Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

8 Kedai Cermin Kereta Yang Murah dan Terbaik di Shah Alam!

Cermin depan kereta ialah ciri keselamatan penting yang membantu pemandu melihat dengan jelas semasa memandu. Adalah penting untuk mengekalkan cermin depan dalam keadaan baik untuk memastikan keselamatan di jalan raya.

Jika anda berpangkalan di Shah Alam, terdapat beberapa kedai dan bengkel hebat yang menawarkan perkhidmatan yang berpatutan dan berkualiti tinggi untuk cermin depan kereta. Dalam artikel ini, kami akan menyenaraikan 8 kedai cermin kereta terbaik di Shah Alam untuk anda pilih.

8 Kedai Cermin Kereta di Shah Alam


1. Kedai Cermin Kereta Best Auto Windscreen (Shah Alam), Seksyen 23

Kedai Cermin Kereta Best Auto Windscreen (Shah Alam), Seksyen 23

Kedai cermin kereta Best Auto Windscreen mempunyai 2 cawangan, iaitu di Puchong dan Shah Alam. Best Auto Windscreen Shah Alam menawarkan penyelesaian lengkap untuk kenderaan anda. Sebagai pakar dalam kaca kereta dan kaca pintu, mereka menyediakan perkhidmatan terbaik di kawasan ini.

Dikenali kerana kecekapan dan kebolehpercayaan, mereka menawarkan perkhidmatan cermin kereta berkualiti. Perkhidmatan yang disediakan termasuk perundingan profesional dan kemahiran pemasangan cermin depan. 

Pelbagai jenis cermin depan dan kaca pintu kereta disediakan untuk memenuhi keperluan anda. Tuntutan insurans dan pembaharuan cukai jalan juga boleh diuruskan. Waranti bebas bocor selama 3 tahun pasti akan menjamin kepuasan pelanggan.

Dengan lebih 1000 keping cermin depan dan kaca pintu di kedai, masalah anda pasti dapat diselesaikan. Juruteknik terlatih dan berpengalaman siap membantu anda dengan pengetahuan yang tinggi.

Yang pastinya, mereka komited menyediakan perkhidmatan cemerlang dan standard mutu kerja tertinggi untuk pelanggan mereka. Jadi, percayakan Best Auto Windscreen untuk keperluan cermin kereta anda!

Alamat: 19, Ground Floor, Jalan Pelabur B 23/B, Seksyen 23, 40300 Shah Alam, Selangor

Waktu Operasi: Isnin – Sabtu (10.00 am – 7.00 pm), Ahad (Tutup)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Email | Ulasan Pelanggan

WhatsApp Best Auto


2. Ker Auto Windscreen (Shah Alam), Seksyen 7

Kedai Cermin Kereta Ker Auto Windscreen (Shah Alam), Seksyen 7

Kedai cermin kereta Ker Auto Windscreen di Seksyen 7, Shah Alam, menonjol di kalangan kedai cermin kereta. Harga berpatutan dan perkhidmatan pantas menjadi tarikan utama mereka. Para pelanggan pasti akan berpuas hati dengan layanan yang diberikan oleh pekerja mereka.

Staf di Ker Auto Windscreen amat berpengalaman dan mesra. Mereka akan menawarkan penyelesaian terbaik untuk cermin kereta anda. Kecekapan dan ketelitian mereka sangat dihargai oleh pelanggan.

Selain itu, Ker Auto Windscreen menawarkan pelbagai jenis cermin kereta untuk pilihan anda. Sama ada cermin depan atau belakang, semuanya ada di sini. Kunjungi kedai Ker Auto Windscreen hari ini untuk mendapatkan perkhidmatan membaiki atau mengganti cermin kereta terbaik di Shah Alam!

