Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

6 Pilihan Terbaik Pinjaman Wang Berlesen di Perlis!

Keadaan ekonomi yang semakin gawat dan membimbangkan telah memberi banyak kesan terhadap masyarakat terutama bagi mereka yang kurang berkemampuan dan golongan anak muda yang baru ingin mengenal dunia. 

Tidak dinafikan bahawa 90% dari masyarakat pastinya mempunyai masalah kewangan. Salah satu cara mudah untuk mengatasi masalah tersebut adalah dengan memohon pinjaman wang. 

Selain itu, antara sebab lain masyarakat memilih untuk memohon pinjaman wang adalah kerana kebanyakan syarikat menawarkan kadar faedah tetap di samping dapat membantu meringankan beban kewangan. 

Namun, umum mengetahui bahawa negeri Perlis memiliki kepadatan penduduk yang sangat sedikit berbanding negeri lain. Ini bermakna, ianya amat sukar untuk anda mencari syarikat yang menawarkan pinjaman wang secara telus. 

Kebanyakan syarikat yang menawarkan diri pula adalah penipu dan akibatnya anda akan semakin dibebani hutang. Oleh itu, di sini kami bantu anda dengan senaraikan enam pinjaman wang berlesen di Perlis. Semoga membantu!

Pinjaman Wang Berlesen di Kangar, Perlis


1. Pinjaman Koperasi Perlis Malaysia, Kangar

Pinjaman Koperasi Perlis Malaysia, Kangar

Melihat saja pada namanya, pastinya ianya memperoleh seratus peratus kepercayaan. Pihak koperasi ini menawarkan pelbagai jenis bentuk pinjaman khusus untuk memenuhi keperluan kewangan masyarakat di Perlis.

Namun, syarat utama untuk memohon pinjaman ini adalah anda harus menjadi ahli koperasi terlebih dahulu dan anda perlu membayar yuran tahunan serta menyimpan sejumlah wang dalam akaun koperasi.

Jangan risau, walaupun kedengaran agak rumit namun sebenarnya prosesnya amat mudah. Anda hanya perlu mengemukakan slip gaji dan beberapa dokumen sokongan sebelum permohonan pinjaman anda diproses.

Salah satu sebab pinjaman koperasi sering menjadi pilihan adalah kerana ianya menawarkan dana dengan suku bunga yang lebih rendah.

Alamat: No. C22(A), Pusat Perniagaan Padang Behor, Jalan Padang Behor, 01000 Kangar, Perlis

Waktu operasi: Isnin – Jumaat (10.00 am – 5.00 pm), Sabtu – Ahad (tutup)

Lokasi | Laman Web | Ulasan Pelanggan | Telefon: 011-10529897 

WhatsApp Koperasi Perlis


2. Marino Enterprise, Kangar

Marino Enterprise, Kangar

Terletak di tengah pusat bandar Kangar, syarikat ini dikatakan adalah antara salah satu syarikat yang dipercayai dan sering menjadi pilihan buat mereka yang mempunyai masalah kewangan.

Anda tidak perlu merasa ragu kerana syarikat ini terbukti merupakan syarikat yang berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Hadir dengan ‘tagline’ “kita bukan along, kita cuma nak tolong”, syarikat ini pastinya dapat membantu menyelesaikan masalah kewangan anda. 

Servisnya juga dikatakan cekap dan pantas. Anda tidak perlu pening kepala terlalu lama. Klik sahaja nombor di bawah dan mohonlah pinjaman dari syarikat ini sekarang!

Alamat: Pusat Bandar Kangar, 01000 Kangar, Perlis

Waktu operasi: Isnin – Sabtu (9.30 am – 6.00 pm), Ahad (tutup)

Lokasi | Facebook | Ulasan Pelanggan | Telefon: 019-2955889 

WhatsApp Marino Enterprise


3. Bank Rakyat, Cawangan Kangar

Bank Rakyat, Cawangan Kangar

Khusus buat mereka yang bekerja dan mempunyai pendapatan tetap, anda boleh memohon pinjaman wang dari bank ini. Bank ini mempunyai pelbagai jenis tawaran pinjaman sesuai mengikut keperluan anda. Pinjaman di bank ini semestinya boleh dipercayai dan pastinya anda akan memperoleh banyak manfaat. 

Menariknya, bank ini merupakan bank koperasi dan oleh yang demikian, matlamat utama mereka adalah untuk memberi manfaat kepada masyarakat dan bukannya untuk memperoleh keuntungan. Dalam erti kata lain, bank ini boleh dijadikan sebagai pilihan yang baik bagi mereka yang ingin memohon pinjaman!

Alamat: 13, Jln Hospital, Pusat Bandar Kangar, 01000 Kangar, Perlis

Waktu operasi: Isnin – Jumaat (9.00 am – 5.00 pm), Sabtu – Ahad (tutup)

Lokasi | Laman Web | Facebook | Telefon: 1-300-805-454 


4. Koperasi Sena Jaya Perlis Berhad, Kangar

Pinjaman Wang Berlesen Koperasi Sena Jaya Perlis Berhad, Kangar, Perlis

Walaupun kurang mendapat ulasan di laman Google, namun anda boleh melihat banyak respon positif di laman Facebooknya. Syarikat ini ditubuhkan khas untuk membantu anggota koperasi untuk memperoleh akses kepada pelbagai produk dan perkhidmatan kewangan. Syarikat ini sering mendapat pujian kerana memberikan perkhidmatan yang terbaik dan berkualiti. 

