Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

6 Bengkel Kereta Terbaik di Batu Caves, Selangor

Kedai membaiki kenderaan adalah tempat di mana perkhidmatan penyelenggaraan dan pembaikan disediakan untuk kenderaan bermotor, terutamanya kereta atau motosikal. Di bengkel kereta, juruteknik terlatih melakukan tugas seperti memeriksa dan menggantikan bahagian yang rosak. Untuk memudahkan urusan anda, kami senarai 6 bengkel kereta di Batu Caves, Selangor yang menawarkan servis yang terbaik. 

 6 Bengkel Kereta di Batu Caves, Selangor


1. Bengkel Kereta Dryv (M) Sdn Bhd, Medan Batu Caves

Bengkel Kereta Dryv (M) Sdn Bhd, Medan Batu Caves

Dryv Kereta Workshop ialah sebuah syarikat Malaysia beroperasi dalam industri automotif yang menyediakan perkhidmatan automotif seperti pembaikan kereta, penyelenggaraan dan pembaikan badan.

Perkataan Dryv di dalam nama bengkel ini menunjukkan bahawa syarikat itu memberi tumpuan kepada perkhidmatan berkaitan pemanduan. Bengkel Kereta Dryv ialah jenama yang semakin popular di pasaran kereta Malaysia. Tujuan bengkel kereta ini ditubuhkan di Batu Caves adalah untuk menyediakan pusat perkhidmatan yang berkualiti pada harga yang berpatutan. 

Janji mereka adalah untuk memberikan pendapat yang jujur ​​dan sokongan yang sangat baik dengan perkhidmatan pelanggan yang mesra. Produk mereka terbukti memenuhi standard kualiti tinggi untuk memenuhi jangkaan pelanggan.

Alamat: GF, No 24, Jalan Medan Batu Caves 1, Medan Batu Caves, 68100 Batu Caves, Selangor

Waktu Operasi: Isnin – Khamis & Sabtu (9.30 am- 6.30 pm), Jumaat (9.30 am -1.00 pm, 2.30 pm – 6.30 pm), Ahad (Tutup)

Lokasi | Website | Facebook | Ulasan Pelanggan 

WhatsApp Dryv


2. Pusat Servis Kereta John, Medan Batu Caves

Pusat Servis Kereta John, Medan Batu Caves

Di Pusat Servis Kereta John, pemilik kereta boleh menggunakan pelbagai perkhidmatan untuk kenderaan mereka, termasuk penukaran minyak enjin. Perkhidmatan khusus ini memerlukan penyingkiran minyak terpakai daripada enjin dan menggantikannya dengan minyak segar dan bersih yang mematuhi spesifikasi yang disyorkan pengeluar.

Di Pusat Servis Kereta John, pelanggan boleh mengharapkan perkhidmatan penukaran minyak yang profesional dan cekap. Jangan risau, juruteknik servis mereka terlatih dan berpengalaman dalam mengendalikan pelbagai jenama dan model kenderaan. 

Mereka juga menggunakan minyak dan penapis berkualiti tinggi untuk memastikan hasil terbaik. Selain itu, staf mereka juga akan melakukan pemeriksaan menyeluruh terhadap kereta, memeriksa sebarang isu lain yang mungkin memerlukan perhatian.

Secara keseluruhannya, perkhidmatan penukaran minyak di Pusat Servis Kereta John ialah bahagian penting dalam penjagaan kereta dan boleh membantu memastikan kereta anda berjalan dengan lancar dan cekap.

Alamat: 50, Jalan Medan Batu Caves 1, Medan Batu Caves, 68100 Batu Caves, Selangor

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (9.00 am – 8.00 pm)

Lokasi | Ulasan Pelanggan

WhatsApp John 


3. LKT Delima Resources – Bengkel Cat Ketuk Kereta, Kampung Mahkota

LKT Delima Resources - Bengkel Cat Ketuk Kereta, Kampung Mahkota

LKT Delima Resources ialah syarikat yang menyediakan perkhidmatan penyelenggaraan automotif, termasuk pembalikan badan dan mengecat semula. Salah satu perkhidmatan yang mereka sediakan ialah servis cat & ketuk kereta.

