Pinjaman Peribadi Segera

Lulus dalam 24 Jam!

10 TOP Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Sarawak

Banyak keputusan pada masa kini melibatkan meminjam wang dan mengambil pinjaman. Keperluan untuk mengambil pinjaman boleh menjadi penting dan diperlukan pada masa yang berlainan.

Salah satu contohnya ialah pilihan untuk mengambil pinjaman untuk menampung pelbagai perkara, antaranya ialah pendidikan, kereta, rumah, atau keperluan lain. Minat orang terhadap kredit atau pinjaman wang juga berbeza-beza. Orang juga lebih suka keuntungan segera daripada kerugian segera. Mereka juga lebih suka kerugian yang ditangguhkan berbanding kenaikan yang ditangguhkan. Potongan harga sehubungan dengan jumlah pinjaman, waktu pinjaman diterima dan jumlah faedah yang dikenakan juga berbeza-beza berdasarkan waktu tertunda mereka. Daya tarikan jumlah pinjaman, masa pinjaman diterima, dan jumlah faedah serta masa dapat dinilai secara berbeza.

Contohnya, anda diberi pilihan antara pinjaman RM2400 dalam 2 tahun dan anda mesti membayar RM110 untuk setiap bulan vs anda menerima pinjaman RM2400 dalam seminggu dan anda mesti membayar RM210 dalam tempoh setahun, anda pendapat mengenai pilihan ini boleh berbeza dari segi betapa menariknya bagi anda. Selain itu, mengambil pinjaman kewangan boleh menjadi keputusan yang agak sukar.

Dari segi eksperimen ini menunjukkan bahawa pinjaman yang diterima dalam jangka masa yang lebih lama lenih bernilai berbanding pinjaman yang diterima dalam waktu yang lebih singkat. Juga, pembayaran faedah yang dilakukan dalam jangka masa yang lebih lama lebih mudah dirunding berbanding pembayaran faedah yang perlu dilakukan lebih awal. Pelbagai pinjaman kewangan yang ada untuk anda. Berikut antara pinjaman wang berlesen yang boleh dipercayai di Sarawak.

Pinjaman wang berlesen Kuching


1. Delta Star Money Lenders, Lorong 10 & Jalan Rubber

pinjaman Delta Star Money Lenders

Delta Star Money Lenders terletak di Jalan Rubber iaitu bersebelahan dengan Fuyu Cafe dan tingkat satu di atas kedai runcit Nam Maw. Faedah serendah 1.5% dan kelulusan yang cepat serta mudah untuk berurusan. Syarikat ini akan merahsiakan maklumat anda dan tidak memerlukan penjamin. Penyata gaji dan bank 3 bulan terkini diperlukan untuk setiap permohonan pinjaman.

Alamat: 514, Lorong 10 & Jalan Rubber, 93400 Kuching, Sarawak

Waktu Operasi: Ahad: tutup, Isnin–jumaat: 8am–5pm, sabtu: 1pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Tel: +608-2426002

Whatsapp Delta Star Money Lenders 

 

2. Mewah Money Lender Sdn Bhd, Bangunan Bee San

pinjaman wang berlesen Kuching

Syarikat pinjaman wang berlesen Kuching ini menyediakan pinjaman perusahaan kecil dan sederhana, peribadi, pinjaman pelajaran, pinjaman tunai, dan pinjaman perniagaan. Namun begitu, terdapat syarat tertentu yang anda harus patuhi untuk memohon pinjaman pinjaman wang berlesen Kuching ini.

Alamat: Tingkat 1, Bangunan Bee San, No. 309, Jalan Chan Bee Kiew, Off, Jalan Padungan, 93450 Kuching, Sarawak

Waktu Operasi: Ahad: tutup, Ahad–rabu: 8am–5pm, khamis: 8am–3.30pm

Lokasi | Laman web | Facebook | Ulasan Bisnes | Tel: +6016-2403933

Whatsapp Mewah Money Lender Sdn Bhd

 

3. Agent Pinjaman Peribadi, Kuching

Agent Pinjaman Peribadi

Agent Pinjaman Peribadi menawarkan pinjaman untuk mereka yang tinggal di sekitar bandaraya Kuching sahaja. Antara syarat pinjaman ini ialah gaji anda harus terima melalui bank, ada penyata gaji dan pinjaman ini bukan untuk angkatan tentera atau polis. Pinjaman untuk kakitangan kerajaan, swasta, dan pinjaman ini mendapat kelulusan segera. Sekiranya anda menepati syarat tersebut dan ingin membuat pinjaman dengan mereka, anda boleh terus whatsapp mengikut link di bawah. Anda hanya perlu berikan nama dan pegawai akan menghubungi anda secepat mungkin.