Seandainya anda mempunyai masalah kewangan dan ingin menggunakan wang dalam kadar masa yang segera, kami pasti syarikat ini tidak akan menghampakan anda. Ayuh, klik nombor di bawah dan buatlah pinjaman anda sekarang!

Alamat: No C-22 (A), Pusat Perniagaan Padang Behor, Jalan Padang Behor, 01000 Kangar, Perlis

Waktu operasi: Isnin – Jumaat (9.00 am – 5.00 pm), Sabtu – Ahad (tutup)

Lokasi | Facebook | Ulasan Pelanggan | Telefon: 011-10529897 

WhatsApp Koperasi Sena Jaya

Pinjaman Wang Berlesen di Simpang Empat, Perlis


5. Agrobank Simpang Ampat, Simpang Empat

Agrobank Simpang Ampat, Simpang Empat

Bank ini dicipta khusus buat mereka yang ingin memohon pinjaman wang khas untuk membuka atau membantu projek pertanian. 

Buat mereka yang telah berjinak-jinak ke dunia pertanian dan kekurangan modal untuk meneruskan perniagaan, bank ini adalah penyelesaian kepada masalah anda. Anda tidak perlu risau kerana jika anda menepati syarat, permohonan anda pastinya akan lulus. 

Salah satu keistimewaan bank ini yang sering menjadi sebutan ramai orang adalah kerana servis yang ditunjukkan oleh staf mereka adalah sangat mesra di samping prosesnya yang tidak rumit. Jika anda mempunyai masalah kewangan untuk memajukan projek tanaman anda, ini adalah pilihan yang terbaik!

Alamat: Kampung Simpang Empat, 02700 Simpang Empat, Perlis

Waktu operasi: Isnin – Sabtu (8.00 am – 7.30 pm), Ahad (8.00 am – 2.00 pm).

Lokasi | Laman Web | Facebook | Telefon: 04-9807763

Pinjaman Wang Berlesen berdekatan Arau, Perlis


6. Bank Islam, Cawangan Kodiang

Bank Islam Kodiang, Kodiang

Terletak di Bandar Kodiang, bank ini turut menawarkan pelbagai jenis bentuk pinjaman kepada mereka yang memerlukan. Menjadi pilihan penduduk di Perlis kerana proses pinjamannya yang mudah di samping mempunyai jaminan yang boleh dipercayai. 

Dengan kadar faedah yang rendah untuk bayaran balik, anda sudah tidak perlu runsing jika mempunyai masalah kewangan kerana bank ini akan sedia membantu. Jika anda mempunyai sebarang kemusykilan, anda boleh klik nombor di bawah untuk mengetahui informasi dengan lebih lanjut. 

Alamat: No 5A, Tingkat Bawah, Jalan, Kedah, 06100 Kodiang, Perlis

Waktu operasi: Isnin – Jumaat (9.30 am – 4.30 pm), Sabtu – Ahad (tutup)

Lokasi | Facebook | Telefon: 03-2690 0900 


Secara kesimpulannya, terdapat pelbagai institusi kewangan yang menawarkan pelbagai jenis pinjaman wang untuk membantu masalah kewangan anda. Namun, nasihat kami anda perlulah berhati-hati dalam menilai institusi tersebut sebelum meminjam kerana purata hari ini menunjukkan banyak kes penipuan telah berlaku.

Oleh itu, kami berharap dengan adanya artikel ini, sedikit sebanyak dapat membantu anda memilih pinjaman wang berlesen di Perlis yang tepat. Semoga bermanfaat!

Jika anda juga sedang mencari syarikat pinjaman wang di sekitar Johor, anda boleh melayari artikel kami di mana kami senaraikan 10 TOP Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Johor.

5/5 - (4 votes)

Anda Mungkin Berminat

Top 10 Kad Kredit Terbaik dari Bank di Malaysia

Perubahan teknologi seluruh dunia semakin maju termasuklah sistem kewangan di Malaysia. Sistem kewangan turut dinaik taraf bagi memudahkan urusan pembayaran dan pengurusan wang anda....

10 TOP Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Terengganu

Segala-galanya di dunia ini sekarang seolah-olah diukur dari segi wang. Tanpa wang, dalam bentuk apa pun seperti tunai, simpanan di bank, atau kad kredit,...

10 TOP Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Berdekatan Putrajaya!

Ramai sedia maklum dengan keadaan ekonomi sekarang di mana kos sara hidup semakin meningkat. Jadi tidak hairanlah jika ramai yang memerlukan pinjaman wang berlesen...

8 Jenis Pinjaman BSN yang Boleh Anda Mohon!

Kegawatan ekonomi di negara kita semakin membimbangkan dan menyebabkan kita memerlukan lebih pendapatan untuk menampung perbelanjaan seharian. Kini, anda tidak perlu risau lagi. Hal...

10 TOP Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Kedah

Adakah anda bersetuju sekiranya kami mengatakan bahawa proses pinjaman sememangnya susah dan sebahagian daripada anda mungkin tidak mendapat pinjaman seperti yang diinginkan? Jika ya,...

10+ TOP Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Johor

Beberapa hari yang lalu, kerajaan telah memberikan sedikit bantuan kewangan untuk membantu rakyat mereka yang terjejas. Adakah bantuan tersebut mencukupi atau berkurang bagi anda?...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x