Perkhidmatan ini direka untuk memulihkan kereta yang telah kemek, calar atau sebaliknya rosak akibat kemalangan atau kejadian lain. Proses ini biasanya melibatkan pengalihan bahagian badan yang rosak, membaiki atau menggantikannya, dan kemudian mengecat semula supaya sepadan dengan warna asalnya.

Perkhidmatan cat ketuk kereta dari LKT Delima Resources ini dikendalikan oleh juruteknik berpengalaman yang menggunakan peralatan terkini untuk memastikan pembaikan dijalankan mengikut standard kualiti tertinggi. Mereka juga menyokong kerja mereka dengan jaminan, jadi pelanggan boleh yakin dengan kualiti pembaikan mereka.

Secara keseluruhan, jika anda memerlukan perkhidmatan membaiki dan mengecat semula badan kereta di Malaysia, perkhidmatan Bengkel Cat Ketuk Kereta dari LKT Delima Resources mungkin wajar dipertimbangkan.

Alamat: Lot 4713-2, Kampung Mahkota, Jalan Sungai Tua, 68100 Batu Caves, Selangor

Waktu Operasi: Isnin – Sabtu (9.00 am – 7.00 pm) , Ahad (9.00 am – 5.00 pm)

Lokasi | Website | Facebook | Ulasan Pelanggan 

WhatsApp LKT Delima


4. P-Stop Motorsports, Sri Utara Business Park

P-Stop Motorsports, Sri Utara Business Park

P-Stop Motorsports merupakan sebuah bengkel kereta popular di Batu Caves. Perniagaan mereka disenaraikan di bawah kategori pembaikan dan penyelenggaraan kereta, kedai bateri kereta, perkhidmatan pembaikan dan kedai tayar.

Semua mesin dan peralatan mereka dikendalikan oleh kakitangan terlatih dengan lebih 15 tahun pengalaman dalam industri automotif. Mesin canggih yang ada di sini boleh membantu mengesan pelbagai jenis masalah pada kenderaan anda.

Di P-stop Motorsport, perniagaan di bengkel kereta di Batu Caves ini didorong oleh pelanggan. Mereka akan bekerjasama dengan anda setiap langkah untuk memastikan anda mendapat perkhidmatan yang anda perlukan untuk kenderaan anda.

Alamat: No. 9, Jalan Sri Utara 1, Off, Jalan Ipoh, Sri Utara Business Park, 68100 Kuala Lumpur, Selangor

Waktu Operasi: Isnin – Jumaat (9.00 am – 6.00 pm), Sabtu (9.00 am – 4.00 pm), Ahad (tutup)

Lokasi | Website | Facebook | Instagram | Email | Ulasan Pelanggan

WhatsApp P-Stop


5. Wing Hing Auto, Taman Selayang Jaya

Wing Hing Auto, Taman Selayang Jaya

Wing Hing Auto ialah sebuah pertubuhan terkenal yang telah berada di pasaran selama lebih daripada 30 tahun dan merupakan sebuah pusat setempat untuk penjagaan kereta. Pengasasnya, Chan Chee Wei, bermula dari permulaan yang sederhana.

Menurut laman web syarikat, bengkel kereta Wing Hing Auto di Batu Caves ini menawarkan pelbagai perkhidmatan termasuk pembaikan enjin, pembaikan brek, pembaikan suspensi, pembaikan elektrik dan perkhidmatan penyaman udara. Syarikat itu juga menawarkan perkhidmatan penyelenggaraan seperti penukaran minyak, putaran tayar dan flushes bendalir.

Syarikat ini mempunyai pasukan juruteknik berpengalaman yang mendiagnosis dan membaiki kenderaan menggunakan peralatan terkini. Selain itu, bengkel kereta Wing Hing Auto juga menyediakan perkhidmatan kecemasan 24 jam untuk pelanggan yang memerlukan pembaikan kecemasan di luar waktu perniagaan biasa.

