Pinjaman Peribadi, Loan 10K, dapat 10K!

Promo Raya dgn Kadar Terendah!

11 TOP Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Perak

Anda tentunya tahu bahawa bukan semua pinjaman adalah teruk. Tidak mempunyai cukup wang untuk dibelanjakan adalah perasaan yang biasa kita ketahui dan banyak yang mungkin terbiasa dengan kenyataan ini. Tetapi apa yang berlaku apabila keadaan darurat muncul dan anda benar-benar terikat? Contohnya, anak atau ahli keluarga anda masuk hospital secara tiba-tiba, anda semestinya akan pening kepala memikirkan dimana hendak mencari wang untuk membayar bil hospital. Maka, pada situasi ini pinjaman wang sangat membantu anda untuk meringkan beban anda. Pinjaman peribadi juga menawarkan penyelesaian tunai cepat untuk membantu anda membiayai rancangan anda dalam jangka pendek. Pinjaman wang juga boleh mendatangkan kebaikan jika anda gunakannya untuk menjana keuntungan. Panduan pengurusan kewangan peribadi dibawah dapat membantu anda dalam menguruskan kewangan.

Panduan pengurusan kewangan peribadi:

  • Anda haruslah mengetahui cara menggunakan pinjaman wang dengan betul. Selain itu, jika anda bijak anda bukan sahaja dapat membayar balik pinjaman, bahkan boleh menambah pendapatan. Contohnya, jika anda memohon pinjaman untuk mengembangkan perniagaan, ia merupakan sejenis hutang baik kerana berpotensi untuk menambahkan pendapatan anda.
  • Anda haruslah berbelanja kurang daripada jumlah yang anda perolehi dan menyimpan atau melabur ke arah yang betul untuk masa depan bagi mencapai matlamat kewangan anda. Contohnya, menyimpan dalam akaun kecemasan, pendidikan, keperluan untuk perbelanjaan bulanan atau akaun pemberian untuk kebajikan. Kesannya, ini membantu anda mewujudkan bajet bulanan.
  • Membayar penuh jumlah penggunaan kad kredit setiap bulanan. Hal ini dapat mengelakkan kos faedah yang tinggi ke atas baki bayaran bulanan apabila anda membayar jumlah yang minimum sahaja.
  • Membuat catatan bagi setiap sen yang dikeluarkan setiap hari. Anda dapat mengenalpasti dan kategorikan setiap perbelanjaan samaada kemahuan atau keperluan. Jika ini dilakukan, anda akan dapat melihat pattern perbelanjaan dan dapat menentukan samaada wang anda telah dibelanjakan dengan betul atau tidak.

Anda dapat sesuatu bukan daripada panduan tersebut? Jika ya, kami berharap panduan tersebut berguna untuk anda. Berikut merupakan beberapa syarikat pinjaman berlesen yang anda boleh cari dari syarikat yang terpapar dalam artikel ini. Senarai syarikat pinjaman wang berlesen berdaftar kpkt dan pinjaman wang yang boleh dipercayai. Beberapa jenis dokumen penting juga diperlukan seperti salinan kad pengenalan, slip gaji, atau penyata bank untuk memohon pinjaman kewangan dari syarikat pinjaman wang berlesen.

Pinjaman wang berlesen Ipoh


1. Gegal Utama Services Sdn Bhd, Tasek Indra

syarikat pinjaman wang berlesen

Gegal Utama Services Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat pinjaman wang berlesen yang menawarkan pelbagai perkhidmatan pinjaman untuk keperluan kewangan anda. Antara pinjaman yang ditawarkan ialah pinjaman peribadi, pinjaman perniagaan, pinjaman wang segera, dan banyak lagi. Di sini, anda tidak perlu risau, kerana permohonan pinjaman anda masih akan dipertimbangkan sekiranya anda seorang kakitangan kerajaan mahupun swasta, telah pencen, atau penerima Perkeso. Jika permohonan anda lulus, anda boleh pilih untuk menerima wang tersebut secara tunai, pindahan melalui bank, atau dalam bentuk cek.

Alamat: No 162A, Jalan Tasek Timur, Pusat Perdagangan Tasek Indra, 31400, Ipoh, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – Jumaat: 9.00am – 6.00pm, Sabtu: 9.00am – 2.00pm

Lokasi | Ulasan Bisnes

Whatsapp Gegal Utama


2. Pemberi Pinjaman Wang Berlesen Alegan Trading, Greentown Business Centre

Pinjaman wang berlesen Ipoh

Alegan Trading merupakan syarikat pinjaman berlesen yang sah dibawah Akta KPKT dan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Anda boleh hadir ke pejabat mereka di Ipoh untuk membincangkan mengenai jumlah pinjaman dan syarat yang dikenakan secara bersemuka. Pinjaman peribadi ditawarkan untuk kakitangan kerajaan, swasta, pencen, Socso, dan Perkeso. Usah risau jika anda mengalami masalah seperti Blacklist CTOS, CCRIS ataupun PTPTN, anda tetap boleh meminjam dengan Alegan Trading. Penyata Bank 3 bulan terkini diperlukan untuk memohon pinjaman wang berlesen Ipoh ini.