Waktu Operasi: Ahad: tutup, isnin–jumaat: 9am–5pm, sabtu: 9am–12pm

Lokasi | Laman web | Ulasan Bisnes | Tel: +6019-5200211

Whatsapp Agent Pinjaman Peribadi

 

4. Mutiara Mortgage & Credit Sdn Bhd, Wisma Sultan Tengah

Syarikat Mutiara

Syarikat Mutiara telah menawarkan pinjaman rumah untuk golongan berpendapatan rendah sejak tahun 2013. Malahan, syarikat pinjaman ini disahkan oleh kerajaan dan berstatus bumiputera asli. Selain menawarkan pinjaman, syarikat ini menawarkan konsultasi percuma untuk membantu anda mendapatkan pinjaman rumah dengan pinjaman yang berpatutan. Warganegara Malaysia yang berasal dari Sarawak dan berumur 21 tahun ke atas boleh memohon pinjaman ini. Namun begitu, pemohon tidak boleh mempunyai status muflis. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau ingin membuat temujanji, anda boleh hubungi nombor telefon di bawah.

Alamat: Wisma Sultan Tengah, Jalan Sukma, 93050 Kuching, Sarawak

Waktu Operasi: Sabtu & ahad: tutup, Isnin-khamis: 8:30am–12pm, 1–4:30pm, Jumaat: 8:30am–12pm, 1:30–4pm

Lokasi | Laman web | FacebookUlasan Bisnes | Tel: +6082-313035

 

Pinjaman wang berlesen Sibu


5. Fajar Jutawan Sdn Bhd, Jalan Kampung Datu

pinjaman semua jenis pekerjaan

Fajar Jutawan Sdn Bhd menawarkan pinjaman kewangan untuk semua jenis pekerjaan mengikut syarat tertentu. Syarikat pinjaman wang berlesen yang boleh dipercayai ini bersebelahan kedai peralatan elektronik Singer. Sama ada anda menerima gaji secara tunai atau bank, anda boleh memohon pinjaman sementara dan tahunan ini. Ctos atau Ccris layak memohon pinjaman kewangan ini. Anda boleh momohon  Faedah serendah 1.1%-1.28%. Slip gaji 2 bulan terkini, penyata EPF, dan bil elektrik / air diperlukan untuk membuat pemohonan pinjaman kewangan ini.

Alamat: No 4c Ground Floor, Jalan Kampung Datu, 96000 Sibu, Sarawak

Waktu Operasi: Isnin–sabtu: 8am–5pm, Ahad: 8am–12pm

Lokasi | Laman web | Ulasan Bisnes | Tel: +6013-8889937

Whatsapp Fajar Jutawan Sdn Bhd

 

6. BestPure Harvest Sdn Bhd, Lorong Kampung Datu

pinjaman wang berlesen Sibu

Anda boleh membuat pinjaman walaupun hanya RM100. Syarikat pinjaman wang berlesen Sibu ini mendapat ulasan yang baik daripada pelanggan yang telah meminjam wang dan mereka berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan. BestPure Harvest Sdn Bhd terletak berhampiran dengan pejabat Lembaga Minyak Sawit Malaysia (MPOB) cawangan Sibu. Pinjaman wang berlesen Sibu ini boleh dipercayai orang ramai.

Alamat: No.3, 1st floor, Lorong Kampung Datu 11, Kampung Datu Sibu, 96000, Sibu, Sarawak

Waktu Operasi: Isnin–sabtu: 8am–5pm, Ahad: 8am–12pm

Lokasi | Laman web | Ulasan Bisnes | Tel: +6011-18633478

Whatsapp BestPure Harvest Sdn Bhd

 

7. Kunia Plantation Sdn Bhd, Pekan Sibu

pinjaman Kunia Plantation Sdn Bhd

Anda mohon hari ini, maka pada hari ini juga anda akan dapat pinjaman tersebut. Asalkan anda bekerja, anda boleh memohon pinjaman wang berlesen Kuching ini. Syarikat ini menawarkan 4 jenis pinjaman iaitu pinjaman harian, mingguan, bulanan, dan sementara. Walaupun anda baru bekerja sebulan tiada masalah untuk memohon pinjaman ini. Malahan, syarikat ini termasuk dalam senarai syarikat pinjaman wang berlesen berdaftar kpkt.