Alamat: Lot 56987, 1, Jalan SJ 1, Taman Selayang Jaya, 68100 Batu Caves, Selangor

Waktu Operasi: Isnin – Sabtu (9.00 am – 6.30 pm), Ahad (10.00 am – 4.00 pm)

Lokasi | Website | Facebook | Instagram | Email | Ulasan Pelanggan 

WhatsApp Wing Hing Auto


6. JFR Autoworks, Taman Industri Bolton

JFR Autoworks, Taman Industri Bolton

JFR Autoworks adalah sebuah kedai membaiki kereta bumiputera yang beroperasi di Batu Caves, Selangor. Dimiliki sepenuhnya oleh pemilik kereta bumiputera yang menyediakan perkhidmatan membaiki, membaiki penghawa dingin kereta, mengecat dan membaiki kenderaan, dan juga memberi cadangan kepada pengguna kenderaan untuk menambah baik penggunaan.

JFR Autoworks ialah sebuah syarikat automotif yang mengkhusus dalam peningkatan prestasi tinggi dan pengubahsuaian pada kenderaan. Menurut laman web syarikat itu, JFR Autoworks menawarkan pelbagai perkhidmatan termasuk penalaan tersuai, fabrikasi enjin, naik taraf suspensi, naik taraf brek dan pemasangan sistem ekzos.

Bengkel ini menghasilkan mutu kerja berkualiti tinggi, menghasilkan pelbagai jenis kenderaan, termasuk kendaraan domestik, import dan eksotik. Selain itu, JFR Autoworks mempunyai kehadiran media sosial yang kukuh dan telah mendapat pengikut dalam kalangan peminat kereta yang berminat dengan peningkatan dan pengubahsuaian berprestasi tinggi.

Alamat: 6, Jalan TIB 1/17, Taman Industri Bolton, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia

Waktu Operasi: Isnin – Jumaat (9.00 am – 6.15 pm), Ahad (Tutup)

Lokasi | Website | Facebook | Ulasan Pelanggan | Telefon: 03-6184 1681

WhatsApp JFR Auto


Kami harap senarai ini dapat sedikit sebanyak membantu memudahkan urusan anda dalam mencari bengkel kereta di Batu Caves, Selangor. Jangan lupa untuk membuat penilaian berdasarkan keperluan serta bajet anda untuk mendapatkan penjimatan optimum.

Jika anda juga sedang mencari kedai cermin kereta dengan servis Tip Top di batu caves, anda boleh melayari artikel kami dimana kami senaraikan 7 Kedai Cermin Kereta dengan Servis Tiptop di Batu Caves! 

5/5 - (2 votes)

Anda Mungkin Berminat

7 Kedai Cermin Kereta Terbaik di Petaling Jaya, Selangor!

Pasti anda berasa susah untuk fokus semasa memandu apabila cermin kereta anda retak, bukan? Anda ingin ke kedai cermin kereta tapi tidak tahu di...

8 Kedai Aircond Kereta di Shah Alam yang Murah Tapi Superb!

Kita sering memandang ringan terhadap keadaan aircond kereta kita. Tanpa kita sedar, ianya membuatkan prestasinya menurun dan kemungkinan akan rosak. Warga Shah Alam pastinya...

10 Bengkel Kereta Yang Menarik di Shah Alam!

Kereta merupakan salah satu kenderaan yang utama bagi rakyat Malaysia untuk bergerak ke tempat yang jauh dari rumah kediaman. Ramai di Malaysia menggunakan kenderaan...

8 Bengkel Kereta di Bandar Baru Bangi yang Perlu Anda Kunjungi!

Sering saja kita mendengar bahawa kereta yang dihantar ke bengkel bukannya semakin elok, malah lebih teruk. Kami percaya sebagai pemilik kereta, mencari bengkel kereta...

10 Kedai Tayar Subang Jaya Terbaik

Di Subang Jaya, terdapat beberapa kedai tayar yang menawarkan harga yang baik dan perkhidmatan yang memuaskan. Semua kedai tayar Subang Jaya ini sangat disyorkan...

7 Kedai Tayar Terbaik di Bangi Anda Patut Cuba!

Keadaan tayar yang baik, berbunga tebal dan alignment yang seimbang amat penting. Sekiranya anda mendengar bunyi pelik atau anda merasakan sesuatu tidak best semasa...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x