Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

Top 10 Kedai Basikal Seri Kembangan & Semenyih yg Zhun

Aktiviti berbasikal setiap hari sebenarnya dapat membantu anda mendapatkan tidur malam yang lebih nyenyak. Menunggang basikal secara berkumpulan juga adalah salah satu cara yang paling popular untuk menunggang basikal di jalan raya. Anda boleh menyertai kelab, kumpulkan rakan anda, atau mulakan pasukan basikal anda sendiri. Hal ini sangat membantu dalam membentuk kehidupan sosial anda. Selain itu, berbasikal juga menjadikan anda lebih pintar. Peningkatan oksigen dan aliran darah ke otak akan memberikan sedikit keajaiban untuk meningkatkan keupayaan anda untuk mengingat.

Di seluruh dunia, aktiviti berbasikal telah menyaksikan populariti yang lebih hebat. Jadi, tunggu apa lagi? Sudah tiba masanya untuk mengikuti gaya hidup baru iaitu aktiviti berbasikal. Senarai kedai basikal Seri Kembangan dan Semenyih yang best serta murah ini sesuai untuk semua golongan termasuk remaja dan dewasa. Anda boleh mencari basikal yang sesuai dengan bajet kewangan anda. Tunggu apa lagi? Jom datang ke kedai basikal Seri Kembangan dan Semenyih ini untuk mencari basikal pilihan anda dengan harga yang berpatutan.

 

Kedai Basikal Seri Kembangan


1. Serdang Bicycle Shop, Serdang Jaya

kedai basikal Serdang Jaya

Menurut ulasan dari google, pelanggan merasa sangat gembira dengan basikal lipat yang dijual di sini. Kakitangan yang sangat peramah, cekap dan membantu. Harga basikal juga berpatutan. Peminat basikal sejati harus berkunjung ke kedai basikal Seri Kembangan ini. Selain itu, kakitangan mereka juga membantu pelanggan mencari alat ganti terpakai dengan harga yang sangat berpatutan. Antara basikal yang ditawarkan untuk pelanggan ialah Hulda 1x13speed MTB, Dahon K One Folding Bike, Trek Marlin 6, Twitter T10 Pro R7000 Disc, Twitter Leopard Pro RS, Twitter Thunder RS Carbon, Specialized E5 Base, dan lain-lain.

Alamat: Jalan Raya 5, Serdang Jaya, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi: Selasa – sabtu: 10.30am – 7.30pm, ahad: 10.30am – 5.00pm & isnin: 10.30am – 7.00pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 03-89413481

Whatsapp Serdang Bicycle Shop

 

2. K&L Partners, Taman Sri Serdang

Kedai Basikal Seri Kembangan

Kedai basikal ini mempunyai pelbagai pilihan basikal, aksesori, komponen, dan basikal custom yang sesuai dengan keperluan serta mengikut bajet anda. Selain menjual basikal, kedai ini juga menawarkan perkhidmatan set up, re-setting dan membaiki basikal. Pemiliknya sangat peramah dan akan membantu sekiranya anda baru dalam sukan berbasikal. Cadangan dan petua juga diberikan untuk membantu anda dalam memilih basikal yang terbaik. Malahan, pembelian di sini juga disertakan dengan potongan harga yang berpatutan. Kedai ini antara tempat yang paling bagus untuk anda yang mencari basikal jalan raya, basikal gunung dan basikal bandar. Harga juga cukup mesra bajet (untuk beberapa unit) jika anda lebih suka mendapatkan basikal yang bernilai untuk wang anda.

Alamat: 3255, Jalan 18/37, Taman Sri Serdang, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – sabtu: 11.00am – 7.30pm

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 012-9041211

Whatsapp K&L Partners

 

3. Kedai Basikal Orbit Cycle, Pusat Bandar Putra Permai

Kedai Basikal Orbit Cycle

Kedai basikal Seri Kembangan yang menjadi pusat sehenti untuk keperluan berbasikal anda. Orbit Cycle membawa jenama seperti Scott, Fizik, Garmin, Schwalbe, Cannondale, Polygon, Elite, dan Continental. Selain menjual basikal, kedai ini menawarkan perkhidmatan pembaikan, peningkatan, penyesuaian, dan termasuk juga perkhidmatan penyelenggaraan sepenuhnya. Tambahan pula, menawarkan banyak pilihan aksesori seperti beg pelana, pam, lampu, dan sebagainya. Pakaian berbasikal, kasut dan helmet juga ada di sini. Lokasi kedai basikal yang sangat strategik kerana terletak di Seri Kembangan yang berkembang pesat, berhampiran Giant dan Jaya Jusco. Kedai ini juga sebelah Restoran Anis Sup Utara, Bandar Putra Permai.

