman web | Ulasan Bisnes | Phone: 06-9533900

 

2/5 - (1 vote)

Anda Mungkin Berminat

Top 5 Kedai Basikal Pasir Gudang yg Best & Murah

Berbasikal penuh dengan pengembaraan, kemahiran, kepantasan, berani, berfikir cepat dan kadang-kadang kerja berpasukan untuk menjadikannya salah satu sukan rekreasi terbaik di dunia moden. Sama...

10 Kedai Basikal Best di Johor Bahru

Berbasikal merupakan senaman berimpak rendah yang sihat, menyeronokkan, dan dapat dinikmati oleh semua orang tanpa mengira peringkat usia. Golongan kanak-kanak yang masih di bangku...

Top 5 Kedai Basikal Batu Pahat & Parit Raja yg Best

Berapa kerapkah anda memberi komen kepada rakan bahawa anda pandai aspek berbasikal, tetapi tidak baik pada yang lain? Mungkin anda pelari pecut yang hebat,...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x