Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

7 Farmasi di Kuala Lumpur Yang Wajib Anda Pergi

Farmasi membolehkan orang ramai membeli ubat farmaseutikal, antara lain. Apabila pelanggan mencari produk farmaseutikal untuk mencegah atau merawat penyakit, lawatan ke farmasi adalah salah satu rancangan yang terbaik. Tetapi farmasi mana yang patut anda pergi? Untuk memudahkan urusan anda, kami senaraikan 7 syarikat drug store & farmasi di Kuala Lumpur supaya anda dapat merancang sebelum membeli. Semoga bermanfaat!

7 Farmasi di Kuala Lumpur


1. Alpro Pharmacy, Prima Setapak

Alpro Pharmacy, Prima Setapak

Farmasi Alpro pertama telah ditubuhkan pada 1 Februari 2002, apabila Ph. Low Swee Siong dan rakan kongsinya Ph. Hiew Fei Tsong memutuskan untuk memasuki perniagaan farmasi selepas menamatkan perkhidmatan farmasi wajib mereka di hospital tempatan.

Dalam beberapa siri pekerjaan di farmasi terkemuka di Kuala Lumpur, Low menjadi semakin berpengetahuan dan sangat tidak berpuas hati dengan apa yang beliau anggap sebagai kaedah lama, berorientasikan harga dan berpuas hati dalam menjalankan sebuah farmasi.

Dengan penekanan pada penjagaan farmaseutikal peribadi dan perkhidmatan pelanggan yang cemerlang, Alpro berkembang maju dan berkembang, membuka cawangan di Negeri Sembilan, Selangor, Pulau Pinang, Johor, Terengganu, Kelantan, Melaka dan Sarawak.

Alamat: No. 23, Ground Floor, Jalan Prima Setapak 5, Prima Setapak, Prima Setapak, Kuala Lumpur 53300 

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (9.00 am – 9.00 pm)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Instagram | Email | Ulasan Pelanggan

 WhatsApp Alpro Pharmacy


2. Sunway Multicare Pharmacy, Wangsa Maju

Syarikat farmasi ini telah diasaskan pada tahun 2000. Sejak itu, farmasi Multicare telah berkembang untuk mengendalikan lebih 70 lokasi di seluruh negara, termasuk Kuala Lumpur, beserta lebih daripada 60 ahli farmasi berlesen. 

Farmasi ini memberi tumpuan kepada menyediakan perkhidmatan penjagaan kesihatan yang berkualiti kepada masyarakat. Nilai teras syarikat farmasi ini adalah untuk mengutamakan keselamatan dan kualiti pesakit. 

Sunway Multicare Pharmacy melihat diri mereka sebagai farmasi kegemaran orang ramai, dan mereka berusaha untuk memberikan penjagaan yang terbaik untuk pelanggan mereka. Jadi, jangan lupa untuk kunjungi farmasi di Kuala Lumpur ini untuk segala barangan kesihatan dan keperluan!

Alamat: 33-G, Jalan Wangsa Delima 13, Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (9.30 am – 9.00 pm)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Email | Ulasan Pelanggan | Telefon: 03-4131 0265


3. Health Lane Family Pharmacy, Taman Cheras

Health Lane Family ialah rangkaian farmasi yang semakin berkembang dengan pengalaman lebih 30 tahun di dalam industri ini. Kini, farmasi ini mempunyai hampir 100 cawangan di Lembah Klang, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Sarawak dan banyak lagi.

Matlamat ahli farmasi mereka adalah untuk mewujudkan ikatan yang kukuh dan hubungan jangka panjang dengan pelanggan. Pekerja mereka akan melayan anda seperti keluarga dengan menyediakan perkhidmatan yang diperibadikan, memberi nasihat prihatin dan mengesyorkan penyelesaian yang terbaik. Jadi, kunjungilah farmasi Health Lane di Kuala Lumpur!

Alamat: 22, Jalan Kaskas 2, Taman Cheras, 56100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (8:00 am – 8:00 pm)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Instagram | Email | Ulasan Pelanggan

WhatsApp Health Lane


4. Big Pharmacy, Jalan Genting Kelang

Big Pharmacy, Jalan Genting Kelang

Diketuai oleh Encik Lee Meng Chuan dan Cik Lim Sin Yin, Big Pharmacy mempunyai visi untuk menjadi rangkaian farmasi yang terkemuka dan paling dipercayai di Malaysia. Ia telah merevolusikan industri farmasi runcit tempatan dari awal. 

Big Pharmacy berkembang daripada separuh kedai ke Pinggir Bandar Damansara pada tahun 2006, dan kini, ia mempunyai rangkaian dengan lebih 77 cawangan di seluruh negara pada tahun 2020.

Farmasi ini menawarkan hanya penjagaan profesional yang terbaik untuk pelanggan mereka. Daripada dispensi ubat kepada perkhidmatan penjagaan kesihatan peribadi seperti doktor dalam talian, farmasi dalam talian dan perundingan pakar pemakanan/pemakanan, mereka akan memastikan anda boleh mendapatkan nasihat yang paling berkesan dalam menyelesaikan masalah anda.​

Alamat: Ground Floor, No. 249, Jalan Genting Kelang, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (8.00 am – 9.30 pm)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Instagram | Email | Ulasan Pelanggan

WhatsApp Big Pharmacy


5. CARiNG Pharmacy, Bangsar Village

Farmasi CARiNG Pharmacy, Bangsar Village, Kuala Lumpur

CARiNG Pharmacy telah diasaskan pada tahun 1994 oleh 5 orang ahli farmasi yang merupakan rakan kursus di Pusat Pengajian Farmasi, Universiti Sains Malaysia (USM). Outlet CARiNG Pharmacy yang pertama telah dibuka di Taman Muda, Cheras.