Alamat: 9, Jalan BPP5/1, PUJ1, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – khamis: 11.00am – 8.00pm, jumaat: 3.00pm – 9.00pm & sabtu: 11.00pm – 8.00pm

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 03-89407559

Whatsapp Kedai Basikal Orbit Cycle

 

4. WS Advance Cycle, Taman Equine

kedai basikal Seri Kembangan

WS Advance Cycle menawarkan perkhidmatan dan harga basikal yang terbaik. Basikal lipat, basikal jalan dan MTB antara basikal yang dijual di sini. Kedai ini juga menawarkan perkhidmatan membaiki basikal. Antara basikal berjenama yang dijual termasuklah JavaTT451, Raleigh, Shimano, Crossmac Callisto, TRS Rover, Trs Topaz, dan sebagainya. Anda boleh berkunjung ke kedai basikal ini atau berhubung dengan mereka melalui whatsapp untuk mengetahui dengan lebih jelas mengenai basikal yang dijual di kedai ini. 

Alamat: 7, Jalan Equine 9a, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi: Isnin – sabtu: 11.00am – 8.00pm, ahad: 11.00am – 4.55pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 012-4442268

Whatsapp WS Advance Cycle

 

5. Sporty Ride Trading, Taman Puncak Jalil

kedai basikal Sporty Ride Trading

Kedai basikal kejiranan yang menjual basikal rendah hingga pertengahan. Aksesori basikal mereka dipilih dengan baik seperti produk D Light. Sporty Ride Trading juga membekalkan pelbagai jenama basikal seperti Java, Jetspot, TRS, HTG, Limit dan KHS. Selain itu, kedai ini juga melakukan pembaikan basikal. Namun begitu, tempat letak kenderaan amat terhad di sini. Bagi ibu bapa yang ingin mendapatkan Kid Tricycle untuk anak mereka, mereka boleh membeli basikal tersebut di sini.

Alamat: 33, Jalan PUJ 3/10, Taman Puncak Jalil, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi: Jumaat, sabtu & isnin – rabu: 10.00am – 8.00pm, ahad: 10.30am – 5.30pm, khamis (tutup)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 03-89995027

Whatsapp Sporty Ride Trading

 

6. Lion Bike Studio, Taman Lestari Perdana

kedai basikal Seri Kembangan yang terkenal

Antara basikal berjenama yang dijual oleh Lion Bike Studio ialah Kespor Exhort, Alcott Ascari Ace, Capriolo Sparrow, dan lain-lain. Perkhidmatan penghantaran melalui Pos Laju dan J&T turut disediakan untuk pelanggan. Lion Bike Studio ditubuhkan oleh pelumba profesional iaitu Sofian Nabil. Pemilik kedai basikal ini memulakan Lion Bike Studio kerana dia telah melihat permintaan dan keperluan popular dalam aktiviti berbasikal. Selain itu, kedai ini menawarkan basikal, aksesori, komponen, dan perkhidmatan berbasikal dengan harga yang berpatutan, untuk memberi orang ramai peluang dan kemampuan untuk memiliki hobi baru iaitu berbasikal.

Alamat: 27, Jalan LP 1A/2, Taman Lestari Perdana, 43000 Seri Kembangan, Serdang, 43300, Selangor

Waktu Operasi: Isnin (tutup), selasa – sabtu: 10.00am – 6.00pm, ahad: 10.00am – 3.30pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 017-5110115

Whatsapp Lion Bike Studio

 

7. Kedai Basikal Foo Hing, Taman Sri Serdang

Kedai Basikal Foo Hing

Antara basikal yang di jual di sini ialah TRS Rocher, Gomax, TRS Topaz, TRS Congo, Pacific Noris, MTB dan sebagainya. Kategori basikal yang ada ialah basikal lipat, basikal jalan raya, dan basikal gunung. Kedai basikal Foo Hing terletak berdekatan Wing Automobile Service Center, restoran Sala Tomyam dan Aans Technical & Services Sdn Bhd. Pemilik kedai ini bersedia membimbing pelanggan dalam membuat pilihan dan harga basikal juga berpatutan.

Alamat: No. 3371, Jalan 18/31, Taman Sri Serdang, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi: Ahad: 12.00am – 5.00pm, Isnin – sabtu: 10.30am – 8.00pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 012-3230605

 

Kedai Basikal Semenyih


8. LNL Bicycle, Pekan Semenyih

Kedai Basikal Semenyih

Kedai basikal Semenyih ini menjual basikal dan bahagian basikal, membaiki basikal serta mahir mengubahsuai basikal mengikut keinginan pelanggan. Mereka telah berjaya menguahsuai dan menaiktaraf basikal Gallium CS kepada Gallium Pro. Antara basikal yang dijual ialah Orbea Orca, Argon 18, dan lain-lain. Kedai basikal Semenyih ini terletak berdekatan dengan Pajak Gadai Koon Lee.

