Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

10+ TOP Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Johor

Beberapa hari yang lalu, kerajaan telah memberikan sedikit bantuan kewangan untuk membantu rakyat mereka yang terjejas. Adakah bantuan tersebut mencukupi atau berkurang bagi anda? Jika anda ingin membuat pinjaman fikirlah dahulu, ibarat peribahasa Melayu yang berbunyi “tepuk dada tanya selera”. Sebelum membuat permohonan pinjaman wang, pastikan syarikat berdaftar secara sah dan panduan dibawah dapat membantu anda.

Cara mudah mengenali lesen sah pemberi pinjam wang yang dikeluarkan oleh KPKT:

  1. Semak nama pemberi pinjam wang di portal KPKT atau pastikan sama ada syarikat tersebut berdaftar secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).
  2. Adakah alamat yang didaftarkan sama atau berbeza berdasarkan dari google map?
  3. Semak alamat perniagaan syarikat pinjaman dan nombor lesen mereka.
  4. Pastikan tarikh sah lesen syarikat pinjaman kewangan masih belum luput.

Antara syarikat pinjaman wang berlesen yang boleh dipercayai di Johor tertera dibawah. Anda boleh mengenali lesen sah syarikat pinjaman mengikut panduan di atas sebelum membuat pinjaman kewangan.

Pinjaman Wang Berlesen Johor Bharu


1. Tong Tai Management Sdn Bhd (WL6353/10/01)

 

Tong Tai Management Sdn Bhd menyediakan pinjaman wang berlesen Johor Bharu bagi mereka yang ingin mendapatkan pinjaman peribadi. Segala urusan pinjaman akan dijalankan dalam pejabat yang terletak di Johor Bharu. Anda mempunyai masalah kewangan, syarikat pinjaman wang berlesen Johor Bharu ini dapat membantu anda dan boleh dipercayai kerana mendapat rating sangat bagus dari pelanggan.

Alamat: No.275(A) PTD 61519 Jalan Utama 2, Taman Bintang Utama, 81400 Senai Johor Bharu, Johor.

Waktu Operasi: 10am–6pm

Tel: 0149692397

Whatsapp Tong Tai Management

 

Pinjaman Wang Berlesen Pasir Gudang


2. Star Access Enterprise (MA0056740-W)

 

Star Access Enterprise Pinjaman Berlesen Pasir Gudang

Pinjaman Wang Berlesen Pasir Gudang ini dikendalikan oleh staff daripada syarikat Star Access Enterprise (MA0056740-W). Proses pinjaman yang cukup ringkas tetapi pinjaman ini hanya untuk warga Johor dan kerja tetap di sini. Kakitangan kerajaan, swasta, pencarum Perkeso, penerima i-Citra, penerima pencen, penghantar makanan dari syarikat Grab Food atau Food Panda layak untuk memohon pinjaman ini. Tawaran pinjaman wang berlesen Pasir Gudang ini bermula dari RM500.

Alamat: No 16-1, Jalan Sejambak 14, Taman Bukit Dahlia, 81700 Pasir Gudang, Johor

Waktu Operasi: Isnin – Jumaat: 930am – 530pm, Sabtu: 930am – 230pm

Lokasi | Tel: 017-7462330 & 018-2943564 & 010-2114461

Whatsapp Star Access

 

3. Perkhidmatan Pinjaman Wang Berlesen Berdaftar KPKT Pasir Gudang

perkhidmatan Pinjaman Wang Berlesen Berdaftar Kpkt Pasir Gudang

Tropical Impex Enterprise Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat pinjaman wang berlesen berdaftar KPKT di Pasir Gudang & Johor Bahru untuk Bumiputera sahaja. Anda yang memerlukan pinjaman peribadi segera, tidak perlu risau kerana Syarikat ini dapat menyelesaikan masalah kewangan anda, kerana syarikat ini tiada meminta duit pendahuluan dan juga tiada meminta penjamin & cagaran kepada anda, bayaran bulanan mengikut kemampuan anda, dijamin syarikat ini yang boleh dipercayai dan anda akan sangat puas hati, kelulusan segera cepat mudah dan pantas, biasanya siap proses loan dalam 1-2 jam. Berurusan pinjaman peribadi perlu datang ke pejabat elakkan diri anda ditipu scammer. Untuk maklumat yang lebih lanjut boleh hubungi cik syikin ialah staff tetap di syarikat ini ialah bahagian submit loan di HQ departmen ini.

Alamat: NO 35-A2 Business Center, Jalan Bandar, 81700 Pasir Gudang, Johor.