Alamat: Pusat Komersial, ACG 39, Jalan Plumbum AC7/AC, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor

Waktu Operasi: Isnin – Sabtu (9.00 am – 7.00 pm), Ahad (Tutup) 

Lokasi | Laman Web | Facebook | Email | Ulasan Pelanggan 

WhatsApp Ker Auto Windscreen (Shah Alam)


3. Cch Auto Glass Sdn. Bhd., Setia Alam

Cch Auto Glass Sdn. Bhd., Setia Alam

Cch Auto Glass Sdn. Bhd. merupakan kedai cermin kereta yang popular di Shah Alam. Mereka menawarkan pelbagai perkhidmatan berkaitan dengan cermin kereta untuk memenuhi keperluan kenderaan anda.

Dikenali kerana kepakaran dan kualiti kerja yang tinggi, Cch Auto Glass menyediakan pemasangan dan penggantian cermin depan, belakang, pintu, dan sisi. Pelbagai jenis kenderaan, termasuk kereta tempatan dan import, boleh mendapat perkhidmatan di sini.

Mereka juga menawarkan perkhidmatan membaiki retakan kaca dan kerosakan cermin lain. Pakar dalam bidang ini di kedai mereka akan memastikan kenderaan anda kembali ke keadaan asal dengan cepat dan efisien.

Kunjungi Cch Auto Glass Sdn. Bhd. di Setia Alam untuk perkhidmatan cermin kereta yang pantas, berkualiti, dan mesra pelanggan. Percayakan kenderaan anda kepada pakar yang berpengalaman dan terlatih.

Alamat: 43, Jalan Setia Prima A U13/A, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor

Waktu Operasi: Isnin – Sabtu (9.00 am – 6.00 pm), Ahad (Tutup)

Lokasi | Facebook | Email | Ulasan Pelanggan

WhatsApp CCH Auto Glass


4. Nizam Auto Glass Specialist Shah Alam Sdn Bhd, Taman Sri Muda

Kedai Cermin Kereta Nizam Auto Glass Specialist Shah Alam Sdn Bhd, Taman Sri Muda

Kedai cermin kereta Nizam Auto Glass telah beroperasi sejak 2016 di Shah Alam, Selangor. Pada 2019, cawangan kedua kedai ini telah dibuka di Saujana KLIA, Sepang. Kini, mereka adalah Nizam Auto Glass Specialist Sdn Bhd.

Kedai ini menggantikan cermin kereta tempatan dan import seperti Proton, Perodua, Toyota, Mercedes-Benz, dan BMW. Anda boleh mempercayai mereka kerana encik Ahmad Nizam, pemilik syarikat ini, berpengalaman 10 tahun membaiki kaca kereta.

Perkhidmatan yang ditawarkan termasuk menukar dan memasang cermin kenderaan mengikut spesifikasi. Mereka juga membaiki retakan kaca seperti bullseye, star, batwing, dan gabungan retakan-retakan ini. Malah, mereka pakar dalam membaiki kerosakan getah cermin kenderaan. Jika cermin depan kereta anda bocor atau bunyi angin, mereka siap untuk membantu.

Selain itu, anda juga boleh membuat temujanji dengan kedai ini terlebih dahulu. Jika anda tidak mempunyai masa untuk mengambil kereta anda, jangan risau! Jika anda tinggal atau bekerja berhampiran Shah Alam, mereka juga boleh ambil kereta anda dari tempat kerja (tanpa kos) dan buat penukaran di kedai. Mudah, bukan?

Alamat: 24, Jalan Faedah 25/86, Taman Sri Muda, 40400 Shah Alam, Selangor

Waktu Operasi: Isnin – Sabtu (10.00 am – 6.00 pm), Ahad (Tutup)

Lokasi | Laman Web | Blog | Facebook | Email | Ulasan Pelanggan

WhatsApp Nizam Auto Glass


5. Car Care & Air Conditioner Centre, Padang Jawa

Car Care & Air Conditioner Centre, Padang Jawa

Car Care & Air Conditioner Centre juga merupakan salah satu bengkel di Shah Alam yang pakar dengan kerja-kerja servis dan baik pulih kereta. Mereka mempunyai kualiti kerja yang memuaskan dan harga yang lebih murah berbanding dengan kebanyakan kedai tersenarai. 