Alamat: No. 35, Jalan Besar, Pekan Semenyih, 43500 Semenyih, Selangor

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – sabtu: 9.00am – 9.00pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 03-82107306

Whatsapp LNL Bicycle

 

9. Hong Seng Huat Bicycle Shop, Pekan Bangi

Kedai Basikal Semenyih 2021

Kedai basikal Hong Seng Huat sangat disyorkan untuk semua jenis kerja penyediaan dan servis basikal. Kedai basikal ini kelihatan sangat klasik dan pelanggan juga boleh tawar-menawar dalam membeli basikal. Mereka boleh membaiki pelbagai jenis basikal dan juga menjual basikal baru. Harga memang begitu tetapi yang penting, perkhidmatannya pantas kerana pengalaman mereka. Kedai basikal ini bersebelahan dengan bengkel motor dan kedai makan. Lokasi kedai di tepi jalan dan tanpa papan tanda, tetapi masih dapat di lihat dari kejauhan. Anda boleh membeli basikal dari perniagaan tempatan ini.

Alamat: Jalan Besar, Pekan Bangi, 43500 Semenyih, Selangor

Waktu Operasi: Isnin – sabtu: 8.30am – 7.00pm, ahad: 8.30am – 12.00pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 011-36817151

Whatsapp Hong Seng Huat Bicycle Shop

 

10. Kedai Basikal Gerek, Jalan Eco Majestic

Kedai Basikal Gerek di Semenyih

Kedai basikal Gerek ini bersebelahan Majestic Animal Medical Centre dan restoran Lontong King. Selain menjual basikal, kedai ini juga menjual Gps basikal, aksesori, komponen, tayar & tiub, dan topi keledar. Mereka mempunyai juruteknik basikal yang berpengalaman dan dapat menyelesaikan masalah pembaikan yang sukar. Sekiranya terdapat lebih dari satu pilihan pembaikan seperti jenis dan kualiti alat ganti yang digunakan atau ruang lingkup pembaikan di luar masalah segera, maka mereka akan memberikan perincian dengan lebih jelas. Anda juga boleh walk-in untuk pembaikan asas, flat, dan penyesuaian. Mereka akan melakukan apa sahaja untuk menyelesaikan masalah basikal anda.

Alamat: 55-1, Jalan Eco Majestic, 9/1A Eco majestic, 43500 Semenyih, Selangor

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – jumaat: 11.00am – 8.00pm, sabtu: 10.00am – 7.00pm

Lokasi | Laman Web | Facebook | Ulasan Bisnes | Phone: 03-87278966

Whatsapp Kedai Basikal Gerek

 

Rate this post

Anda Mungkin Berminat

Top 5 Kedai Basikal Kota Kemuning & Cyberjaya yg Best

Berbasikal adalah alternatif yang baik untuk perjalanan ke tempat kerja atau sekolah, menjalankan tugas atau membeli-belah. Beberapa faedah membeli-belah dengan basikal adalah bersenam sambil...

8 Pusat Gym yang ‘Best’ di Shah Alam

Anda rasa mahu melakukan perubahan terhadap diri anda? Anda tidak mempunyai peralatan senaman sendiri di rumah? Mahukan suasana yang lebih aktif untuk melakukan aktiviti...

10 Kedai Basikal Best di Puchong

Pelbagai manfaat kesihatan boleh diraih dengan aktiviti berbasikal. Antara kebaikan aktiviti berbasikal adalah membina neuron di dalam otak, menggerakkan sendi-sendi, meningkatkan kesihatan jantung dan...

10 Kedai Basikal Ampang & Cheras yg Best

Aktiviti berbasikal merupakan riadah yang paling menyihatkan dan menyeronokkan memandangkan pelbagai manfaat kesihatan boleh diraih. Antara kebaikan berbasikal ialah membina neuron di dalam otak,...

Top 10 Kedai Basikal Petaling Jaya & Subang Jaya yg Best

Belajar menunggang basikal adalah salah satu kenangan masa kecil yang paling dihargai bagi kebanyakan orang. Berbasikal juga dilengkapi dengan pelbagai kelebihan, dan yang terbaik...

10 Kedai Basikal Best di Bangi & Putrajaya

Sudah menjadi trend masa kini aktiviti berbasikal kembali meraih perhatian segenap lapisan masyarakat. Dimana-mana tempat kita dapat melihat aktiviti berbasikal ini. Aktiviti berbasikal ini...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x