Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

Top 5 Kedai Basikal Pasir Gudang yg Best & Murah

Berbasikal penuh dengan pengembaraan, kemahiran, kepantasan, berani, berfikir cepat dan kadang-kadang kerja berpasukan untuk menjadikannya salah satu sukan rekreasi terbaik di dunia moden. Sama ada lebih muda atau lebih tua, lebih kecil atau lebih besar, lebih lemah atau kuat, berbasikal untuk semua orang. Kedai basikal Pasir Gudang yang best ini untuk anda.¬†Basikal boleh ditunggang oleh anak-anak di jalan, penunggang agresif di pergunungan, atau orang yang menikmati kelajuan yang lebih stabil di jalan raya. Tidak kira apa jenisnya, rata-rata basikal terdiri daripada bingkai, dua roda dengan tayar, brek, pedal, dan rantai, tempat duduk dan hendal; beberapa komponen ditingkatkan atau diubah bergantung pada jenis basikal dan aktiviti menunggang yang dilakukan. Adakah anda bersetuju bahawa basikal mahal adalah pilihan yang terbaik? Jawapannya, tidak sama sekali. Walaupun basikal yang mahal adalah pilihan yang “lebih baik” untuk ditunggang, tetapi hampir semua basikal dapat berfungsi dengan baik dan dapat membawa anda ke tempat yang anda inginkan. Mungkin memerlukan masa lebih lama atau tidak mempunyai peralatan untuk menanjak, tetapi anda akan sampai di sana. Namun begitu, aktiviti berbasikal biasanya memerlukan perancangan tambahan dan masa menunggang, tetapi, bergantung pada jarak dan lalu lintas, sebenarnya memerlukan lebih sedikit masa untuk menunggang basikal daripada memandu. Selain itu, anda dapat membakar kalori dan dapat melakukan tugas semasa anda menunggang.

Jadi apa pendapat anda tentang menunggang basikal anda? Sebenarnya ada banyak alasan hebat untuk menunggang basikal anda atau bahkan menunggang untuk pertama kalinya. Antara alasan tersebut ialah:

  • Mengelakkan semua perbelanjaan yang berkaitan dengan kereta lain: tempat letak kenderaan, pembaikan, insurans.
  • Mendapatkan udara segar.
  • Mengurangkan tahap tekanan anda.
  • Melihat persekitaran anda dengan kadar yang lebih perlahan.

Kedengarannya sangat hebat bukan, tapi mari kita berfikir sejenak. Sebilangan besar daripada kita telah menemui banyak alasan untuk tidak pergi menunggang, jadi mari kita mengatasi ketakutan itu satu persatu. Menunggang basikal anda juga dapat  membantu anda kembali sihat. Pada mulanya, jangan takut berhenti dan berjalan, terutama di bukit. Semakin banyak anda menunggang basikal, semakin mudah ia dapat. Sudah tentu, jika anda mempunyai keadaan kesihatan yang serius, tanyakan kepada doktor anda sebelum menunggang. Keperluan asas untuk berbasikal hanyalah anda, basikal dan topi keledar. Walaupun peralatan lain bagus, ia boleh datang kemudian. Naik basikal dan pergi. Di samping itu, anda akan terkejut melihat berapa banyak barang runcit atau barang kerja yang boleh anda bawa dengan basikal. Anda boleh mulakan dengan memakai beg harian atau beg galas, atau tambahkan raga basikal dan bawa barang anda ke dalam raga basikal atau beg yang boleh dilampirkan. Idea yang sangat menarik. Betul tak? Anda tiba-tiba berminat nak cari basikal sama ada untuk diri sendiri atau ahli keluarga anda?

Jangan risau, kami telah menyenaraikan beberapa kedai basikal yang best dan murah di Pasir Gudang. Kedai basikal ini boleh dipercayai dan harga basikal juga tidak terlalu mahal. Inginkan kedai basikal lain di Johor Bharu, jom semak artikel ini. Anda tidak perlu menjadi penunggang basikal profesional kerana impak yang paling sedikit yang mungkin menimpa anda adalah jatuh dari basikal. Sebenarnya, berbasikal adalah sukan yang banyak melibatkan gerakan berulang anggota badan seperti lutut, belakang, leher, pergelangan kaki, kaki, dan siku.

 

Kedai Basikal Pasir Gudang


1. Mr Bike, Taman Bukit Dahlia

Kedai basikal Mr Bike

Kedai basikal Mr Bike berada di dalam KIP Mall Masai dan berdekatan dengan Atm Cimb Bank. Kedai basikal Pasir Gudang ini juga merupakan pemborong basikal dan barang baby. Adakah anda menghadapi masalah dan susah nak cari basikal untuk anak-anak? Jika ya, jangan risau kerana Mr Bike boleh membantu anda. Mereka juga ada menawarkan perkhidmatan penghantaran ke rumah pelanggan. Pengikut mereka di Shopee sahaja seramai 1.5K, manakala menerusi halaman Facebook pula sehingga 14,600. Hal ini jelas membuktikan bahawa Mr Bike mempunyai ramai pelanggan terutama di Johor. Bagi anda yang ingin mendapatkan produk mereka, anda boleh melihat halaman Shopee seperti tertera di bawah atau langsung ke kedai mereka. Mr Bike juga lebih aktif di Facebook mereka dan Mr Bike juga mengadakan pertandingan bagi menarik minat pelanggan. Antaranya ialah pertandingan Wang Tunai Raya Raya RM100, contest like,share & tag, Mr Bike sales & contest, dan banyak lagi. Pelanggan juga berpeluang memenangi emas percuma bagi individu yang lengkap 2 dose vaksin dan pembelian rm222 keatas mengikut tema dan syarat tertentu. Antara produk yang ditawarkan ialah barang baby, basikal kanak-kanak, scooter, mainan kanak-kanak, babycarseat, babycarrier, babystoller, tricycle, dan sebagainya. Pusat sehenti bagi peminat basikal terutama yang mencari basikal murah.