Waktu Operasi: Isnin-Jumaat 9:00am-5:00pm, Sabtu 9:00am-2:00pm, Ahad & Cuti Umum tidak beroperasi

Lokasi | Laman web | Facebook | Tel: 018-7929389

Whatsapp TROPICAL IMPEX

 

4. Kredit Komuniti Pasir Gudang Johor Bahru, Taman Bukit Dahlia

Cik Tasya peminjam wang

Pemberi pinjaman wang berlesen dan berdaftar di Johor Bharu, dibawah staff tetap mereka yang bernama Cik Tasya. Cik Tasya merupakan pekerja dari syarikat Wang Seng Money Lender. Anda perlukan wang tunai dengan segera dan permohonan pinjaman bank anda ditolak? Jika ya, syarikat ini antara syarikat pinjaman yang dapat menyelesaikan masalah anda. Kelulusan dalam masa 1 hingga 2 jam dan tanpa penjamin atau cagaran dan pinjaman wang berlesen yang boleh dipercayai. Anda tidak yakin ingin berhubung melalui whatsapp, anda boleh terus ke pejabat pinjaman wang berlesen Pasir Gudang ini yang terletak di Taman Bukit Dahlia.

Alamat: 5A, Jalan Sejambak 14, Taman Bukit Dahlia, 81700 Pasir Gudang, Johor

Waktu Operasi: Isnin – Jumaat: 9am–6pm, Sabtu: 9am-3pm, Ahad & cuti umum: tutup

Lokasi

 

Pinjaman Wang Berlesen Skudai


5. Makmur Juali Trading, Taman Universiti

Makmur Juali Trading, Taman Universiti

Syarikat yang terletak di Taman Universiti ini menawarkan perkhidmatan pinjaman peribadi daripada RM5000 sehingga RM100000. Bagi anda yang mempunyai gaji bulanan RM1500, anda layak membuat permohonan pinjaman ini. Anda juga boleh membuat permohonan secara online untuk kelulusan yang pantas. 

Alamat: No 5A, Jalan Pendidikan 8/2, Taman Universiti 81300 Skudai. Johor

Waktu operasi: Isnin – Sabtu (9.00 am – 8.00 pm)

Lokasi

 

6. Loanguru2u, Skudai Parade

pinjaman skundai

Pejabat Loanguru2u sangat strategik kerana beroperasi di dalam Skudai Parade Shopping Complex. Cawangan lain syarikat ini terletak di Petaling Jaya. Pinjaman wang berlesen Skundai ini dapat meringankan beban mereka yang menghadapi masalah kewangan. Cara pembayaran balik pinjaman yang fleksibel. Syarikat pinjaman kewangan yang mmberikan pinjaman peribadi, pinjaman hartanah, dan pinjaman pegawai. Antara ulasan dari salah seorang pelanggan ialah syarikat ini membantu dia dalam menstrukturkan pinjaman sehingga baki gajinya lebih banyak dan perkhidmatan yang amat baik walaupun cawangan ini sudah hampir 10 tahun.

Alamat: Skudai Parade, Jalan Bertingkat Skudai, Batu 10, 81300 Skudai, Johor

Waktu Operasi: Sabtu (tutup), Ahad–jumaat: 10:30am–6:30pm

Lokasi

 

Pinjaman Wang Berlesen Batu Pahat


7. Ringgit Ceria Sdn Bhd, Jalan Persiaran Flora Utama

pinjaman untuk pengubahsuaian rumah

Ringgit Ceria Sdn Bhd menawarkan pinjaman pemindahan baki hutang, peribadi dan pinjaman bercagar. Pinjaman wang berlesen melayu yang diyakini. Tempoh cagaran bagi pinjaman bercagar hanya sebulan. Sekiranya anda memerlukan wang untuk pendidikan, pengubahsuaian rumah, pembayaran balik kad kredit atau memerlukan wang untuk perkahwinan, syarikat pinjaman wang berlesen ini dapat membantu anda.

Alamat: 34A Tingkat, 1, Jalan Persiaran Flora Utama, Taman Flora, 83000 Batu Pahat, Johor

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – jumaat: 9am–5pm, sabtu: 9am–3pm

Lokasi

 

Pinjaman Wang Berlesen Kluang


8. We Elegant Capital Sdn Bhd, Kampung Masjid Lama

pinjaman peribadi

We Elegant Capital Sdn Bhd menawarkan pinjaman peribadi dengan mudah. Hanya memerlukan beberapa dokumen seperti berikut iaitu bil elektrik atau air, slip gaji 3 bulan terkini, dan penyata bank. Menurut ulasan google, beberapa orang pelanggan memberikan 5 bintang kepada syarikat ini. We Elegant Capital Sdn Bhd antara syarikat pinjaman wang berlesen yang boleh dipercayai.

Alamat: 37, Jln. Dato Kaptain Ahmad, Kampung Masjid Lama, 86000 Kluang, Johor

Waktu Operasi: Isnin – jumaat: 9am–6pm, sabtu & ahad: 9am–3pm

Lokasi

 

9. Best Harvest Capital Sdn Bhd, Jalan Persiaran Yayasan

pinjaman kewangan

Best Harvest Capital meluluskan pinjaman kewangan bermula dari RM100 hingga RM50,000. Syarikat ini juga menerima cagaran seperti ipad, tablet, notebook, telefon bimbit, dan barangan lain yang bernilai. Perkhidmatan pelanggan pinjaman wang berlesen kluang bersedia untuk membantu anda dalam membuat keputusan dan faedah pinjaman juga rendah.