Walaupun nama kedai mereka menunjukkan bahawa mereka hanya membaiki aircond, mereka juga pakar dalam membaiki kereta, termasuklah cermin kereta. Mereka juga menerima kerja-kerja baik pulih kenderaan tidak kira jenama dan buatan. 

Walau bagaimanapun, jika anda merancang untuk menghantar kereta di sini, anda disarankan untuk datang awal memandangkan bengkel ini kerap dipenuhi oleh ramai pelanggan pada waktu puncak.

Alamat: No. 64, Lot 720, Jalan Sungai Rasau, Padang Jawa, 41300 Shah Alam, Selangor

Waktu Operasi: Isnin – Sabtu (9.00 am – 6.30 pm), Ahad (Tutup)

Lokasi | Ulasan Pelanggan

WhatsApp Car Care


6. Dr. Windscreen, Taman Sri Muda

Dr. Windscreen, Taman Sri Muda

Dr. Windscreen ialah pembekal perkhidmatan kaca gantian automotif terkemuka di Malaysia. Syarikat ini berkhidmat dalam industri, perniagaan pengurusan kemalangan, syarikat penyewaan, pengurus armada dan pemandu insurans pihak ketiga.

Di Shah Alam, mereka mempunyai cawangan kedai cermin kereta di Taman Sri Muda. Perkhidmatan cermin kereta yang disediakan di sini termasuk pembaikan cermin depan (bintang, retak, cip), penggantian cermin depan, calar penggilap, calar pengelap, penyingkiran tera air, pembaharuan lampu depan, pembaikan lampu depan, serta tuntutan insurans.

Alamat: No. 19, Jalan Unggul 25/40, Taman Sri Muda, Seksyen 25, 40400, Shah Alam, Selangor

Waktu Operasi: Isnin – Sabtu (9.30 am – 7.00 pm), Ahad (Tutup)

Lokasi | Laman Web | Email | Ulasan Pelanggan

WhatsApp Dr Windscreen


7. JA Auto Garage, Seksyen 26

JA Auto Garage, Seksyen 26

JA Auto Garage ialah salah satu bengkel penyaman udara profesional di Shah Alam. Walaupun mereka adalah pakar aircond, bengkel kereta ini turut menyediakan perkhidmatan penyelenggaraan dan pembaikan kereta, termasuklah cermin kereta. 

Walau bagaimanapun, mereka hanya menerima kereta buatan tempatan dan Jepun untuk kerja-kerja servis dan pembaikan kenderaan. Manakala, mereka menerima semua jenis jenama kereta untuk perkhidmatan penyaman udara dan kerja-kerja pembaikan. 

Bengkel kereta ini telah mendapat pujian daripada pelanggan. Menurut ulasan di Google Review, mereka menawarkan perkhidmatan terbaik, memberikan layanan profesional dan amat pantas. Pelanggan juga mengulas staf mereka sangat berpengetahuan dan mesra. Mereka menghargai nasihat pakar dan bantuan tepat pada masanya.

Ulasan juga menunjukkan JA Auto Garage menawarkan harga yang berpatutan. Pelanggan puas hati dengan kualiti kerja dan nilai yang diterima. Kunjungi JA Auto Garage, Shah Alam untuk pengalaman perkhidmatan kereta yang terbaik!

Alamat: No. 51, Jalan TP 7/3, SIME UEP Industrial Park, Seksyen 23, 40300, Shah Alam, Selangor

Waktu Operasi: Isnin – Sabtu (9.00 am – 7.00 pm), Ahad (9.00 am – 5.00 pm)

Lokasi | Facebook | Ulasan Pelanggan

WhatsApp JA Auto Garage


8. Oscar Tyre Sdn Bhd (Shah Alam), Bukit Kemuning

Kedai Cermin Kereta Oscar Tyre Sdn Bhd (Shah Alam), Bukit Kemuning

Oscar Tyre Sdn. Bhd. ditubuhkan pada 18 Ogos 2014 beribu pejabat di Shah Alam. Sebagai sebuah perusahaan Malaysia, ia telah beroperasi dalam sektor Pedagang Borong Kenderaan dan Alat Ganti hampir 10 tahun.