Alamat: Jalan, Persiaran Dahlia 2, Taman Bukit Dahlia, 81700 Pasir Gudang, Johor

Waktu Operasi: Setiap hari: 11.00am – 10.00pm

Lokasi | Facebook | Shopee | Ulasan Bisnes | Phone: 016-7022753

Whatsapp Mr Bike

 

2. Joeleney Enterprise, Taman Nusa Damai

Joeleney Enterprise

Pemilik basikal yang sangat berpengetahuan dan berpengalaman dalam aktiviti berbasikal. Selain dari menjual basikal gunung, perkhidmatan membaiki basikal juga ditawarkan untuk anda. Antara jenama basikal yang ada di sini ialah Araya Rb, Alan, Mito, Em San Remo, Em 525, Cannondale dan lain-lain lagi. Spinergy Wheelset dan Groupset Ultegra juga ada bagi yang mencari kelengkapan basikal. Joeleney Enterprise antara pilihan yang terbaik untuk anda di Pasir Gudang.

Alamat: 9, Jalan Sejahtera 1, Taman Nusa Damai, 81750, Taman Nusa Damai, 81700 Pasir Gudang, Johor

Waktu Operasi: Ahad: 11.30am – 5.00pm, Isnin – sabtu: 10.30am – 7.00pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 016-7258567

Whatsapp Joeleney Enterprise

 

3. Kedai Basikal Nazqim, Taman Nusa Damai

Kedai Basikal Nazqim

Pemilik kedai basikal Nazqim sangat peramah dan tidak kekurangan pengetahuan untuk melayani pelanggan. Kedai ini disyorkan untuk mereka yang tinggal di kawasan Pasir Gudang. Bagi peminat basikal, anda boleh mendapatkan basikal Fb Supreme Alloy Body stok yang sangat terhad dengan harga serendah RM1200 dan berpeluang mendapat beberapa hadiah percuma seperti dragon back helmet, Elite water bottle, dan Renox bottle cage. Basikal lipat, basikal gunung, dan Mtb ada untuk anda.

Alamat: Jalan Sejahtera 1, Taman Nusa Damai, 81700 Pasir Gudang, Johor

Waktu Operasi: Ahad – khamis: 11.00am – 8.00pm, Sabtu: 8.00am – 5.30pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 016-7258567

Whatsapp Kedai Basikal Nazqim

 

4. Kedai Basikal Azzlim, Taman Kota Masai

kedai basikal Azzlim

Selain menjual basikal, kedai basikal Azzlim turut menawarkan perkhidmatan membaiki basikal dan anda yang ingin mendapatkan lebih banyak bahagian basikal patut berkunjung ke sini. Perkhidmatan membaiki basikal juga sangat cepat dan harga berpatutan. Kedai ini juga telah lama beroperasi di Taman Kota Masai iaitu sejak dari tahun 2012. Pemilik kedai yang memberikan perkhidmatan terbaik untuk pelanggan. Kedai basikal Pasir Gudang yang bagus untuk anda yang ingin membaiki basikal.

Alamat: 9, Jalan Tembikai 9, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor

Waktu Operasi: Setiap hari: 10.00am – 10.30pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 07-2514535

 

5. Kedai Basikal Masai, Masai Lama

Kedai Basikal Masai

Kedai basikal Masai ini mengedar basikal Cronus secara sah. Kedai basikal ini senang dicari kerana berhadapan jalan raya dan berada di selekoh jalan. Anda tidak akan menghadapi kesukaran dalam mencari kedai basikal ini. Salah seorang pelanggan juga pernah datang ke kedai ini untuk membeli tayar MTB dan beliau menyatakan bahawa harga tayar tersebut murah serta tidak membebankan beliau. Kedai basikal Masai ini amat disyorkan untuk anda.

Alamat: 1, Jalan Pasar, Masai Lama, 81750 Masai, Johor

Waktu Operasi: Ahad: 11.00am – 5.30pm, Isnin – sabtu: 10.30am – 7.00pm

Lokasi | Ulasan Bisnes | Phone: 07-2511237

 

Rate this post

Anda Mungkin Berminat

Top 5 Kedai Basikal Muar yg Best & Murah

Sama ada anda penunggang basikal baru atau penunggang berpengalaman, memeriksa basikal sebelum menunggang adalah idea yang baik. Hal ini memang bagus kerana dapat memastikan...

Top 5 Kedai Basikal Batu Pahat & Parit Raja yg Best

Berapa kerapkah anda memberi komen kepada rakan bahawa anda pandai aspek berbasikal, tetapi tidak baik pada yang lain? Mungkin anda pelari pecut yang hebat,...

10 Kedai Basikal Best di Johor Bahru

Berbasikal merupakan senaman berimpak rendah yang sihat, menyeronokkan, dan dapat dinikmati oleh semua orang tanpa mengira peringkat usia. Golongan kanak-kanak yang masih di bangku...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x