Alamat: No. 6, Tingkat Bawah, Jalan Persiaran Yayasan, Johor, 86000 Kluang

Waktu Operasi: Isnin – jumaat: 9am–6pm, sabtu: 9am–3pm

Lokasi

 

Pinjaman Wang Berlesen Gelang Patah


10. Jasa Maju Capital Sdn Bhd, Taman Nusantara

pinjaman bermula dari RM1000

Jasa Maju Capital Sdn Bhd menawarkan pinjaman bermula dari RM1000 bagi tempoh yang panjang, sesuai untuk mereka yang bekerja kerajaan, swasta, pesara, pencen atau badan berkanun. Dengan memohon pinjaman wang berlesen Gelang Patah ini, anda boleh menyelesaikan hutang di syarikat pinjaman lain. Individu yang bekerja sebagai rider Food Panda dan Grab Food yang sah juga boleh memohon pinjaman kewangan ini.

Alamat: 23-03, Jalan Nusaria 11/1, Taman Nusantara, 79200 Gelang Patah, Johor

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – jumaat: 9am–5pm, sabtu: 9am–3pm

Lokasi

 

Pinjaman Wang Berlesen Muar


11. Secureway Trading, Jalan Maharani

memahami syarat pinjaman

Secureway Trading memberikan pinjaman kewangan bagi mereka yang telah bekerja sekurang-kurangnya 3 bulan. Syarikat pinjaman berlesen ini juga mengemukakan dokumen pinjaman dan pemohon haruslah memahami syarat pinjaman dari pinjaman wang berlesen Muar ini sebelum menandatangani perjanjian tersebut.

Alamat: 115, Jalan Maharani, 84000 Muar, Johor

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – jumaat: 9am–5pm, sabtu: 9am–3pm

Lokasi

 

Pinjaman Wang Berlesen Kota Tinggi


12. First Class Solution Sdn Bhd, Bandar Penawar

pinjaman wang penuh

First Class Solution Sdn Bhd merupakan salah satu syarikat yang menyediakan pinjaman wang berlesen Kota Tinggi. Anda akan dapat pinjaman wang penuh, bayaran bulanan yang fleksibel, dan mengikut bajet yang telah ditetapkan. Tiada cagaran atau penjamin diperlukan untuk memohon pinjaman kewangan ini. Pinjaman kewangan yang selamat dan berdaftar secara sah. Sesuai bagi mereka yang tinggal di Bandar Penawar, Kota Tinggi, Johor Bharu, dan kawasan berdekatan yang mencari pinjaman kewangan.

Alamat: No.29, 01, Jalan Kempas 3, Taman Desaru Utama, 81930 Bandar Penawar, Johor

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – jumaat: 9am–5pm, sabtu: 9am–3pm

Lokasi

4.7/5 - (19 votes)

Anda Mungkin Berminat

8 Pinjaman Wang Berlesen Kuala Lumpur yang ‘Trusted’!

Seiring dengan ekonomi negara yang semakin pesat dan membimbangkan, kami percaya majoriti masyarakat sekarang pastinya mempunyai masalah kewangan khususnya anak muda. Buat mereka yang...

6 Pilihan Pinjaman Peribadi Bank Rakyat yang Boleh Anda Mohon!

Seiring dengan kemajuan di negara kita yang semakin membangun ini, kami yakin bahawa keperluan dan komitmen seseorang individu juga pastinya berubah. Dari sudut ekonomi...

10 TOP Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Kedah

Adakah anda bersetuju sekiranya kami mengatakan bahawa proses pinjaman sememangnya susah dan sebahagian daripada anda mungkin tidak mendapat pinjaman seperti yang diinginkan? Jika ya,...

10 TOP Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Penang

Pinjaman Peribadi akan menjadi pilihan anda atau jalan terakhir untuk anda memohon pinjaman kecemasan bagi membayar pinjaman seperti perbelanjaan pengebumian, menampung bil perubatan atau...

10 Top Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Pahang

Dewasa kini, generasi muda seharusnya berfikir dengan lebih matang dan menghindari diri daripada meminjam wang daripada ceti haram atau lebih dikenali sebagai Along. Along...

6 Pilihan Terbaik Pinjaman Wang Berlesen di Perlis!

Keadaan ekonomi yang semakin gawat dan membimbangkan telah memberi banyak kesan terhadap masyarakat terutama bagi mereka yang kurang berkemampuan dan golongan anak muda yang...

2 KOMEN

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Florenah Jauntin
Florenah Jauntin
1 year ago

Hello morning.klu I nak buat pinjaman guns JKM boleh ke?

Ina
Ina
1 year ago

Selalunya kena buat semakkan dulu layak mohon atau tidak. Kalau misalnya layak boleh go terus ke proses pinjaman seterusnya. If tak layak yg awk request nak buat pinjaman guns JKM tak dpt. Apa apa pun berbalik pada semakan dahulu. Semoga awk dipermudahkan segala urusan

Hubungi Kami

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x