Ramal Food Junction


Beberapa hari lepas CD pergi ke Bangi dan on the way balik tu CD sekeluarga sempat singgah di satu food court yang sangat-sangat menarik. Tak tahu pun ada tempat makan best kat situ. Tiba-tiba on the way rasa nak makan burger bakar, bila taip dalam Waze sekali ada lah lokasi  burger bakar yang berdekatan !!

Inilah dia food court yang dimaksudkan iaitu Ramal Food Junction. Nampak je macam biasa tapi sebenarnya lokasi ni memang luar biasa. Tempat dia luas, mempunyai pelbagai jenis gerai makanan yang sedap seperti Burger Bakar Abang Burn, Takoyaki, Nasi Ayam Sempoi, Buah Berangan, char kuew tew dan macam-macam lagi.

Kebetulan datang time ni orang tak lah ramai sangat dan ada bola live Liverpol vs Southampton. Memang kena sangat lah pekena burger bakar abang burn dan cheezy wedges dia sambil tengok bola. Total habis dalam RM 17 jugak.  Tapi mana supporter Liverpool?

ramal food junction kajang

Cheezy wedges dia kalau makan time lapar gile memang sedap. Rasa memang tak leh nak berhenti. Lebih baik makan kat burger abang burn ni, kurang-kurang duit yang kita bayar bukan memberi sumbangan kepada rejim Zionis Israel Laknatullah !!

lepak malam sedap kafe

Yang ni pulak makanan pesen jepun agaknya yang bernama Takoyaki. RM4 atau RM6. Lupa plak. First try makan benda ni, rasa dia memang pelik sket. Bebola dia tu lembik-lembik macam tauhu dan dalam dia macam ada isi ayam. Sos dia tu memang menusuk hidung. Tajam bau dia !!

Apa-apa pun CD boleh layan makan benda ni sampai habis !! Ramal Food Junction ni memang sangat sesuai kalau nak datang makan bersama keluarga pada hujung minggu atau time tengok bola. Selamat mencuba :)


25
Sila Komen / Kongsi Tips

avatar
newest oldest most voted
titan
Guest
titan

demm..

geram plak aku tengok makanan tu semua wehh..

Miracle Vitamins
Guest
Miracle Vitamins

Memang sedap makan kat ramal food ni..

Hafizul
Guest
Hafizul

Sedap burger tu..macam mana ekk nak makan..hahaha

suri
Guest
suri

oh tak sungguh patik tergoda uh…best sangat ini

Aisyah
Guest
Aisyah

erm.. temgok burger tu.. tetiba rasa lapar..hhihihi.. macam sedap jer..

zool
Guest
zool

makan banyak burger ni tak berapa bagus untuk kesihatan

titan
Guest
titan

geram gak tengok makanan tu semua. grrr..