Alamat: 36, Persiaran Greentown 1, Greentown Business Centre, 30450 Ipoh, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – jumaat: 9.30am–5.30pm, sabtu: 9.30am–2pm

Lokasi | Laman web | Facebook | Email | Ulasan Bisnes


3. Aksi Bumiraya Sdn Bhd, Kampung Gunung Rapat

menawarkan pinjaman kewangan

Aksi Bumiraya Sdn Bhd menawarkan pinjaman kewangan untuk pekerja kerajaan, swasta, pencen, kilang, dan pencarum Perkeso. Kelulusan permohonan dalam masa 30 minit dan dapat terus wang penuh dalam masa 1 Jam. Pejabat Aksi Bumiraya Sdn Bhd terletak bersebelahan Ipoh Pizza City dan HSBC Amanah.

Alamat: 14A, Tingkat 1, Laluan Medan Rapat, Kampung Gunung Rapat, 31350 Ipoh, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – jumaat: 10am–6pm, sabtu: 10am–3pm

Lokasi | Laman web | Facebook | Email | Ulasan Bisnes


4. City Excel Trading, Taman Alkaff

mempunyai cawangan di Pasir Gudang

City Excel Trading menawarkan pinjaman kewangan secara terus di pejabat yang bersebelahan dengan Maybank dan pusat servis motosikal Lee Poh Motors. City Excel Trading mempunyai cawangan lain yang terletak di Pasir Gudang, Johor. Pelanggan yang meminjam di sini memberikan beberapa ulasan bagus mengenai perkhidmatan pinjaman wang berlesen ini.

Alamat: 283, Jalan Silibin, Taman Alkaff, 30100 Ipoh, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – sabtu: 9.30am–6pm

Lokasi | Laman web | Ulasan Bisnes


5. Kam Hoong Credit Sdn Bhd, Pusat Perdagangan Canning

Kadar faedah serendah 1%

Kam Hoong Credit Sdn Bhd menawarkan pinjaman peribadi, pinjaman perniagaan, pinjaman gadai janji, dan pindahan baki. Slip gaji 3 bulan terkini diperlukan dan beberapa dokumen lain untuk memohon pinjaman daripada syarikat ini. Kadar faedah serendah 1%  sebulan dan anda boleh membuat permohonan pinjaman melalui whatsapp. Dapatkan pinjaman peribadi sehingga RM150,000 untuk menyelesaikan masalah kewangan anda.

Alamat: No. 12-A Pusat Canning 3 Pusat Perdagangan, Taman Canning, 31400 Ipoh, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – sabtu: 9am–5.30pm

Lokasi | Laman web | Facebook


6. Shb Credit & Leasing Sdn Bhd, Taman Jubilee

selesaikan baki pinjaman

Pinjaman wang berlesen Ipoh ini menawarkan pinjaman peribadi sehingga RM100,000. Sekiranya pinjaman bank tak lulus, ingin selesaikan baki pinjaman untuk tempat lain, perlukan duit untuk perkhawinan, atau anda memerlukan wang dengan segara, anda boleh hubungi mereka untuk mendapatkan pinjaman. Kadar faedah yang rendah dan tanpa penjamin.

Alamat: 86, Jalan C.M. Yusuff, Taman Jubilee, 31650 Ipoh, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – sabtu: 9am–6.30pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes


7. E-Khair, Medan Gopeng

pembayaran balik yang fleksibel

E-Khair menawarkan perkhidmatan untuk menjana laporan penilaian kelayakan kewangan peribadi dan membolehkan anda mendapatkan bantuan kewangan yang lebih mudah dari rakan kerjasama syarikat ini. Cara pembayaran balik yang fleksibel melalui Jompay, Auto-Debit, dan sebagainya. Anda boleh berhubung terus melalui whatsapp atau ke pejabat mereka untuk menandatangani perjanjian dan mendapatkan pinjaman wang secara tunai. Berdasarkan maklumat dari facebook, pelanggan mereka ada juga yang datang dari Langkawi hanya untuk memohon pinjaman dari syarikat pinjaman yang sah ini.

Alamat: 272A, Jalan Raja Dr. Nazrin Shah, Medan Gopeng, 31350 Ipoh, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – jumaat: 9.30am–5.30pm, sabtu: 9.30am–5.30pm

Lokasi | Laman web | Facebook | Email | Ulasan Bisnes

Pinjaman wang berlesen Taiping


8. Triple Valley Sdn Bhd, Jalan Kota

pinjaman wang Taiping

Syarikat pinjaman wang berlesen ini menawarkan pinjaman bermula dari RM1000 sehingga RM200,000 dan bayaran bulanan hanya RM30 sahaja. Warganegara Malaysia yang bekerja kerajaan, swasta, kilang, mempunyai KWSP, pencen atau Perkeso layak memohon pinjaman peribadi ini. Pemohon haruslah mempunyai pendapatan yang tetap untuk memohon pinjaman wang berlesen Taiping ini. Pejabat operasi Triple Valley Sdn Bhd berdaftar di bawah KPKT dan pinjaman wang berlesen yang boleh dipercayai.