Alamat: No.17A, Ground Floor, Lor Salim 17, 96000 Sibu, Sarawak

Waktu Operasi: Isnin–sabtu: 8am–5pm, Ahad: 8am–12pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Tel: +6084-220222

Whatsapp Kunia Plantation Sdn Bhd

 

8. Pimpimam Ceria Sdn Bhd, Kampung Dato

pinjaman Pimpimam Ceria Sdn Bhd

Pimpimam Ceria Sdn Bhd memiliki pejabat sama bangunan dengan syarikat Fajar Jutawan Sdn Bhd. Tempoh bayaran balik pinjaman 1 hingga 10 tahun. Namun begitu, gaji pemohon haruslah masuk melalui bank untuk melayakkan anda memohon disini. Anda membuat pinjaman bank tetapi ditolak, jangan risau syarikat ini dapat membantu anda.

Alamat: No 4C, 1st floor, Kampung Dato, 96000 Sibu, Sarawak

Waktu Operasi: Isnin–sabtu: 8am–5pm, Ahad: 8am–12pm

Lokasi | Laman web | Ulasan Bisnes | Tel: +6013-2779888

Whatsapp Pimpimam Ceria Sdn Bhd

 

9. Karib Maju Sibu, Pekan Sibu

pinjaman wang Karib Maju

Karib Maju menyediakan pinjaman wang berlesen Sibu yang mampu menyelesaikan masalah anda. Semestinya tanpa penjamin, deposit, dan cagaran. Pinjaman disediakan sehingga RM200,000 dan kadar faedah yang paling terendah iaitu 0.8% sebulan. Semua orang layak memohon tanpa mengira sektor pekerjaan termasuklah pekerja ladang sawit, pasar malam, kerja sendiri, kerajaan, swasta, pesara, penghantar makanan, atau berniaga dalam talian. Walaupun anda pernah membuat pinjaman di tempat lain, hal ini tidak menyebabkan permohonan anda ditolak.

Alamat: 1st Floor, No.153, Jalan Kampung Nyabor, 96000 Sibu, Sarawak

Waktu Operasi:  Isnin-sabtu: 8am–5pm, ahad: 8am–12pm

Lokasi | Facebook | Ulasan Bisnes | Tel: +608-4353800

Whatsapp Karib Maju Sibu

 

10. Omega Millenium Sdn Bhd, Pekan Sibu

pinjaman untuk orang Sarawak

Omega Millenium Sdn Bhd menawarkan pinjaman untuk orang Sarawak. Pinjaman wang bermula dari RM1000 hingga RM30,000. Adakah anda mempunyai pertanyaan dan perlukan jawapan dengan segera? Jika ya, terus hubungi syarikat ini.

Alamat: Pekan Sibu, 96000 Sibu, Sarawak

Waktu Operasi: Isnin–sabtu: 8am–5pm, Ahad: 8am–12pm

Lokasi | Laman web | Ulasan Bisnes | Tel: +6010-2431513

Whatsapp Omega Millenium Sdn Bhd

 

5/5 - (3 votes)

Anda Mungkin Berminat

6 Pilihan Pinjaman Peribadi Bank Rakyat yang Boleh Anda Mohon!

Seiring dengan kemajuan di negara kita yang semakin membangun ini, kami yakin bahawa keperluan dan komitmen seseorang individu juga pastinya berubah. Dari sudut ekonomi...

10+ TOP Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Johor

Beberapa hari yang lalu, kerajaan telah memberikan sedikit bantuan kewangan untuk membantu rakyat mereka yang terjejas. Adakah bantuan tersebut mencukupi atau berkurang bagi anda?...

10 Top Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Sabah

Anda serabut dan rungsing memikirkan masalah kewangan? Jangan risau, anda berada di halaman yang betul. Pemberi pinjaman wang berlesen di Sabah ada untuk memberikan...

6 Pinjaman Perumahan Berbaloi untuk Rumah Idaman Anda!

Anda mungkin seorang yang bercita-cita tinggi untuk mendiami rumah sendiri atau barangkali anda mahu menghadiahkan ahli keluarga anda dengan kediaman mereka sendiri. Persoalannya, dengan...

Top 6 Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Kuching Terbaik

Pinjaman wang berlesen Kuching adalah perkhidmatan kewangan yang membolehkan penduduk di sekitar Kuching dan berhampiran mendapatkan pinjaman duit berlesen dengan pantas dan mudah. Pinjaman...

9 Bank yg Tawarkan Pinjaman Peribadi di Malaysia

Pinjaman peribadi merupakan pinjaman yang dibekalkan oleh bank atau institusi kewangan yang berlesen di Malaysia. Ia disediakan untuk peminjam yang perlukan dana yang berlebihan...
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hubungi Kami

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x