Ketika itu, kesedaran masyarakat umum terhadap farmasi komuniti masih rendah. Namun, pengasas CARiNG Pharmacy telah berjaya membentukan kedai dengan konsep moden dan terbuka untuk memaksimumkan interaksi dengan pelanggan dan barang kesihatan. Dengan adanya konsep moden tradisional ini, farmasi ini telah pertumbuhan pesat di Lembah Klang, Melaka dan Johor Bahru.

CARiNG membuka kedai pertamanya di pusat membeli-belah pada tahun 2003, dan sejak itu, bilangan farmasi ini di pusat beli-belah itu telah meningkat. Pada tahun 2011, Farmasi CARiNG dibuka sebagai sebahagian daripada trend moden yang menawarkan rangkaian produk penjagaan kulit dan penjagaan diri yang lebih luas.

Alamat: Lot G8, Ground Floor, Bangsar Village, No. 1, Jalan Telawi 1, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu Operasi: Isnin – Jumaat (9.30 am – 10.00 pm)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Email | Ulasan Pelanggan | Telefon: 03-2287 8928


6. Guardian, Berjaya Times Square

Farmasi Guardian, Berjaya Times Square, Kuala Lumpur

Guardian ialah rangkaian kesihatan, kecantikan dan penjagaan diri yang terkemuka di Malaysia, dipercayai oleh pengguna untuk produk berkualiti pada harga yang berpatutan. Tidak syak lagi bahawa Guardian diiktiraf secara meluas oleh pengguna Malaysia. Hal ini kerana terdapat lebih daripada 400 cawangan Guardian di seluruh negara. 

Dengan lebih 90 ahli farmasi berlesen yang berdaftar dengan Lembaga Farmasi Malaysia, Guardian berkhidmat kepada masyarakat tempatan dengan nasihat profesional untuk suplemen kesihatan dan ubat melalui jabatan farmasinya.

Alamat: Berjaya Times Square, Level LG, Imbi, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (10.00 am – 10.00 pm)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Email | Ulasan Pelanggan | Telefon: 03-2144 2908


7. Watsons, Bukit Bintang

Farmasi Watsons, Bukit Bintang, Kuala Lumpur

Tidak dinafikan, Watsons ialah peruncit kesihatan dan kecantikan terkemuka dengan lebih 550 kedai di Malaysia. Mereka menawarkan pelbagai jenis produk kesihatan dan kecantikan dengan lebih 1000 jenama.

Kedai Watsons senang nak jumpa di Malaysia, terutamanya di bandar Kuala Lumpur. Mereka mempunyai banyak cawangan di banyak tempat, termasuklah di shopping mall

Malah, Watsons Malaysia telah memenangi Anugerah Platinum Kategori Runcit Terbaik 2019 dan Anugerah Jenama Putra. Ini bermakna Watsons mempunyai kuasa pasaran yang kukuh dalam rantaian farmasi.

Alamat: No. 63, Ground Floor, Jalan Sultan Ismail, Bukit Bintang, 50250 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (9.00 am – 10.00 pm)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Email | Ulasan Pelanggan | Telefon: 03-2145 6927


Kami harap senarai ini dapat memudahkan urusan anda mencari kedai drug store & farmasi terbaik di Kuala Lumpur. Jangan lupa untuk membuat penilaian berdasarkan keperluan serta bajet anda untuk mendapatkan penjimatan optimum!

Jika anda ingin mendapatkan perkhidmatan atau rawatan yang lebih komprehensif daripada yang ditawarkan di farmasi-farmasi tersenarai, kami sarankan anda kunjungi ke klinik yang berdekatan. Jangan risau, kami sedia untuk membantu! Sila lihat artikel kami, 8 Klinik 24 Jam Terbaik di Sekitar Kuala Lumpur.

5/5 - (2 votes)

Anda Mungkin Berminat

7 Klinik Pakar Psikiatri yang Terbaik di Sekitar Kuala Lumpur

Kesihatan mental merupakan perkara utama yang harus dijaga dan diambil berat oleh setiap orang. Sekiranya mental seseorang lemah dan tidak dijaga dengan baik, maka...

8 Klinik 24 Jam Terbaik di Sekitar Kuala Lumpur

Jatuh sakit pada tengah malam memang agak menyulitkan keadaan, apatah lagi kalau kita ada anak kecil yang meragam sepanjang malam. Sebenarnya, terdapat banyak klinik...

9 Klinik Kesihatan di Kuala Lumpur yang Patut Anda Kunjungi!

Klinik Kesihatan adalah sebahagian daripada sistem penjagaan kesihatan Malaysia. Ia menyediakan perkhidmatan penjagaan kesihatan primer yang berpatutan dan senang diakses oleh masyarakat.  Perkhidmatan yang disediakan...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x