Kedai cermin kereta Oscar Tyre ini popular di Shah Alam dan berjaya menarik pelanggan dari seluruh negeri. Walau bagaimanapun, pelanggan digalakkan merancang perjalanan mereka untuk mengelakkan beratur panjang.

Terletak di kawasan strategik, Oscar Tyre berdekatan dengan restoran, tempat membeli-belah, dan farmasi. Jadi, pelanggan boleh menikmati waktu sambil menunggu kereta siap.

Kedai Oscar Tyre juga berdekatan dengan bank, memudahkan urusan kewangan pelanggan. Lokasi yang strategik ini menjadikan Oscar Tyre antara pilihan utama bagi pelanggan di Shah Alam.

Alamat: 1, Jalan B 34/B, Taman Perindustrian Bukit Kemuning, 40470 Shah Alam, Selangor

Waktu operasi: Isnin – Sabtu (9.00 am – 7.00 pm), Ahad (9.00 am – 5.00 pm) 

Lokasi | Facebook | Ulasan Pelanggan 

WhatsApp Oscar Tyre


Kesimpulannya, terdapat banyak kedai cermin kereta yang murah dan terbaik di Shah Alam untuk memenuhi keperluan anda. Memilih kedai yang sesuai dengan keperluan dan bajet anda adalah penting untuk memastikan hasil kerja yang memuaskan. 

Dalam artikel ini, kami telah menghuraikan beberapa kedai yang mendapat ulasan baik daripada pelanggan. Jadi, jangan ragu untuk melawat salah satu daripada kedai-kedai yang disenaraikan. Nikmatilah pengalaman perkhidmatan cermin kereta yang berkualiti tinggi, pantas, dan mesra pelanggan di kedai-kedai tersenarai!

Adakah anda sedang merancang untuk memperbaharui kereta anda dengan menukar color kereta anda? Anda boleh mengunjungi artikel kami, 6 Kedai Cat Kereta di Shah Alam dengan Servis Terbaik untuk mula mencari kedai cat kereta yang terbaik di Shah Alam. Semoga bermanfaat!

5/5 - (2 votes)

Anda Mungkin Berminat

10 Kedai Tayar Port Klang Paling BEST

Jika anda tinggal di kawasan Port Klang dan belum menemui kedai tayar Port Klang terbaik, anda boleh dapatkan senarai kedai tayar terbaik dengan mengikuti...

10 Kedai Tayar Murah di Klang yang Anda Perlu Tahu!

Bila tiba waktu hujung minggu, mesti ada perancangan untuk bersiar-siar dengan keluarga atau rakan-rakan, kan? Tapi, kekadang, masa itu jugalah tayar kereta perlu ditukar...

7 Kedai Cermin Kereta Terbaik di Petaling Jaya, Selangor!

Pasti anda berasa susah untuk fokus semasa memandu apabila cermin kereta anda retak, bukan? Anda ingin ke kedai cermin kereta tapi tidak tahu di...

Best Perkhidmatan Towing & Tow Truck di Sekitar Klang Valley

Apabila anda berada dalam situasi kecemasan di jalan raya, anda memerlukan perkhidmatan towing yang boleh dipercayai untuk membantu anda. Jangan teragak-agak dengan Papa Callman,...

6 Bengkel Kereta Terbaik di Batu Caves, Selangor

Kedai membaiki kenderaan adalah tempat di mana perkhidmatan penyelenggaraan dan pembaikan disediakan untuk kenderaan bermotor, terutamanya kereta atau motosikal. Di bengkel kereta, juruteknik terlatih...

6 Kedai Tayar di Rawang Dengan Servis Tiptop!

Anda perlu lakukan alignment dan balancing untuk tayar kereta? Tapi terlalu banyak kedai tayar di Rawang sehinggakan anda tidak tahu nak pilih yang mana...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x