Alamat: First Floor, No. 130, Jalan Kota, 34000 Taiping, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – jumaat: 10am–6pm, sabtu: 10am–3pm

Lokasi | Laman web | Facebook | Ulasan Bisnes

Pinjaman wang berlesen Manjung


9. Kredit Komuniti Ar-Rizq, Seri Manjung

Permohonan yang selamat

Kredit Komuniti Ar-Rizq menawrkan perkhidmatan seperti berikut iaiti perkhidmatan penilaian status kewangan individu, perundingan pakej pinjaman, dan penyelesaian masalah kewangan peribadi untuk anda. Permohonan yang selamat dan pinjaman wang berlesen yang boleh dipercayai. Kadar faedah serendah 1.5% dan kelulusan permohonan yang cepat. Kadar pembayaran balik pinjaman wang berlesen Manjung yang fleksibel. Bagi yang mempunyai penyata KWSP, anda boleh memohon secara terus walaupun tiada gaji tetapi umur anda haruslah 49, 54, atau 59.

Alamat: 2488A, Taman Samudera, 32040 Seri Manjung, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – jumaat: 9.30am–5.30pm, sabtu: 9.30am–1pm

Lokasi | Laman web | Facebook | Email

Pinjaman wang berlesen Kuala Kangsar


10. Alegan Emas Sdn Bhd, Kampung Penaga

syarikat berdaftar dengan SSM

Alegan Emas Sdn Bhd terletak berdekatan dengan kedai telefon Seng Chuan dan Ika Kitchen Design. Syarikat ini menawarkan pinjaman kewangan untuk mereka yang berada di Kuala Kangsar, seluruh kawasan di Perak, Penang, Kedah, dan Langkawi. Syarikat pinjaman kewangan ini turut membantu mereka yang tidak mendapat kelulusan pinjaman dari pihak bank. Nombor pendaftaran syarikat pinjaman wang berlesen Kuala Kangsar ini dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) ialah 1084914-M.

Alamat: 29, Jalan Daeng Selili, Kampung Penaga, 33000 Kuala Kangsar, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – sabtu: 9.30am–6pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes

Pinjaman wang berlesen Teluk Intan


11. Pembiayaan Peribadi AL-Sempurna, Laluan Sentral Intan

menawarkan pinjaman dengan syarat ringkas

Al-Sempurna menawarkan pinjaman dengan syarat ringkas iaitu gaji pemohon haruslah masuk ke dalam bank dan pemohon haruslah mempunyai slip gaji. Anda boleh menyemak syarat kelayakan secara percuma melalui whatsapp dan proses kelulusan pinjaman wang berlesen Teluk Intan ini juga sangat cepat. Al-Sempurna juga merupakan syarikat Kredit Komuniti dan menawarkan pinjaman wang berlesen melayu.

Alamat: No S3 (Tingkat 1), Laluan Sentral Intan, 36000 Teluk Intan, Perak

Waktu Operasi: Ahad (tutup), Isnin – jumaat: 9am–5.30pm, sabtu: 9am–1pm

Lokasi | Laman web | Facebook | Ulasan Bisnes

4.9/5 - (14 votes)

Anda Mungkin Berminat

8 Syarikat Insurans Motorsikal untuk Perlindungan Anda!

Jika anda ingin ingin memperbaharui insurans motorsikal, terdapat beberapa perkara yang harus dilihat dengan teliti bagi memastikan anda dan motosikal anda mendapat perlindungan yang...

4 Pinjaman Peribadi Patuh Syariah Yang Ditawarkan Oleh Public Bank

Ada di antara kita yang kini sudah membuka lembaran baru dalam hidup seperti mendapat pekerjaan selepas graduasi, berkahwin, menimang cahaya mata dan sebagainya. Seiring...

10 Insurans Nyawa yang Anda Perlu Tahu untuk Perlindungan

Dalam era endemik ini, memiliki polisi insurans nyawa adalah suatu keperluan. Insurans nyawa memerlukan pelanggan membuat bayaran ansuran mengikut jangka masa yang tertakluk di...

8 Jenis Pinjaman BSN yang Boleh Anda Mohon!

Kegawatan ekonomi di negara kita semakin membimbangkan dan menyebabkan kita memerlukan lebih pendapatan untuk menampung perbelanjaan seharian. Kini, anda tidak perlu risau lagi. Hal...

10 TOP Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Kedah

Adakah anda bersetuju sekiranya kami mengatakan bahawa proses pinjaman sememangnya susah dan sebahagian daripada anda mungkin tidak mendapat pinjaman seperti yang diinginkan? Jika ya,...

10 Top Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Pahang

Dewasa kini, generasi muda seharusnya berfikir dengan lebih matang dan menghindari diri daripada meminjam wang daripada ceti haram atau lebih dikenali sebagai Along. Along...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x